Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 27 MART 2014 – 24 NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 27 MART 2014 – 24 NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU."— Sunum transkripti:

1 ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 27 MART 2014 – 24 NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU

2 27 MART 2014 TARİHİNDEN BUGÜNE ODAMIZA, 71 ADET FİRMA KAYIT OLMUŞ, 16 ADET FİRMA ODAMIZDAN KAYDINI KAPATMIŞTIR. 71 FİRMANIN; 7 ADETİ FABRİKA NİTELİĞİNDE OLUP; 1 ADETİ DEMİR VEYA ÇELİKTEN YİYECEK, İÇECEK VE DİĞER ÜRÜNLER İÇİN KAPASİTESİ < 50 LİTRE OLAN KUTULARIN İMALATI, 1 ADETİ BAŞKA YERDE SINIFLANDIRILMAMIŞ DİĞER ÖZEL AMAÇLI MAKİNELERİN İMALATI,1 ADETİ KORUYUCU AMAÇLI SOLUNUM EKİPMANLARI VE GAZ MASKELERİNİN İMALATI, 1 ADETİ REJENERE KAUÇUK İMALATI, 2 ADETİ DIŞ GİYİM EŞYASI İMALATI, 1 ADETİ PERDELERİN VE İÇ STORLARIN, PERDE VEYA YATAK SAÇAKLARININ, FARBELALARININ VE MALZEMELERİNİN İMALATI İLE İŞTİGAL EDEN FABRİKALARDIR. KAYDINI KAPATAN FİRMALARIN 7 ADETİ FABRİKA NİTELİĞİNDE OLUP; 1 ADETİ TEKSTİL ELYAF VE İPLİKLERİNİ AĞARTMA VE BOYAMA HİZMETLERİ, 1 ADETİ PALET, KUTU PALET VE DİĞER AHŞAP YÜKLEME TABLALARI İMALATI 1 ADET ÖRGÜ VE TIĞ İŞİ KUMAŞLARIN İMALATI,1 ADETİ KUMAŞ VE TEKSTİL ÜRÜNLERİNİ AĞARTMA VE BOYAMA HİZMETLERİ İLE İŞTİGAL EDEN FABRİKALARDIR. TOPLAM ÜYE SAYISI : 5.927 ADETTİR FABRİKA SAYISI : 760 ADETTİR

3 ODAMIZ VE KOSGEB ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Odamız bünyesinde "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" verilmesi adına Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü'ne yapmış olduğumuz müracaat onaylanmıştır. İlgili müracaatımıza istinaden 09 Nisan 2014 Çarşamba günü Odamız Meclis Salonu'nda KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Sayın Özay Cebeci, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün ve Odamız Yöneticilerinin katılımlarıyla Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" işbirliği protokolü imzalandı.

4

5 ÇORLU TSO'DA "ORYANTASYON EĞİTİMİ" GERÇEKLEŞTİ Odamızın yöneticilerine ve personeline yönelik olarak düzenlediği eğitimler kapsamında 08 Nisan 2014 Salı günü Dr. Yüksel Vardar tarafından "Oryantasyon Eğitimi" gerçekleşti. Kurumsallaşma ve çağdaş yönetim anlayışının geliştirilmesi amacıyla, Odamız Meclis Salonu'nda gerçekleşen eğitime; Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Üyeleri iştirak ettiler. Dr. Yüksel Vardar tarafından gerçekleştirilen eğitimde; üyelerin ihtiyaçlarının çözülmesi, beklentilerinin karşılanması ve odaların yönetim sistemleri hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

6

7 ICC TÜRKİYE MİLLİ KOMİTESİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ VE ODAMIZ YÖNETİM KURULU BAŞKANI ENİS SÜLÜN ICC XI. MİLLETLERARASI TAHKİM SEMİNERİ’NE KATILDI Milletlerarası Ticaret Odası'nın hizmetlerini Türk İş Dünyasına ulaştırmak görevini üstlenen ICC Türkiye Milli Komitesi, ICC Milletlerarası Tahkim Divanı'nın deneyimlerini paylaşmak ve tahkim konusunda iş dünyasını aydınlatmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen ICC XI. Milletlerarası Tahkim Semineri 14 Nisan 2014 Pazartesi günü gerçekleşti. Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) XI. Milletlerarası Tahkim Semineri, ICC Türkiye Milli Komitesi tarafından TOBB'un evsahipliğinde Ankara'da TOBB Birlik Merkezi'nde gerçekleştirildi. Seminere, TOBB ve ICC Türkiye Milli Komitesi Başkanı ve ICC Yönetim Kurulu Üyesi M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ICC Tahkim Divanı Başkanı John Beechey, ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyeleri, ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün katılımda bulundular.

8

9 ÇORLU TSO ÜYELERİNE BULGARİSTAN'DA YENİ İŞ FIRSATLARI ARIYOR Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Akreditasyon sistemi çerçevesinde; Bulgaristan'ın Plovdiv şehrinde yeni iş fırsatları yaratmak ve iki ülkenin ticari bağlarını güçlendirmek için bir dizi ziyarette bulundular. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı; İsmail Köroğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; İbrahim Gönül, Cevat Sevim, Hüseyin Ersoy, Haluk Perçin Bayındır, Haşim Yiğit, Müslüm Kahraman ve Fatih Keskin 17 Nisan 2014 Perşembe günü T.C. Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci, Ticari Ateşe Barış Yeniçeri ve Plovdiv Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dobrina Prodanova'ya ziyarette bulundular.

10

11 ÇORLU TSO ÜYELERİ "KAYITLI ELEKTRONİK POSTA SEMİNERİ"NDE BİRARAYA GELDİ Odamızın üyelerine yönelik olarak düzenlediği "Kayıtlı Elektronik Posta Semineri" (KEP) 17 Nisan 2014 Perşembe günü odamız konferans salonunda gerçekleşti. Eğitmen Barış Uzunhan'ın sunumunu gerçekleştirdiği eğitimde; "KEP gönderimi konusunda bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu (BTK) tarafından lisanslanan ilk özel kuruluş olan Türkiye Noterler Birliği (TNB - KEP) aracılığıyla, E- tebligat ve KEP hizmeti aktarıldı.

12

13 ÇORLU TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ENİS SÜLÜN, ÜÇ ÜLKENİN TİCARİ TEMSİLCİLERİYLE BİRARAYA GELDİ Bulgaristan, Türkiye ve Yunanistan'daki ticari temsilcilerin bir çatı altında toplandığı, karşılıklı komşuluk ilişkilerinin geliştirildiği ve farklı sektörlerde yeni işbirliği sahalarının yaratılması amacıyla 10 Nisan 2014 tarihinde komşu ülke temsilciliklerinin iştirak ettiği toplantıya, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün'de katılımda bulundu. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen "Kültür ve Ticaretin Başkenti Edirne"isimli toplantıda komşu ülke Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen konuklara Edirne ekonomisi, ticareti, yatırım fırsatları ile kültür ve turizmi tanıtıldı.Toplantıya: Edirne Valisi Hasan Duruer,Doğu Makedonya Trakya Bölge Valisi Aristidis Gıannakıdıs, Bulgaristan Sofya Valisi Rosen Malınov, Razgrad, Targovishte, Pleven şehirlerinin Valileri ile Yunanistan Evros, Drama şehirlerinin Valileri, Edirne Blediye Başkanı Recep Gürkan, T.Ü. Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük,Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Lubomir Popov Nivolov, Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin,Yunanistan Edirne Konsolosu Katarina Varvarigo, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bulgaristan Cumhuriyeti'nin Odalar Birliği Başkanı Tsvetan Sımeonov ve Yunanistan, Bulgaristan ile Trakya Bölgesi Oda, Borsa Başkanları katıldı.

14

15 ÇORLU TSO' DA "GENEL YÖNETİM EĞİTİMİ" GERÇEKLEŞTİ Odamızın üyelerine yönelik olarak düzenlediği eğitimler kapsamında 14-15 Nisan tarihleri arasında "Genel Yönetim Eğitimi" gerçekleşti. Odamız Meclis Salonu'nda gerçekleşen eğitimde Zeki Yüksekbilgili, yönetim, yönetici, yöneticilik yolundaki tuzaklar, temel yönetim faaliyetleri, genel yönetim ve koçluk konuları hakkında katılımcılara geniş bilgiler verdi.

16

17 ÇORLU TSO VE NRW INVEST TÜRKİYE FİRMASI” KUZEY REN-VESTFALYA EYALETİ’NDEKİ YATIRIM OLANAKLARINI İSTİŞARE ETTİ Almanya'nın Düsseldorf, Köln, Dortmund, Essen şehirlerinin içinde bulunduğu Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti'nin Ekonomik Kalkınma Ajansı German State of North Rhine-Westphalia (NRW) Invest Türkiye Firması'nın temsilcilik Müdürü Dr. Adem Akkaya Odamıza ziyarette bulundu. Ziyarette; Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; İbrahim Gönül, Cevat Sevim, Hüseyin Ersoy, Haşim Yiğit ve Fatih Keskin hazır bulundular. Çorlu TSO Yönetim Kurulu Üyelerine yönelik bir sunum gerçekleştiren Dr. Adem Akkaya; Kuzey Ren - Vestfalya Eyaleti hakkında bilgiler vererek; iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve yatırım olanaklarından bahsetti.

18

19 ÇORLU TSO ÜYELERİ " 14001 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ BİLGİLENDİRME TEMEL EĞİTİMİ"NDE BİRARAYA GELDİ Odamızın üyelerine yönelik olarak düzenlediği eğitimler kapsamında 10 - 11 Nisan 2014 tarihleri arasında, Türk Loydu Fıratlı İnal tarafından Çorlu TSO Meclis Salonu'nda" 14001 Çevre Yönetim Sistemi Bilgilendirme Temel Eğitimi" verildi. Eğitimin ilk gününde; çevre yönetim sistemlerinin tarihçesi, çevre bilincini genişletmeye yönelik Dünyadaki eko sisteminin durumu ile ilgili genel bilgilendirme konuları ele alındı. Türk Loydu Fıratlı İnal'ın sunumunu yaptığı " 14001 Çevre Yönetim Sistemi Bilgilendirme Temel Eğitimi"nin son gününde ise ISO 14001 standartlarının gereklerini doğru ve çok yönlü olarak yorumlayabilme konuları üzerine katılımcılara bilgiler aktarıldı.

20

21 ODAMIZ YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI ENGİN ADIGÜZELOĞLU “BARIŞ İÇİN İŞ DÜNYASI (BUSİNESS FOR PEACE) AKDENİZ BÖLGESİ” TANITIM ETKİNLİĞİ’NE KATILDI Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen 'Global Compact- Küresel İlkeler Sözleşmesi' ile 'Business for Peace- Barış İçin İş Dünyası Projesi'ne imza attı. 'Global Compact- Küresel İlkeler Sözleşmesi' ile Business for Peace- Barış İçin İş Dünyası Projesi' imza ve tanıtım toplantısı 1 Nisan 2014 tarihinde Mersin HiltonSA Otelde gerçekleşti. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası 2011 yılında imzaladığı ve çevreden işçi haklarına, çocuk işçi istismarından ekonomideki yolsuzluğa kadar 10 önemli ilkeden oluşan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesine yeni Mersin firmalarını imzacı yaptı. HiltonSA Otelinde düzenlenen imza törenine Mersin Vali Yardımcısı Ayhan Bayhan, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci, Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü Kamal Malhotra, Global Compact Türkiye adına Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mahmut Arslan, Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, MTSO Yönetim ve Meclis Üyeleri, Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

22

23 ÇORLU TSO'DA "İŞ YAŞAMINDA PROFESYONELLİK EĞİTİMİ" GERÇEKLEŞTİ Odamızın üyelerine yönelik olarak düzenlediği eğitimler kapsamında 08 Nisan 2014 Salı günü " İş Yaşamında Profesyonellik Eğitimi" gerçekleşti. Odamız Konferans Salonu'nda Yar. Doç. Dr. E. Recep Erbay tarafından verilen eğitimde; profesyonel davranış, iş yeri ilişkileri, iş hayatında protokol ve toplantılarda bilinmesi gerekenler konular hakkında bilgiler aktarıldı.

24

25 ÇORLU KAYMAKAMI HULUSİ DOĞAN, ODAMIZ YÖNETİM KURULU BAŞKANI ENİS SÜLÜN'E NEZAKET ZİYARETİNDE BULUNDU Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Ergene Yeşil Çevre Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cılız, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; İbrahim Kasap, Mehmet Elverdi ve odamız Meclis Üyesi Hikmet Düzgören, 01 Nisan 2014 Pazartesi günü Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün'e ziyarette bulundular. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan'a ve Ergene Yeşil Çevre Kooperatifi Yönetim Kurulu'na nezaket ziyareti için teşekkürlerini sundu. Gerçekleşen ziyarette, Çorlu ve çevresinde yapılabilecek projeler hakkında istişarede bulunuldu.

26

27 ÇORLU TSO'DA "MARKA YARATMA EĞİTİMİ" GERÇEKLEŞTİ Odamızın üyelerine yönelik olarak düzenlediği eğitimler kapsamında 05 Nisan 2014 Cumartesi günü "Marka Yaratma Eğitimi" gerçekleşti Odamız Konferans Salonu'nda gerçekleşen eğitimde Alev Eroğlu, Marka yaratma sürecinde tüketici araştırması, marka konseptinin test edilmesi, marka yönetiminde stratejik planlama, bütünleşik pazarlama, iletişim planının oluşturulması, marka değerinin yönetimi konularında katılımcılara bilgiler verdi. Eğitmen Alev Eroğlu marka yaratımı konusunda; "Bir markanın doğuşu tanıtımla sağlanır. Tanıtımın en kolay yolu haber olmadır. Eğer gireceğiniz sektörde ilk değilseniz, o sektör içinde kendi kategorinizi yaratıp kategoride bir ilk olabilirsiniz. Bir lider markanız yoksa, en iyi stratejiniz, liderlik iddiası sürdürebileceğiniz yeni bir kategori yaratmaktır" ifadelerini kullandı.

28

29 ODAMIZ YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI ENGİN ADIGÜZELOĞLU, "OKULUMDA MUTLUYUM" PROJESİNİN TANITIM TÖRENİNE KATILDI Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Meslek Yüksekokulu'nun (Çorlu MYO), Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Okulumda Mutluyum" projesinin tanıtım toplantısına iştirak etti.

30

31 ÇORLU TSO'DA "MUHASEBE UYGULAMALARI EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİ" Odamızın Üyelerine Yönelik düzenlenen"Muhasebe Uygulamaları" Eğitimi 02 Nisan 2014 Salı günü gerçekleşti. Odamız Konferans Salonu'nda gerçekleşen eğitimde Çorlu SMMM Odası Eğitmenler Koordinasyon Komitesi Başkanı Mustafa Kalfaoğlu; Vergi cezaları, naylon fatura ve naylon fatura hükümlerinde olan belgeler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

32

33 CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ FAİK ÖZTRAK, ÇORLU TSO'YU ZİYARET ETTİ Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 27 Mart 2014 Perşembe günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları; Serhad Çatalkaya, Erdoğan Demirci, Ahmet Sarıkurt, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum ile CHP İl ve İlçe Yöneticileri katılımda bulundular. Gerçekleşen ziyarette Odamız Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün ve Meclis Üyeleri hazır bulundular.

34

35 ODAMIZ PERSONELİ " KUSURSUZ İLETİŞİMDE 4 ADIM EĞİTİMİ" NE KATILDI Odamız personeline yönelik olarak 12 Nisan 2014 Cumartesi tarihinde "Kusursuz İletişimde 4 Adım Eğitimi" gerçekleşti. Eğitmen Serkan Usta tarafından Odamız Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen eğitimde; Karar vermede çevre faktörü, empati kurmanın iletişimdeki yeri, kişilerin iletişim halindeyken yapması gerekenler ve iş yerinde kurulan iletişimin temel noktaları ele alındı. Eğitim sırasında personele yönelik uygulamalar gerçekleştiren Serkan Usta, iletişimin detaylı yönleri hakkında temel bilgiler verdi. "Kusursuz İletişimde 4 Adım Eğitimi"nin son bölümünde empati kurmanın öneminden bahseden Usta, "iletişim sırasında empati kurabilmek çok önemildir, empatiyi iyi kurabilirsek başarılı bir iletişime geçmiş oluruz" diyerek eğitimi tamamladı.

36

37 AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ VE KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ MAHİR ÜNAL, ODAMIZA ZİYARETTE BULUNDU AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, 26 Mart 2014 Çarşamba günü Odamızı ziyaret etti. Ziyarete AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve Çorlu Belediye Başkan Adayı Özlem Yemişçi ile AK Parti teşkilat üyeleri katıldılar. Gerçekleştirilen ziyarette Odamız Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları;İsmail Köroğlu, Engin Adıgüzeloğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Cevat Sevim, Hüseyin Ersoy, Müslüm Kahraman, Fatih Keskin, Meclis Katip Üyesi Miraç Çolak, Meclis Üyeleri; Mustafa Filiz, Orhan Çebi, Zeynel Yurtseven, Atilla Gaygusuzoğlu, İbrahim Yıldız, Serkan Ercili ve Mehmet Manav hazır bulundular.

38

39 ÇORLU TSO YÖNETİCİLERİ, ÇORLU TMMOB MİMARLAR ODASI'NIN DÜZENLEDİĞİ FOTOĞRAF SERGİSİNİN AÇILIŞINA İŞTİRAK ETTİLER Odamız Meclis Başkanı Metin Akgün ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu, 04 Nisan 2014 Cuma günü Çorlu TMMOB Mimarlar Odası'nın Orion AVM' de düzenlediği fotoğraf sergisine katıldılar. Kurdele kesiminde hazır bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Odamız Meclis Başkanı Metin Akgün ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu, Çorlu Mimarlar Odası Başkanı Tarkan Baş, Çorlu Kastamonulular Derneği Başkanı Murat Çalık "Yaşanabilir Kentler Öteki Mimarlık" konulu fotoğraf sergisinin açılışından sonra sergi alanını gezerek fotoğrafları incelediler.

40

41 ÇORLU TSO YÖNETİM KURULU'NDAN ÇORLU BELEDİYE BAŞKANI'NA TEBRİK ZİYARETİ Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; İsmail Köroğlu ve Engin Adıgüzeloğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; İbrahim Gönül, Cevat Sevim, Hüseyin Ersoy, Haşim Yiğit ve Fatih Keskin, 15 Nisan 2014 Salı günü, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'a tebrik ziyareti gerçekleştirdiler. Tebrik ziyaretinde Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Başkan Yardımcıları; Ahmet Sarıkurt, Serhad Çatalkaya ve Erdoğan Demirci hazır bulundular. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'a ve Meclis Üyelerine başarı dileklerinde bulunurken odamız projeleri hakkında da bilgiler verdi. Yeni dönemde tekrar Belediye Başkanı seçilmenin güzel bir duygu olduğunu ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu'na gerçekleştirdikleri tebrik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

42

43 ODAMIZ YÖNETİM KURULU BAŞKANI ENİS SÜLÜN, TEKİRDAĞ İL EMNİYET MÜDÜRÜ HALİL TURAN EROL'U MAKAMINDA ZİYARET ETTİ Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, 03 Nisan 2014 Perşembe günü Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol'a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Gerçekleşen ziyarette Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, kısa bir süre önce göreve başlayan Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol'a yeni görevinde başarılar diledi ve odamız hakkında bilgilendirmede bulundu. Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, gerçekleştirmiş olduğu nezaket ziyaretinden dolayı Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün'e memnuniyetini belirtip teşekkür ederken, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın başarılarının devamını diledi.

44

45  BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI TARAFINDAN SUNULAN HİZMETLERİN DAHA ETKİN BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜLMESİ VE KALİTESİNİN ARTTIRILMASI, BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ İL MÜDÜRLÜKLERİ İLE BAKANLIK, BAĞLI VE İLGİLİ KURULUŞLARIN GÖREV ALANINA GİREN KONULARDA BİLGİLENDİRİLMESİ VE KARŞILIKLI GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULMASI, SORUNLARIN TARTIŞILMASI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİN ÜRETİLMESİ AMACIYLA 03-04 NİSAN 2014 TARİHLERİNDE TEKİRDAĞ RAMADA OTEL’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN “İSTİŞARE VE DEĞERLENDİRME” TOPLANTISINA ODAMIZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ İBRAHİM GÖNÜL KATILDI.  15 NİSAN 2014 TARİHİNDE TOBB SOSYAL TESİSLERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN TOBB/YOİKK VERGİ VE TEŞVİKLER ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI’NA ODAMIZ MECLİS ÜYESİ HİKMET DÜZGÖREN KATILDI.

46 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ VE İHTİSAS KOMİSYONLARI KARARLARI YÖNETİM KURULUMUZ TARAFINDAN GÖRÜŞÜLEREK; KARARLARA İSTİNADEN GEREKLİ YAZIŞMALAR VE İŞLEMLER YAPILMAKTADIR. Odamız 15. Meslek Komitesi’nin 01.04.2014 tarih ve 11 sayılı toplantı kararına istinaden; >- İlçemizdeki okulların çevresinde gıda satışı yapan firmaların denetlenmesi hususunda gerekli yazışmalar yapılmıştır. Odamız 14. Meslek Komitesi’nin 07.04.2014 tarih ve 11 sayılı toplantı kararına istinaden; >- Komite üyeleri içerisinden tespit edilecek 3 kişi tarafından Çorlu’da faaliyet gösteren dershane ve kreşlere ziyaretlerin düzenlenmesi ve bu firmalardaki sorun ve çözümlerin belirlenmesi adına Çorlu TSO Üye Memnuniyet Anketinin doldurulması ve firma sorumlularıyla karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması hususlarında gerekli çalışmalar yapılacaktır.

47 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ VE İHTİSAS KOMİSYONLARI KARARLARI YÖNETİM KURULUMUZ TARAFINDAN GÖRÜŞÜLEREK; KARARLARA İSTİNADEN GEREKLİ YAZIŞMALAR VE İŞLEMLER YAPILMAKTADIR. Odamız 06. Meslek Komitesi’nin 09.04.2014 tarih ve 12 sayılı toplantı kararına istinaden; >- Büyük Ticaret ve Sanayi Odalarının (Ankara, İstanbul, Kocaeli vb.) inşaat sektöründe faaliyet gösteren meslek komitelerinin çalışmalarının araştırılması ve ilerleyen tarihte “İnşaat Sektöründeki Sorunlar” konulu geniş katılımlı bir toplantı yapılması hususlarında gerekli çalışmalar yapılacaktır.

48 Saygılarımızla bilgilerinize sunarız. 24.04.2014 YÖNETİM KURULU ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI


"ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 27 MART 2014 – 24 NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları