Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Proje Sorumlusu = Recep YAYLACI (Vaiz)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Proje Sorumlusu = Recep YAYLACI (Vaiz)"— Sunum transkripti:

1 Proje Sorumlusu = Recep YAYLACI (Vaiz)
HİZMETLERİMİZ Sultanbeyli ölçeğinde hedef kitlenin dini ve manevi hayatı, sosyal, kültürel ve etnik yapısı göz önünde bulundurularak, aşağıda özet bilgileri verilen hizmetler planlanıp uygulamaya konulmuştur. Hizmetler bir yıllık olarak planlanmıştır. 1 - "CAMİ VE GENÇLİK" Bu projeyle gençleri camilerin manevi iklimiyle buluşturma, arşın gölgesinde gölgelenecek bir gençlik yetiştirme, gençleri bekleyen tehlikelerden onları koruma hedeflenmektedir. Proje dahilinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak gruplar halinde öğrencilerle cami ziyaretleri gerçekleştiriliyor. Bu proje ile 1000 öğrenciyi camiyle buluşturmak ve onlara kitap hediye etmek hedefleniyor. Projenin sürekliliği için Hz. Osman, Fettahoğlu ve Abdulkadir Geylani camilerinin dernekleri bünyesinde Gençlik Kolları oluşturuluyor. Proje Sorumlusu = Recep YAYLACI (Vaiz)

2 Proje Sorumlusu = Recep YAYLACI Vaiz
2 - "CAMİLER OKULLAŞIYOR" Öğrencileri derslerine ve sınavlarına hazırlama, onlara Kur'an ve dini bilgiler öğretme gayesiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak camilerde Etüt Eğitim Merkezi oluşturuluyor. Çuvalcıoğlu Camiinde başlayan bu faaliyet, Mescid-i Aksa ve Ebubekir Sıddık Camilerinde de uygulamaya konulacaktır Proje Sorumlusu = Recep YAYLACI Vaiz 3 - "GENÇLERLE BULUŞMA" İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak, ilkokul, ortaokul ve liselerde müftü, vaiz ve vaizeler tarafından öğrencilere seri konferanslar veriliyor. Program sonrası Diyanet yayınları hediye ediliyor. İlk konferans cuma günü Orhangazi Anadolu İmam-Hatip Lisesinde verilmiş ve kitap dağıtılmıştır. Proje Sorumlusu = Adem GENÇ (Vaiz)

3 4 - "YETİM KARDEŞ" Bu proje dahilinde, toplumun merhametine emanet edilen yetimlere sahip çıkmak için, bu yetim öğrenciler tespit edilerek, anne ve babası olmayan 7 tanesi Suriyeli 16 öğrenciye Aralık 2014'ten itibaren eğitim yılı boyunca aylık TL burs veriliyor. Annesi veya babası olmayan 713 öğrenciye de Kutlu Doğum Haftasında bir defaya mahsus eğitim desteği temin etme çalışması başlatılmıştır. Proje ile öğrencilere TL eğitim desteği temini hedeflenmektedir.

4 Sorumlu = Ayten GENÇ (Vaiz)
5 - "HER ÖĞRENCİ BİR ELÇİ" Afrika, Asya ve Balkanlardan gelip, ülkemizde okuyan öğrenciler, memleketlerine dönünce ülkemizi anlatan birer gönül elçisi olacaklardır. İlim için vatanımıza hicret eden bu gençlere, ensar olma sorumluluğumuz bulunmaktadır. Bu bağlamda ağırlıklı olarak Afrikalı olmak üzere Asya, Balkanlar ve ülkemizden 49 öğrenciye TL eğitim desteği sağlanmıştır. Bu destekler devam edecektir. 6 - “EVDE DİN HİZMETİ” Proje dahilinde Sultanbeyli genelinde dini ve sosyal harita çalışmasıyla ulaşılan engellilerimiz, engellilik derecelerine göre sınıflandırıldı. Engelliliği sebebiyle kurslarımıza gelemeyen bu vatandaşlarımıza evlerinde din hizmeti sunulması planlanıyor. (Dini bilgiler ve Kur'an-ı Kerim dersleri) . Sorumlu = Ayten GENÇ (Vaiz)

5 Proje Sorumlusu = Ayten GENÇ (Vaize)
7 - "KUR’AN VE DUA SAATİ" Din hizmetini toplumumuzun her kesimine götürme, dinî bilinç ve şuuru artırma gayesi ile kurs öğreticileri haftada bir gün Kur'an kursunda, haftada bir gün ise ikamet ettikleri mahallede Kur’an, sohbet ve dua içerikli programlar yapıyorlar. Ayrıca vaizeler her hafta salı günü Abdurrahman Gazi Camii yanındaki Aile ve Dini Rehberlik bürosunda genç bayanlara dini bilgiler vererek sohbetler yapıyorlar. Bu projemiz 15 Aralık tarihinden itibaren uygulanmaya başlamıştır. Proje Sorumlusu = Ayten GENÇ (Vaize)

6 Proje sorumlusu =Abdullah BARUĞ (Şube Müdürü)
HİZMETLERİMİZ (PROJESİZ) 1 – “KUR’AN OKUMAYAN KALMASIN” Kur’an Kursu hizmetlerinin her yerde yaygınlaştırılması, Kur’an okuyan, anlayan ve pratik hayata tatbik eden bireylerin artması gayesiyle, Kur’an kursu olmayan 79 caminin tamamında Kur’an dersleri verilmesi için kurslar açılacaktır. eğitim-öğretim yılında 20 Kur'an kursu açılması hedeflenmiştir. 2 - "4-6 YAŞ ARASI OKUL ÖNCESİ KURSLAR" Eğitim ve öğretimde özellikle ilk 6 yaşın önemli olduğu eğitimciler tarafından önemle vurgulanmaktadır. Bu güne kadar Müftülükçe hiç açılamayan 4-6 yaş arası okul öncesi eğitim kursları açma çalışmaları başlatılmıştır. öğretim yılında 5 tane kurs açılması hedeflenmiştir. Proje sorumlusu =Abdullah BARUĞ (Şube Müdürü)

7 Proje sorumlusu = Abdullah BARUĞ (Şube Müdürü)
3 – "HER AY BİR KONUK" Aylık personel toplantılarını talimatların okunduğu sıradanlıktan ve sıkıcılıktan kurtarıp, bilgilendirici, teşvik edici ve katılımcı hale getirme gayesi ile toplantılara misafir konuşmacı davet ediliyor. Ekim ayında ‘Gençlerle İletişim’ konulu sunumu Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğr. Ü. Doç. Dr. Sevde DÜZGÜNER yapmıştır. Aralık ayı mutat toplantısına Bilgi Yönetimi ve İletişim Daire Bşk. Dr. Ömer MENEKŞE katılmış, din görevlilerinin sorumlulukları ve merkez taşra ilişkileri konusunda bir sunum yaparak, görevlilerden gelen soruları cevaplamıştır Ocak ayı toplantısına ise Marmara Ünv. Öğr. Ü. Prof. Dr. Yakup ÇİÇEK katılarak camilerimizin önemi hakkında din görevlilerimizle hasbıhalde bulunmuştur. Proje sorumlusu = Abdullah BARUĞ (Şube Müdürü)

8 Sorumlusu = Fahrettin İLKE T.D.V. Şube Üyesi
4 - "ZAMAN ENSAR OLMA ZAMANI " Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle ülkemize sığınmış çok sayıda Suriyeli kardeşimiz bulunmaktadır. Bu kardeşlerimizin ülkemizde misafir olduklarını, onlara yardımcı olmamız gerektiğini her ortamda dile getirmekle birlikte, Sultanbeyli Belediyesi ile koordineli başlatılan çalışmayla, TL’ lik soba yardımı ve TL tutarında 200 battaniye yardımı yapılmıştır. Ayrıca bu kardeşlerimizin okula giden çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamada ve kültürel faaliyetlerde onların da yer almaları konusunda gayret gösterilecektir. Sorumlusu = Fahrettin İLKE T.D.V. Şube Üyesi

9 5 - "GENÇLER SABAH NAMAZINDA"
İlk ve orta öğretimde okuyan ve cami derslerine devam eden gençlerle "Sabah Namazı Buluşması" programları yapılıyor. Gençlerle birlikte namaz kılındıktan sonra sohbet edilirken, kahvaltı veriliyor ve Diyanet yayınlarından çeşitli kitaplar hediye ediliyor. Verilen kitapları okuyup özetleyen gençler arasından değerlendirme sonrasında, sıralamaya giren ilk üç gence bir sonraki buluşmada hediyeler veriliyor. Hz. Osman, Çuvalcıoğlu, Abdulkadir Geylani, Turgut Reis ve Ebuzer El Gıffari camilerinde gençlerle toplam 5 sabah namazı buluşması gerçekleştirilmiştir.

10 6 – “İMAM HATİPLİLERLE SABAH NAMAZI BULUŞMASI”
Sultanbeyli'de imam hatip okullarında 7200 öğrenci eğitim ve öğretime devam ediyor. Bunların 1350 adedi lise öğrencisidir. Gelecekte gönül mimarları olacak bu öğrencilerin 50 kişilik gruplar halinde ve meslek dersleri öğretmenleri eşliğinde sabah namazı buluşmalarına katılımları sağlanmakta ve ilerleyen dönemlerde bu katılımın, öğrenci sayısının tamamını kapsaması hedeflenmektedir. 9 Aralık 2014 tarihinde Abdurrahman Gazi Camii, 23 Aralık 2014 tarihinde Çıkrıkçıoğlu Camii ve 14 Ocak 2015 tarihinde Nakşibendi Camii'nde 50 kişilik gruplar halinde bu buluşmalar yapılmıştır. Cami cemaatleri ve derneklerinden olumlu tepki alan bu faaliyet, diğer camilerde de devam edecektir.

11 Sorumlusu = Abdullah BARUĞ (Şube Müdürü)
7 – "PERSONEL EĞİTİMİ" Personellerimizin mesleki yönden yetişmeleri ve kişisel becerilerini geliştirmeleri için, Halk Eğitim Müdürlüğü ve İSMEK işbirliği ile 2015 yılı içinde imam-hatipler ile müezzin-kayyımlara diksiyon kursu verilmesi, Kur'an kursu öğreticilerine ise 4-6 yaş arası çocuk eğitimi kursu verilmesi planlanmıştır. Kurslar 9 Şubat 2015 tarihinden itibaren başlayacaktır. Sorumlusu = Abdullah BARUĞ (Şube Müdürü) 8 - "KURUM, ESNAF VE STK'LARLA İLETİŞİM" Müftü, şehrin dini ve manevi hayatıyla ilgilenmenin yanı sıra; çocuklarla, gençlerle, yaşlılarla, ailelerle, esnaflarla ve STK'larla iletişim kurarak onların da her türlü sorunuyla ilgilenen insandır. Başkanlığın son dönemlerde tüm görev tanımlarını değiştirerek, din hizmetinin sadece ibadet kavramı ile tanımlanmaması gerektiğini vurgulaması, müftülerin ve müftülüklerin halk ve halkın oluşturduğu kuruluşlarla sağlıklı iletişim kurmasını zorunlu hale getirmektedir. Bu sorumluluk bilinci ile Sultanbeyli'de, başta Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı olmak üzere, tüm kurum ve kuruluşlarla sağlıklı iletişim kurulmaya çalışılıyor.

12 Sorumlu : Recep YAYLACI (Vaiz) Sorumlu = Abdullah BARUĞ (Şube Müdürü)
9 – “DİN KÜLTÜRÜ ÖĞRETMENLERİYLE İLETİŞİM” Sultanbeyli'de ilkokul, ortaokul ve liselerde 138 din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni görev yapıyor. Sultanbeyli Belediyesi'nin ev sahipliğinde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ile yemekli bir toplantı yapıldı. Sultanbeyli ölçeğinde cami içi ve cami dışı din hizmetlerindeki çeşitliliği artırma ve gençlere yönelik faaliyetlerde işbirliği yolları hakkında istişare edildi. Sorumlu : Recep YAYLACI (Vaiz) 10 - "EMEKLİ PERSONELLERLE İLETİŞİM" Sultanbeyli müftülüğünde müftü, vaiz, imam-hatip ve Kur'an kursu öğreticisi olarak görev yapmış ve emekli olmuş personellerle, Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde tanışma ve istişare toplantısı düzenlenerek, hizmetlerin planlanmasında ve uygulanmasında tecrübe paylaşımı yapılmıştır. Emekliye ayrılmış personellerimiz, yapılan bu organizasyonun kendilerini çok memnun ettiğini belirterek, müftülük hizmetlerine her bakımdan destek olacaklarını dile getirmişlerdir. Sorumlu = Abdullah BARUĞ (Şube Müdürü)

13 Sorumlu = Murat ÇETİN Murakıp Sorumlu = Din Görevlileri
11 - "MAHALLE TOPLANTILARI" Sultanbeyli ilçesinde 15 mahalle bulunmaktadır. Sultanbeyli ölçeğinde sunulacak din hizmetlerinin, sosyal ve kültürel faaliyetlerin planlanmasında ve uygulanmasında daha etkin olmak, din hizmetlerini mahallelere orantılı olarak ulaştırabilmek, müftülük hizmetleri ile ilgili sorunları tespit etmek ve bunlara sağlıklı çözümler üretebilmek için her mahallede muhtar, cami dernek başkanı ve din görevlileri ile istişare toplantıları planlanmaktadır. Şubat 2015'ten itibaren bu toplantılar periyodik olarak yapılacaktır. Sorumlu = Murat ÇETİN Murakıp 12 - "DİNİ VE SOSYAL HAYAT HARİTASI" İmam sadece namaz kıldırma memuru değildir. Toplumun dertlerine duyarlı olan; yetimlerle, ihtiyaç sahipleriyle, aile bağları kopma noktasına gelmiş çocuklarla, engellilerle ilgilenen ve onlarla dost olan adanmış din gönüllüsüdür. Görev bölgesini tanıyan, kendisine her konuda ulaşılan kimsedir. Müftülüğün sosyal sorumluluk projesi bağlamında sunacağı hizmetleri planlamada veri tabanı oluşturması amacıyla her mahalle din görevlileri Ocak 2015 tarihinden itibaren ortaklaşa bir çalışma başlatmışlardır. Bu çalışma ile tespit edilen dini ve sosyal hayatla ilgili veriler, Müftülük hizmetlerinin planlanmasında değerlendirilecektir. (Engellilere, Hastalara, Yaşlılara, İhtiyaç sahiplerine ve sokak çocuklarına yönelik faaliyetler yapılacaktır.) Sorumlu = Din Görevlileri

14 Sorumlu = Yasin NUR (Memur)
13 - "BELEDİYE GENÇLİK MERKEZLERİNDE KUR'AN HİZMETİ" Sultanbeyli Belediye Başkanlığı, gençlik merkezlerine devam eden gençlere, kültürel ve sportif hizmetler vermektedir. Biz de İlçe Müftülüğü olarak, bu gençlik merkezlerinde D grubu Kur'an kursu açarak, din görevlilerimiz ve Kur'an kursu öğreticilerimiz tarafından gençlere yönelik din hizmetleri vermeyi planlamaktayız. 14 - "ÖĞRENCİ KONUK EVLERİ" Türkiye Diyanet Vakfı Sultanbeyli şubesiyle ortak çalışma yapılarak, üniversite öğrencilerine hizmet vermek amacıyla, öğrenci konuk evleri açılması planlanmaktadır. Sorumlu = Yasin NUR (Memur)

15 HİZMETLERİMİZE DESTEK VEREN KAYMAKAMLIĞIMIZA BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZA
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜMÜZE DİN GÖREVLİLERİMİZE VE KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ. Sultanbeyli Müftülüğü


"Proje Sorumlusu = Recep YAYLACI (Vaiz)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları