Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YÜKSEK GERİLİM DERSİ ELEKTİRİK DİREKLERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YÜKSEK GERİLİM DERSİ ELEKTİRİK DİREKLERİ."— Sunum transkripti:

1 YÜKSEK GERİLİM DERSİ ELEKTİRİK DİREKLERİ

2 Arkadaşlar direklerin birçok çeşidi vardır ama ben bunların hepsini değilde bilmemizde faydası olucak olan belli baslı direklerden bahsetmek istiyorum.

3 ANLATICAK OLDUĞUM BAŞLICA KONULAR
TAŞIYICI DİREKLER DURDURUCU DİREKLER NİHAYET (SON) DİREKLER AĞAÇ DİREKLER GEÇİT DİREKLERİ KÖŞE DİREKLERİ DAĞITIM DİREKLERİ BETONÖRME DİREK ÇEŞİTLERİ DEMİR DİREK ÇEŞİTLERİ

4 TASIYICI DİREKLER İletkeni taşımak amacı ile düz hatlarda kullanılan direktir.

5 DURDURUCU DİREKLER Taşıyıcı direklere bağlanan iletkenlerin gergin durması ve sarkmaması için kullanılan direklerdir. Genelde yedi direkte bir durdurucu direk kullanılması uygun olur.Özel durumlarda bu aralık değişebilir.(örneğin, yol atlamaları, geçitler gibi)

6 NİHAYET (SON) DİREKLER
Hava hatlarının başlangıç ve sonlarında kullanılan direkler olup hatların tek yönlü çekme kuvvetine dayanacak şekilde yapılırlar.

7 AĞAÇ DİREKLER Bu direkler köknar, ardıç, ladin, karaçam gibi ağaçlardan yapılır.Mekanik zorlamalara karşı dayanımları azdır.Alçak ve orta gerilimlerde kullanılırlar.Hava şartlarından Etkilendikleri için özel işlemlerden geçirildikten sonra kullanılır.Bu işlemlerden bazıları: 1-Empreye etmek 2-Katranlamak

8 Geçit Direkleri             Üzerlerinde önemli trafik bulunan karayolu, demiryolu, suyolu veya haberleşme hatları gibi yerlerde iletken kopması veya direk devrilmesi gibi yerlerde iletken kopması veya direk devrilmesi gibi arızalara karşı özel olarak yapılmış direklerdir.

9 Köşe Direkleri Hava hatlarının belirli açılarda yön değiştirdiği yerlerde kullanılan direklerdir. Köşede durdurucu ve köşede taşıyıcı olarak iki şekilde kullanılır.

10 Dağıtım Direkleri           Hava hatlarının kollara ayrıldığı yerlerde kullanılan direklerdir.

11 SANTRÜRÜ BETONÖRME DİREK ÇEŞİTLERİ
TEK SANTRÜFÜJİ ÇİFT SANTRÜFÜJ ASİMETRİK VİBRE ÇİFT VİBRE

12 ÇATAL PİLON DİREK DEMİR DİREK ÇEŞİTLERİ
TUVARLAK BORU DİREK A DİREĞİ KAFES DİREK PİLON DİREK ÇATAL PİLON DİREK


"YÜKSEK GERİLİM DERSİ ELEKTİRİK DİREKLERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları