Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI"— Sunum transkripti:

1 T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları Kursu Bu şablon bir grup ayarında eğitim malzemesi sunmak için başlangıç dosyası olarak kullanılabilir. Bölümler Bölüm eklemek için slaydı sağ tıklatın. Bölümler slaytlarınızı düzenlemenize veya birden çok yazar arasındaki işbirliğini kolaylaştırmanıza yardımcı olabilir. Notlar Teslim notları veya izleyicilere ek bilgi sağlamak için Notlar bölümünü kullanın. Sununuz sırasında Sunu Görünümü'nde bu notları görüntüleyin. Yazı tipi boyutuna dikkat edin (Erişilebilirlik, görünürlük, video kaydı ve çevrimiçi üretim için önemlidir) Birlikte kullanılan renkler Grafiklere, çizelgelere ve metin kutularına özellikle dikkat edin. Katılımcılar, siyah ve beyaz veya gri tonlamalıyazdırabilir. Tümüyle siyah ve beyaz ve gri tonlamalıyazdırırken renklerinizin uygun olacağından emin olmak için bir sınama baskısı çalıştırın. Grafikler, tablolar ve çizimler Basit tutun: Mümkünse, tutarlı ve dikkat dağıtmayan stiller ve renkler kullanın. Tüm grafikleri ve tabloları etiketleyin. Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ

2 İş Bölümü

3 İŞ BÖLÜMÜ Büro yöneticisi, personelin özellikleri, yetenekleri, bilgi, beceri düzeyleri ve görülecek işin nitelik ve önem derecelerini göz önüne alarak bir iş bölümü yapmalıdır. İyi bir iş bölümü yapabilmek için iş dağıtım tekniğinden yararlanılır.

4 İŞ DAĞITIM TEKNİĞİ İş dağıtımı tekniği sayesinde, büro yöneticisi, personeller arasında iyi ve dengeli bir iş bölümü yapabilir. İş dağıtım tekniğinin kullanılması ile her birimin işlerinin, iş görenler arasında doğru ve bilimsel ölçülerle dağıtılması ve bunun analiz edilip geliştirilmesi sağlanır.

5 İŞ DAĞITIM TEKNİĞİ İş dağıtım tekniğinin uygulanabilmesi için 1 ila 4 hafta arasında gözlemleme süresi gerekmektedir. Gözlemleme bittikten sonra büroda yapılan işler için bir iş gruplandırma tablosu hazırlanır. ( İş Gruplandırma Tablosu )

6 İŞ DAĞITIM TEKNİĞİ İş gruplandırma tablosu hazırlandıktan sonra her bir personel için görev listesi hazırlanır. ( Ali ACAR isimli personelin görev listesi)

7 İŞ DAĞITIM TEKNİĞİNİN YARARLARI
Personelin, bilgi, yetenek ve deneyimlerine uygun iş yapması sağlanır. İşlerin tamamlanmasında, kimlerin hangi aşamalarda görev yaptıkları belirlenebilir. İşe katılanların her birinin harcadıkları zaman belirlenebilir. Her personelin kaç birim iş çıkardığı belirlenebilir. Yapılmayan işler varsa ortaya çıkartılarak, gerekli önlemlerin alınması sağlanabilir. Büro içerisinde her personele dengeli bir şekilde iş dağıtımı yapılabilir. İşlerin zaman yönünden kontrolü sağlanır. Büronun çalışma amacından sapması önlenir.

8 İŞ BÖLÜMÜNÜN YARARLARI
Verimi artırır 2. İşler daha kısa zamanda öğrenilir. 3. Personel dar bir alanda ustalaşacağından kendilerinden daha etkili bir şekilde yararlanılır. 4. Nitelikli (kaliteli) ürün, hizmet elde edilir. 5. Karmaşık amaçların başarılmasını daha kolaylaştırır.

9 İŞ BÖLÜMÜNÜN SAKINCALARI
1. Bazı örgütlerde bazı işler çok basite indirgenmiş olur. 2. Memurlar arasında can sıkkınlığı ve yorgunluk doğurabilir. 3. Personel başka bir çalışma bölümüne geçtiğinde işi yapamayabilir.

10 Dinlediğiniz İçin Teşekkürler…..


"T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları