Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İDV ÖZEL BİLKENT İLKÖĞRETİM OKULU SINIF YÖNETİMİNDE KARİKATÜR KULLANIMI, KARİKATÜR KULLANILAN BİR DERS ÖRNEĞİ Hazırlayan ve Sunan: CANAN GÜNEY MÜRSEL İZMİR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İDV ÖZEL BİLKENT İLKÖĞRETİM OKULU SINIF YÖNETİMİNDE KARİKATÜR KULLANIMI, KARİKATÜR KULLANILAN BİR DERS ÖRNEĞİ Hazırlayan ve Sunan: CANAN GÜNEY MÜRSEL İZMİR."— Sunum transkripti:

1 İDV ÖZEL BİLKENT İLKÖĞRETİM OKULU SINIF YÖNETİMİNDE KARİKATÜR KULLANIMI, KARİKATÜR KULLANILAN BİR DERS ÖRNEĞİ Hazırlayan ve Sunan: CANAN GÜNEY MÜRSEL İZMİR ÖZEL TEVFİK FİKRET OKULLARI, 2004 EĞİTİMDE YENİ YÖNELİMLER SEMPOZYUMU

2 Bu çalışma 2003-2004 Eğitim Öğretim yılında İDV Özel Bilkent İlköğretim Okulunda okuyan 2-D sınıfı öğrencileriyle gerçekleştirilmiş ve 17 Nisan 2004’de İzmir Özel Tevfik Fikret Okullarının düzenlediği Eğitimde Yeni Yönelimler Sempozyumunda sunulmuştur.

3 Salih Memecan’ın çizdiği Sizinkiler karikatürlerinden esinlenerek oluşturulan çalışmada önce Sizinkiler ailesini oluşturan Limon, Zeytin, Babişko ve Çıt çıt karakterlerinin karikatürleri belirlenen sınıf içi kurallara uyan öğrencilere aşamalı olarak verilmiş ve tüm sınıfın kurallara uyarak aileyi tamamlaması sağlanmıştır.

4 Hayat Bilgisi dersinin konularından olan Çocuk Hastalıkları konusu senaryolaştırılıp Siznkiler karakterlerinin senaryoya uygun karikatürleri çizilerek işlenmiştir. Bu uygulamamlara öğrencilerin gösterdiği ilgiyi, öğrencilerin davranışlarında ve motivasyonlarındaki artışı sürdürmek amacıyla aynı karakterlerle çeşitli çalışmalar yapılamaya devam edilmiştir.

5 Bu sunuda sizlerle, oluşturulan senaryoya uygun yapılan çizimler ve değerlendirme soruları paylaşılacaktır.

6 ZEYTİN TEHLİKEDE Mİ?

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17 KAYNAKÇA 1.Hıfzı Topuz, İletişimde Karikatür ve Toplum, Eskişehir, 1986 2.Hasan Efe, Mecaz, Söz Sanatları ve Karikatür, İzmir 3. Özer,A.,İletişimin Dili Karikatür.Anadolu Üniversitesi yayınları 4. Karikatürcü Gözüyle, Hasan Efe 5. Ezbersiz Eğitim ve Karikatür, Hasan Efe, İzmir İzmir) 6.Karikatürcüler Vakfı, Bildiriler, Ankara 7.Nezih Danyal, Haydi Karikatür Çizelim 8.Salih Memecan, Sizinkiler Kitapları


"İDV ÖZEL BİLKENT İLKÖĞRETİM OKULU SINIF YÖNETİMİNDE KARİKATÜR KULLANIMI, KARİKATÜR KULLANILAN BİR DERS ÖRNEĞİ Hazırlayan ve Sunan: CANAN GÜNEY MÜRSEL İZMİR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları