Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİRLİK VE BERABERLİK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİRLİK VE BERABERLİK."— Sunum transkripti:

1 BİRLİK VE BERABERLİK

2 Toplumsal dayanışma toplumun kurum ve kuruluşlarıyla ortak değerlerde birleşmesi ve birlikte hareket etmesidir. Yaşamımızda toplumsal dayanışmanın çok önemli bir yeri olduğunu artık anlamamız gerekmektedir. Çünkü iyi yaşamamıza yardımcı olacak hareketlerden birisi dayanışmadır. İyi bir başarı için çevre faktörlerimizi de iyileştirmek zorundayız. Çünkü insan sosyal bir varlıktır. Çevresindeki tüm olaylardan direk veya dolaylı etkilenir. Bu etkileşme insana zarar verdiği gibi zirveye çıkmasına da yardımcı olur. Dayanışmalar sayesinde toplumlar ve ülkeler kalkınır. Kendi başarısızlığımız eğer bir toplum içinde olumsuz etki yapıyorsa oturup, düşünüp nerede neden hata yaptığımız irdelememiz gerekmektedir. Kısacası, birbirimizin gözünü oyacağımıza, pozitif dayanışma içerisinde olsak, hem kendimiz hem çevremiz hem de ülkemiz bundan faydalanacaktır.

3 Bireylerin beraber hareket etmeleri elbette ülkemiz için çok faydalı olur, buna en güzel örnek Kurtuluş Savaşıdır. Birlik ve beraberlik içinde olan toplum kendi kendini yönetir, dışarıdan müdehalelere izin vermez. Karşılaşılan sorunlar daha çabuk çözülür ve gelişmek için gerekli şartlar kolayca aşılır. Kısaca Ülkemizin dünya ülkeleri arasında önemli bir yere gelmesi için, toplum olarak bir dayanışma (fikir birliği) içinde olmalıyız.

4 İnsan, fıtratı gereği daima mutluluğu aramaktadır
İnsan, fıtratı gereği daima mutluluğu aramaktadır. Kişinin aradığı mutluluğa kavuşabilmesi ve onu huzurlu bir şekilde yaşayabilmesi için toplum hayatına ihtiyacı vardır. Toplu yaşamaktan başka alternatifi olmayan insanın huzuru ve mutluluğu da, toplumun huzur ve mutluluğuna bağlıdır. İnsan, karşılaştığı sıkıntıları, içinde yaşadığı toplumun bireyleri ile paylaşma ihtiyacını hisseder. Çünkü, insan karşı karşıya kaldığı bazı problemleri, kişisel imkan ve gayretiyle her zaman aşması mümkün olmayabilir. İşte bu noktada, bir çok değişik mesleklerden ve farklı yetenek sahibi kimselerden teşekkül etmiş olan birlik ve dayanışma içerisindeki bir toplum büyük önem arz etmektedir. Farklı görüş ve özelliklere sahip, çeşitli bireylerden oluşan toplum fertlerinden hiç birinin üslendiği görev, diğerine kıyasla küçümsenemez. Toplumda âlim-cahil, zengin-fakir bütün kesimleriyle tam bir birlik-beraberlik oluştuğunda birlikte yaşamanın bir anlamı olabilir.  İnsanlığın mutluluğunu hedefleyen yüce dinimiz İslâm, Tevhid dinidir. Tevhid, tek Allah inancı etrafında birleşmektir. Bilindiği gibi “لااله الا الله Allahtan başka ilah yoktur”sözü, bu tevhidin özünü teşkil etmektedir. İslâm dininin üzerinde durduğu en önemli konulardan birisi, mutluluğun vazgeçilmez şartlarından olan birlik ve beraberliktir. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde kardeşlik, huzur, bolluk, bereket ve rahmet vardır. Dünya ve âhirette mutlu olmak ancak Allahın Kitabına sarılmak, birlik ve beraberlik içinde olmakla mümkündür. 

5 ŞİİRLER Bence budur yaşamanın mümkünü Birlik beraberlik dostluk kardeşlik Temizler kalplerde nefreti kini Birlik beraberlik dostluk kardeşlik Hoşgörü çadırın direği budur Sevgiye özlemin yüreği budur İnsan olmanın da gereği budur Birlik beraberlik dostluk kardeşlik Şayet maksat yemek ise üzümü Bağcıyı dövmenin yoktur lüzumu Kronik sorunun kolay çözümü Birlik beraberlik dostluk kardeşlik İster memurluk yap ister ticaret İster mühendis ol saray imar et Hayat şu dört kelimeden ibaret Birlik beraberlik dostluk kardeşlik Gürkaniyem yazdım birkaç dizin’e İsterim ki herkes mutlu gezine Yaşantıda en kıymetli hazine Birlik beraberlik dostluk kardeşlik

6 SÖZLER Eğer yarasına merhem sürüp önüne biraz dünyalık koymayacaksan, kırıp geçiren yılın darlığı içinde, zavallı yoksula “Nasılsın?” deme SADİ İnsanlar birbirine yardımdan el geçtikleri gün insanlık yok olur Karşılıklı dayanışma olmazsa toplumlar olmaz Walter SCOTT Bir mum, diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez MEVLANA Bir başkasının yaşamasına yardım etmeyen, yaşadığını iddia edemez  Merry BROWN Minnet sahibinin ihtiyacını görmek, dostluk kapısının anahtarıdır Abdullah el BASRİ Dostuna da düşmanına da yardım et, çünkü o zaman dostunla daha yakın dost, düşmanınla da daha dost olursun CLEBBUL Düşenin elinden tut ki sende düştüğün zaman tutacak bir el bulasın AF BAŞGİL

7

8

9 ABDULLAH EREN KILIÇ-6/B
YASİN KARAKUŞ 6/B


"BİRLİK VE BERABERLİK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları