Sunuyu indir
1
YİYECEK –İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
2
ALANIN AMACI Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları ve hizmet sektöründeki gelişmeler doğrultusunda, mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
3
YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜ
EMEK YOĞUN SEKTÖR Gıda sektörü,masa başı görev istemeyen öğrencilerin severek yapacakları ve başarılı olacakları bir sektördür. Bu alanın modası hiç bir zaman geçmeyecek,önü kapanmayacak ve mezuniyet sonrası öğrencilere sınırsız sayıda seçenek tanıyacaktır.Dahası bu sektörde çalışanların yerini bir gün,robotların alması imkansız!!! Bu alanı seçtiğinizde; önünüzde,yaratıcılık,eğlence,yardımlaşma,lezzet, ve yetenekten oluşan geniş bir yelpaze yer alacaktır.
4
ALAN PROGRAMLARI 1. MUTFAK 2. PASTACILIK 3.SERVİS 4.BAR
5. HOST- HOSTESLİK
5
İSTİHDAM ALANLARI Konaklama işletmelerinde yiyecek içecek departmanı
2. Pastanelerde 3. Kafeterya, bar ve restoranlarda 4. Yemek fabrikalarında
6
Cruise Gemileri
7
YATAY VE DİKEY GEÇİŞLER
Diploma almaya hak kazanan, öğrenci, yiyecek-içecek hizmetleri alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksek okuluna sınavsız geçiş yapabilir ya da sınav sonuçlarına göre diğer yüksek öğrenim kurumlarını tercih edebilir.
8
YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI Yiyecek İçecek Hizmetleri
MEZUNİYET ALANI YERLEŞME YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI Yiyecek İçecek Hizmetleri (4113) Sınavsız Geçiş (2 Yıllık) 1 Turizm Rehberliği 2 Turizm ve Otel İşletmeciliği 3 Turizm ve Seyahat Hizmetleri 4 Turizm Animasyonu 5 Kültürel Miras ve Turizm 6 Aşçılık 7 İkram Hizmetleri 8 Otobüs Kaptanlığı
9
YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI Yiyecek İçecek Hizmetleri (4113)
MEZUNİYET ALANI YERLEŞME YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI Yiyecek İçecek Hizmetleri (4113) Sınav Puanı İle (4 Yıllık) 1 Gastronomi –YGS -4 2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları -YGS -4 3 Konaklama İşletmeciliği YGS -6 4 Konaklama ve Turizm İşletmeciliği YGS-6 5 Seyahat İşletmeciliği YGS-6 6 Seyahat İşlet. Ve Turizm Rehberliği YGS-5 7 Turizm İşletmeciliği YGS-6 8 Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YGS-6 9 Turizm Rehberliği Dil-1 10 Turizm ve Otel İşletmeciliği YGS-6 11 Turizm ve Otelcilik YGS-6 12 Yiyecek-İçecek İşletmeciliği YGS-6 13 Rekreasyon Yönetimi YGS-3
10
Meslek Yüksek Okullarının Ön Lisans Programları (Sınavsız Geçiş – 2 Yıllık)
Aşçılık (Bolu, Amasya) İkram Hizmetleri (Nevşehir) Turizm ve Otel İşletmeciliği (Trabzon ) Turizm ve Seyahat Hizmetleri (Arhavi ) Kültürel Miras ve Turizm Otobüs Kaptanlığı Turizm Animasyonu Turizm Rehberliği
11
UYGULAMALARDAN…
15
Deniz Mahsulleri
16
Karides Kokteyli
17
Fırında Levrek
18
Kermesimizden
20
Ispanaklı Tavuk Sarma
24
Kahvaltı Etkinliği
30
Tatlılar
31
Muzlu Ballı Krep
34
RİZE DEDEMAN OTELİ GEZİSİ
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.