Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAYAT ve ŞİİR. HAYAT ve ŞİİR Yaşamın şekillenmemiş adıdır. ŞİİR Yaşamın şekillenmemiş adıdır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAYAT ve ŞİİR. HAYAT ve ŞİİR Yaşamın şekillenmemiş adıdır. ŞİİR Yaşamın şekillenmemiş adıdır."— Sunum transkripti:

1

2 HAYAT ve ŞİİR

3 Yaşamın şekillenmemiş adıdır.
ŞİİR Yaşamın şekillenmemiş adıdır.

4 Bir kuşun kanadına konup ta ona bile hissettirmeden
Hayat; Gerçekleri sırtlayıp taşıyamayacak kadar ağır. Bir kuşun kanadına konup ta ona bile hissettirmeden uçabilecek kadar hafif!

5 çalışmak için nefes nefese koşturmayı göze alacak kadar dolu,
ŞİİR; Her mısrasını yaşamaya çalışmak için nefes nefese koşturmayı göze alacak kadar dolu, Bütün yaşayışların sadece bir hayal olduğunu hissettirecek kadar boştur.!

6 şu saatler nasıl bitecek“ diye şikayet edebilecek kadar muamma!
Hayat; Koskoca ömürde "bir yalnız gün daha nasıl geçecek, şu saatler nasıl bitecek“ diye şikayet edebilecek kadar muamma! Göz açıp kapayıncaya kadar geçen sürede nihayete erebilecek kadar da basit!

7 ŞİİR; Kendini oluşturan her büyüyü, her cazibeyi, her rengi, yürekleri hoplatacak, kanlarımızı kaynatacak kadar parlak ve güzel! HAYAT Gözlerimizi acılarla, hüzünlerle, ayrılıklarla, ölümlerle buluşturduğumuzda, sadece iki renk! Gri ve siyah!

8 Hayat; Her anını tuvallere, yazılara, şiirlere, gösterilere döküp sergileyebileceğin kadar sanat! Tek bir uyanışta, görevinin tek bir oyundan ibaret tek bir rol olduğunu fark edebileceğin kadar da kısır ve monoton!

9 hayret verici ve cömert!
Hayat; Senin tek bir "evet" inle başkalarına bölüştürüp sunabileceğin, nefes alıp verişlerinle "paylaştırabileceğin" kadar hayret verici ve cömert! Tek bir "hayır" ınla     herşeyi mahvedebileceğin,     yok edebileceğin kadar da cimri ve densiz!

10 Gerçek yaşam öykülerine katlanabilecek gücü bulup, daha da
ŞİİR; Gerçek yaşam öykülerine katlanabilecek gücü bulup, daha da GÜZELE koşmanın adıdır.

11 çoğaltabilecek kadar anlam'lı...
Hayat; Sevmeyi bilecek, bilmiyorsa öğrenecek tadacak, sunacak, paylaşacak ..ve böyle sevgilerle, bütün sevgileri çoğaltabilecek kadar anlam'lı...

12 Gerçek yaşam öykülerine katlanmaya değecek kadar "Yaşanmaya değer"
Hayat; Gerçek yaşam öykülerine katlanmaya değecek kadar "Yaşanmaya değer" onu kısaltmanın haksızlık olduğunu anlatacak kadar öğretici, Bir daha bulunmayacak, yaşanmayacak kadar "tek"...

13 Sadece senin dilediğin kadar uzun! Sadece Senin dilediğin kadar kısa!
Hayat     Sadece senin dilediğin kadar uzun! Sadece Senin dilediğin kadar kısa! şiirse ”HAYATIN" öteki adıdır. Emre Tırtır

14


"HAYAT ve ŞİİR. HAYAT ve ŞİİR Yaşamın şekillenmemiş adıdır. ŞİİR Yaşamın şekillenmemiş adıdır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları