Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
YayınlayanGuncicek Turker Değiştirilmiş 9 yıl önce
1
Balıkesir Üniversitesi Edremit Zeytincilik Enstitüsü
Edremit Meslek Yüksekokulu Zeytin Endüstrisi Programı Balıkesir Üniversitesi Edremit Zeytincilik Enstitüsü Çamcı Yolu Üzeri Edremit
2
ZEYTİNDE HASAT İki önemli unsur vardır. Hasadın şekli Hasadın zamanı
3
Elle Hasat
4
Tarak ile Hasat Sırık ile Hasat Makine ile Hasat
5
SOFRALIK ZEYTİN ÜRETİMİ BAKIM MASRAFLARI
(Dizdaroğlu ve ark., 2003)
6
YAĞLIK ZEYTİN ÜRETİMİ BAKIM MASRAFLARI
(Dizdaroğlu ve ark., 2003)
7
Yerden Toplama
8
Doğrudan Ağaç Üzerinden Toplama
9
Sırıkla Silkerek Toplama
10
BU GELENEKSEL HASAD YÖNTEMLERİNDE
Meyvedeki Zararlanma Vejetatif Organlardaki Zararlanma İşgücü Teminindeki Zorluklar Ve Maliyet GİBİ OLUMSUZLUKLAR OLMAKTADIR.
11
Bu durum dikkate alınarak geleneksel hasad yöntemlerine alternatif olarak mekanik hasad yöntemleri geliştirilmiştir.
12
DAL SARSICI VE SÜRGÜN SIYIRICI
14
TRAKTÖRE TAKILIR TİPTE SARSICI
15
TRAKTÖRE TAKILIR TİPTE SARSICI
16
TRAKTÖRE TAKILIR TİPTE TAM TECHİZATLI SARSICI
17
TRAKTÖRE TAKILIR TİPTE TAM TECHİZATLI SARSICI
18
TRAKTÖRE TAKILIR TİPTE TAM TECHİZATLI SARSICI
22
MEKANİK HASADIN UYGULANMASINDAKİ KRİTERLER
Plantasyon yapısı Taç hacmi Taç yoğunluğu Ağaç formunun adaptasyonu Tane karakteristikleri Olgunlaşma periyodu
23
Hasat zamanı Zeytinde erken hasat
24
Ağaca daha uzun dinlenme zamanı Bordo bulamacı
Kalite unsuru Daha az maliyet Ağaca daha uzun dinlenme zamanı Bordo bulamacı İlk donlara yakalanmadan toplama Gelecek yıl daha çok verim
25
Taşıma Sofralıklar 20 kg’lık kasa Yağlıklar 25 kg’lık kasa ile
26
Zeytinde kalite
27
Toprak yapısı
28
Rüzgar
29
İklim
30
Sıcaklık
31
Gübreleme Toprak tahlili yapılmadan gübreleme yapılmamalıdır.
32
Budama Her yıl düzenli bir şekilde eski dalları, kurumuş dalları,
kanserli dalları hafif bir şekilde budama yapmalıyız. Dikkat edilmesi gereken önemli husus Ne kadar çok yaprak o kadar çok meyve Dalı gölgede yaprağı güneşte bırak metodu
33
Bakım
34
Zeytinyağında kalite Kimyasal analizler Duyusal analizler
35
Bekleme süresi Gerek fabrikanın bahçesinde,
gerek kendi bahçenizde toplam bekleme süresi 6 saati geçmemelidir.
36
Malaksörde karıştırma
Malaksörde karıştırma süresi 45 dk olmalıdır. Ceket sıcaklığı 35, hamur sıcaklığı 28 derece olmalıdır.
37
Saklama koşulları Havadar, serin bir yerde mümkünse 16 derecede,
paslanmaz çelik kaplarda, hava almadan saklanmalıdır.
38
Dinlediğiniz için teşekkür ediyoruz.
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.