Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ORMAN HAFTASI 21 – 26 MART www.ogretmen.info.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ORMAN HAFTASI 21 – 26 MART www.ogretmen.info."— Sunum transkripti:

1 ORMAN HAFTASI 21 – 26 MART

2 ORMAN Sık ağaç topluluklarından oluşan yerlere orman adı verilir.

3 ORMAN Başlıca orman ağaçları çam, meşe, kayın, gürgen, dişbudak, sedir, köknar ve ladindir.

4 ORMAN Bir ormanda bu ağaç çeşitlerinin bir kısmı olabilirken, bazı ormanlar da sadece tek çeşit ağaçtan da meydana gelebilir. Örneğin çam ormanı, meşe ormanı gibi. Çam Ormanı Meşe Ormanı

5 ORMAN Ormanlarda sadece ağaçlar yoktur. Farklı bitkiler ve hayvanlar da ormanlarda bulunur. Ormanlar bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağıdır.

6 ORMANIN FAYDALARI Ormanlar, toprak kaymasını (erozyon) ve seli önlerler, havayı temizlerler, iklim dengesini sağlarlar.

7 ORMANIN FAYDALARI Günlük hayatta kullandığımız bir çok araç gereç de yine orman ürünlerinden elde edilir.

8 ORMANIN FAYDALARI Günlük hayatta kullandığımız bir çok araç gereç de yine orman ürünlerinden elde edilir.

9 ORMANIN FAYDALARI Kağıt, defter, kitap, kalem, ahşap masa ve sandalyeler, dolaplar, diğer ahşap ürünler, odun, odun kömürü, sanayi gereksinimleri, ilaç yapımı, kibrit gibi bir çok ihtiyacımız orman ürünlerinden, yani ağaçlardan elde edilir.

10 ORMANIN FAYDALARI Bu denli önemli olan ormanlarımızı korumamız hayati bir önem taşımaktadır.

11 ORMANLARI KORUYALIM Ormanlarımızı korumalıyız. Mümkün olduğunca ağaç dikmeliyiz, gereksiz yere kağıt kullanmamalıyız.

12 ORMANLARI KORUYALIM Ormanların en büyük düşmanı olan yangına sebep olmamak için ormanlık alanlarda kesinlikle ateş yakmamalıyız. Çünkü küçük bir dikkatsizlik sonucu ateş ormana sıçrayabilir ve çok büyük bir alanı yok edebilir.

13 ORMANLARI KORUYALIM Yok olan bir ormanın yerine yenisini yetiştirmek, bir insan ömrüne sığmayacak kadar uzundur.

14 ORMANLARI KORUYALIM Tarih boyunca insanların bilinçsiz tüketimi ve duyarsızlığı sonucu, dünyadaki ormanlar gün geçtikçe azalmıştır. Yok edilen orman alanlarının yerlerini çöller, çorak, bozkır araziler almıştır.

15 ORMANLARI KORUYALIM Bu denli önemli olan ve çok uzun yıllar sonucu oluşan bu kaynakları, ormanları korumak ve yeni orman alanları oluşturmak, hepimizin vatandaşlık görevidir.

16 ORMANLARI KORUYALIM Kanunlarımıza göre ormanlara zarar verenlere ağır hapis cezaları verilir. Orman suçları affedilmez suçlardır.

17 Orman Haftası İle İlgili Güzel Sözler
Yaş kesen baş keser. Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur. Ormanlar milli servettir. Ormansız yurt Vatan değildir. Orman yurdun hem süsü, hem gücüdür. Toprağını kaybetmek istemiyorsan, ormanı yok etme.

18 SON…


"ORMAN HAFTASI 21 – 26 MART www.ogretmen.info." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları