Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DENETİM MASASI   Kendimize ait olan bir bilgisayarın özelliklerini görmek ve çeşitli ayarlamalar yapmak için DENETİM MASASI kullanılır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DENETİM MASASI   Kendimize ait olan bir bilgisayarın özelliklerini görmek ve çeşitli ayarlamalar yapmak için DENETİM MASASI kullanılır."— Sunum transkripti:

1 DENETİM MASASI Kendimize ait olan bir bilgisayarın özelliklerini görmek ve çeşitli ayarlamalar yapmak için DENETİM MASASI kullanılır.

2 Denetim Masasına BAŞLAT Menüsünden Denetim Masası seçeneğinin tıklanmasıdır.

3 Ağ Bağlantıları: Bilgisayarımızın internet bağlatısı ve ağ bağlantısının çalışıp çalışmadığını kontrol etmek ve ayarlamalarını yapmak için kullanılır.

4

5 Ağ Kurulum Sihirbazı: Aynı Ağdaki (aynı interneti kullanan) bilgisayarların birbirleri ile paylaşımda bulunabilmesi için bu sihirbaz çalıştırılmalıdır. Bu sihirbaz bilgisayarlar arasında bağlantı kurar.

6 Aynı ağdaki (aynı interneti kullanan) paylaşılan bilgisayarlara, yazıcılara ve diğer dosyalara ulaşmak için AĞ BAĞLANTILARIM kullanılır.

7 Bölge ve Dil seçenekleri: Bilgisayarımızın dilini (Türkçe) ve klavyemizin türünü (Türkçe Q, Türkçe F) ayarlamak için kullanılır.

8 Donanım Ekle: Bilgisayar Kasasını Yeni takılan donanımların (Kamera, Tarayıcı vb) eklenmesi için kullanılır. Bazı Donanımlar kendiliğinden eklenir.

9 Görüntü: Bilgisayarımızın görüntü ayarlarını değiştirmek için kullanılır. Bu ayarlar;
Masaüstü arkaplan resmini değiştirme. Ekran Koruyucu ayarlama. Görünüm Rengini değiştirme. Ekran çözünürlüğünü ayarlama

10

11

12 Görev Çubuğu ve Başlat Menüsü:
Bilgisayarımızın Başlat menüsünün şeklini ve Görev çubuğunun özelliklerini ayarlamak için kullanılır. Bilgisayar Ekranının en altında bulunan mavi çubuğa görev çubuğu denir.

13 www.eba.gov.tr İnternet Seçenekleri:
Aşağıdaki İnternet özelliklerini değiştirmek iç in kullanılır. Açılış sayfasını ( değiştirmek. İnternet tarayıcısının (int. explorer) geçmişini silmek için kullanılır.

14 Denetim Masası – Klasör seçenekleri – Görünüm Sekmesi– Gizli Dosyaları Göster

15

16

17 TEMEL MASAÜSTÜ SİMGELERİ
Başlat - Denetim Masası – GÖRÜNTÜ – Masaüstü sekmesi – Masaüstünü özelleştir düğmesi kullanılarak ekrana getirilir. Bilgisayarım Belgelerim Ağ bağlantılarım Geri Dönüşüm Kutusuna


"DENETİM MASASI   Kendimize ait olan bir bilgisayarın özelliklerini görmek ve çeşitli ayarlamalar yapmak için DENETİM MASASI kullanılır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları