Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PHOTOSHOP ARAÇ KUTUSU SİMGELERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PHOTOSHOP ARAÇ KUTUSU SİMGELERİ"— Sunum transkripti:

1 PHOTOSHOP ARAÇ KUTUSU SİMGELERİ

2 İŞARETLEME ARAÇLARI Bir photoshop resminin herhangi bir bölümünü dörtgen, elips, tek sıra veya tek sütun işaretleme araçlarından birini kullanarak seçmeyi ve işaretlemeyi sağlar. TAŞIMA ARACI Resim üzerinde seçilmiş herhangi bir alanın veya daha önce oluşturulmuş bir katmanın taşınmasını sağlar. SEÇME ARAÇLARI Resim üzerindeki herhangi bir bölümü, resimdeki diğer alanlardan ayırmak amacıyla kement aracı, çokgen kement aracı ve manyetik kement araçlarından biri ile seçmeyi sağlar. SİHİRBAZ ARACI Renge duyarlı bir seçme aracıdır. Bir rengi ve tonlarını resimdeki diğer renk ve tonlarından ayırt ederek seçmeyi sağlar. KIRPMA ARACI Resim üzerinde seçilmiş herhangi bir alanın kesilerek resim üzerinde değişiklik yapılmasını sağlar.

3 DİLİM ARACI Resim üzerinde çeşitli şekillendirmelerde kullanmak üzere dilimler oluşturmayı sağlar. HAVALI FIRÇA ARACI Resim üzerinde değişik basınç yoğunlukları ayarlamak suretiyle renk değişimi ve boyama işlemi yapmayı sağlar. BOYA FIRÇASI ARACI Resim üzerinde çeşitli renk ve mod ayarlamaları yapılarak boyamayı sağlar. Ayrıca bu simgenin seçenekleri arasında yer alan donukluk menüsü ile boyanın resim üzerindeki etkisi düşürülüp, artırılabilir. DAMGA KOPYALAMA VE DESEN DAMGASI ARAÇLARI Resim üzerindeki herhangi bir alanın alt tuşu kullanılarak resmin doku ve renginin numunesinin alınarak istenilen başka bir alana kopyalanması, rötuş yapılmasını veya belirli bir alana desen kopyalaması yapmayı sağlar.

4 SANAT TARİHİ ARACI Resim üzerindeki değişikliklerin geri alınarak resmin eski haline döndürülmesini sağlar. SİLGİ ARAÇLARI Resim üzerinde silinmek istenen alanların silinmesi veya arka alan görüntülerinin renginde boyamak için kullanılır. GEÇİŞ ARACI VE BOYA KOVASI ARACI İki ya da daha çok rengin birbirine yavaşça geçiş yaparak kullanılmasını veya resim üzerindeki seçili herhangi bir alanın üst alan renginin boyanması için kullanılabilir. BULANIKLIK, KESKİNLEŞTİRME VE BULAŞIKLIK ARAÇLARI Resmin, istenilen herhangi bir bölümünü, bulanık bir görüntü vererek belirsizleştirmek, keskinleştirmek ya da resim üzerindeki herhangi bir alanın rengini dağıtmak için kullanabilir.

5 KAÇIRMA, YAKMA VE SÜNGER ARAÇLARI
Resmin istenilen bölümlerini aydınlatmak, koyulaştırmak yada herhangi bir alanın renginin doygunluğunu azaltıp çoğaltmaya yarar. DİZGİ ARACI Resim üzerinde değişik amaçlar için yazı yazmayı veya fotoğrafçılık işlemlerinde işyeri sahibine ait logoları oluşturmayı ve resimlerin üzerine yerleştirmeyi sağlar. AL ARACI Resmi ekrana sığmayacak kadar büyütüldüğü durumlarda resmin diğer bölümlerine kaydırarak ulaşmayı sağlar. DAMLALIK ARACI Resmin üzerinde tıklanan herhangi bir alanın renginin alınarak ön ya da arka rengi olarak kullanmayı sağlar. Ayrıca resim üzerindeki boş alanların resimdeki diğer dokular ve renklerle doldurulmasını sağlar.

6 text çubuğu 1- Change the text orientation: Yazının yönünü değiştirir yani o an yazımız dikeyse yatay; yataysa dikey olur. 2 – Set the font family: Yazının fontunu belirleyeceğimiz alandır. 3 – Set the font style: Yazının font stilini belirleyebiliriz. Örneğin kalın, italik gibi… 4 – Set the font size: Yazının font büyüklüğünü ayarlar 5 – Set the anti-aliasing method: Yazıların kenarlarının ne şekilde yumuşatılacağını belirler. 6 – Hizalama Bölmesi: Bu alandaki seçeneklerle tıpkı diğer metin editörlerindeki gibi yazınızı sağa, sola hizalayabilir ya da ortalayabilirsiniz. 7 – Set the text color: Yazının rengini ayarlamak için kullanılır. 8 – Create warped text: Yazıyı istediğiniz şekilde eğip bükerek şekil vermenizi sağlar. 9 – Toggle the character and paragraph palettes: Gelişmiş karakter ve paragraf panelini açar. Buradan yazı ile ilgili daha gelişmiş ayarlar yapılabilir.

7 BİR PHOTOSHOP RESMİ ÜZERİNDE
SEÇİM YAPMA

8 GEOMETRİK SEÇİM KEMENT SEÇİM ARAÇLARI

9 Aşağıda Dörtgen İşaretleme aracı kullanılarak resimden bir dikdörtgen alan seçilmiştir.
Bu yapılan seçimin diğer resmin üzerine kopyalanması 2 yolla gerçekleştirilebilir. İlk resim üzerinde seçim yapılır, Düzen/Kopyala seçilir. Daha sonra diğer resme geçilerek Düzen/Yapıştır komutu seçilir. İlk resim üzerinde seçim yapılır, seçilen bölüm taşıma aracı simgesi tıklanarak ve daha sonra mouse ile tutularak diğer resmin üzerine götürülür.

10 TÜY-FEATHER/ İŞLEMİ - SEÇİMİ YUMUŞATMA
Adından da anlaşılacağı gibi seçtiğimiz alanların etraflarının yumuşak olmasını sağlar. Bu işlem için seçim araçlarından biri seçildikten ve seçim yapıldıktan sonra aşağıdaki 2 yoldan biri kullanarak TÜY işlemi gerçekleştirilir. Seçilen alan üzerinde ters tıklanır. Açılan pencereden Tüy seçilir. Seçimin etrafında ne kadar yumuşaklık oluşması isteniyorsa o kadar tüy değeri verilir. Değer ne kadar yüksek olursa yumuşaklık o kadar yüksek olur. Seçim yapılır. Menü çubuğunda yer alan Seç menüsünden Tüy seçilir, tüy değeri verilir. Tamam tıklanır. Değer ne kadar yüksek olursa resmin kenarlarındaki yumuşama o kadar yüksek olur. Üst bölümde yer alan seçenekler menüsünden Tüy seçilir ve buradaki değer bölümüne tüy değeri girilir. Bu değer büyüdükçe seçilen alanın kenarları da o derece yumuşar.

11 Aşağıdaki resimde tüy değeri 25 piksel olarak verilmiştir.

12 Seçim işleminde bazı kısa yolları kullanabiliriz
Seçim işleminde bazı kısa yolları kullanabiliriz. Bu kısa yollardan bazıları aşağıda yer almaktadır ve daha fazlası Seç menüsü altında sıralanmıştır. YAPILMAK İSTENEN KISAYOLU İŞLEMİN ANLAMI Seçimi kaldırmak için Ctrl + D Seçimden çıkar Seçimin tersini almak için Shift + Ctrl + I Tersini seç Seçimi iptal etmek için Seçimi iptal eder Tüm resmi seçmek için Ctrl + A Tümünü seç Resmin orijinal haline dönmek için Dosya/Geri dön Resmi orijinal-ilk haline getirir.


"PHOTOSHOP ARAÇ KUTUSU SİMGELERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları