Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1- Çalışma sayfasına dış çerçevesi olan bir oval ve bir dörtgen çiziniz. Dörtgeni seçili duruma getiriniz ve oval şeklin bir kısmını örtecek şekilde ovalin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1- Çalışma sayfasına dış çerçevesi olan bir oval ve bir dörtgen çiziniz. Dörtgeni seçili duruma getiriniz ve oval şeklin bir kısmını örtecek şekilde ovalin."— Sunum transkripti:

1 1- Çalışma sayfasına dış çerçevesi olan bir oval ve bir dörtgen çiziniz. Dörtgeni seçili duruma getiriniz ve oval şeklin bir kısmını örtecek şekilde ovalin üzerine getiriniz. 2- Dörtgeni seçili durumdan kurtarınız. (Çalışma alanında boş bir yere tıklayınız ya da Esc tuşuna basın.) Dörtgeni tekrar seçiniz ve başka bir yere sürükleyiniz. Oval şeklin dörtgen tarafından örtülen kısmının silindiğini gördünüz mü? Şekilleri Gruplamak

2 3- Çalışma sayfasına yeni bir grafik öğesi ekleyiniz. Ok aracıyla şeklin üzerine iki kere tıklayınız ya da tüm şekli seçecek şekilde grafik öğesini seçim alanı içine alınız. 4- Şeklinizi seçili duruma getirdikten sonra Modify menüsünden Group komutunu çalıştırınız ya da Ctrl+G tuşlarına basınız. 5- Şeklinizin dışında mavi bir çerçevenin oluştuğunu göreceksiniz. Artık tek parça halinde kullanabileceğiniz, diğer bir ifadeyle grup altına aldığınız bir nesne elde etmiş oldunuz. Çerçeveye çift tıklayınız ve grubun içine giriniz. Grup öğeleri seçili duruma gelir.

3 GRUPLAR: Grafik öğelerini grup altına alarak onlar üzerinde tek parça halinde her türlü değişikliği yapabilirsiniz. Taşıyabilir, boyutunu değiştirebilir, döndürebilir ve en önemlisi yerleşim sıralarını değiştirebilirsiniz. 1. ve 2. adımlarda gördüğünüz gibi grup altına alınmayan şekiller üst üste geldiklerinde birbirlerini keser, şekillerde bozulma meydana gelir.

4 Grubu çözmek için grubu seçili duruma getirdikten sonra Modify menüsünden Ungroup komutunu veriniz.

5 7- Çalışma alanına farklı bir şekil çiziniz ve çizdiğiniz bu şekli de grup altına alınız. 8- Modify menüsünden Arrange komutu altından Send to Back değerini seçiniz. 9- Çizdiğiniz ikinci şekle tıklayınız ve diğer şeklin üzerine sürükleyin. İkinci şeklin ilk şeklin altında kaldığını gördünüz mü? 10- Çalışma alanına üçüncü bir şekil çiziniz. O şekli de grup altına alınız. Modify menüsünden Arrange komutu altından Bring to Front komutunu veriniz. 11- Çizdiğiniz üçüncü şekli diğer iki şeklin üzerine sürükleyiniz. Üçüncü şeklin en üstte, ikinci şeklin en altta, birinci şeklin ortada yer aldığını görürsünüz.

6 Bring to Front: Grubu en öne getirir. Bring Forward: Grubu bir derece öne getirir. Send Backward: Grubu bir derece arkaya atar. Send to Back: Grubu en arkaya atar. Lock: Grubu çalışma sayfasına sabitler. Hareket ettirilemez. Unlock All komutuyla tüm kilitli nesneler bu durumdan kurtulur.

7 Alpha Değeri: Bu değer yardımıyla grafik nesnelerinin saydamlık değerini ayarlayabilirsiniz. Böylece nesneler üst üste gelse bile alttaki nesne gözükebilir.

8 Katmanlar Üzerinde Grafik İşlemleri Gerçekleştirmek Flash ve benzer grafik yazılımlarının sunduğu en önemli özellik katmanlara ayrılmış çalışma sayfaları üzerinde birbirini etkilemeyen grafik öğeleri ve nesnelerle çalışabilmektir. Daha önce nesnelerin grup altına alınması anlatılırken görüntü öncelikleri değiştirilmişti. Böylece grafiklerin birbirlerini etkilemeleri engellenmişti.

9 Ancak tek bir çalışma alanında çok daha fazla nesne ve grafik öğesinin yer alması durumunda bunları organize etmek zorlaşır. Bunu ortadan kaldırmak için çalışma sayfasına birden fazla katman ekleme yeteneği geliştirilmiştir. Her bir katman birbirinden bağımsızdır. Şimdi sözü fazla uzatmadan uygulamalara geçebiliriz. Katmanların ne olduğunu daha iyi anlayacaksınız.

10


"1- Çalışma sayfasına dış çerçevesi olan bir oval ve bir dörtgen çiziniz. Dörtgeni seçili duruma getiriniz ve oval şeklin bir kısmını örtecek şekilde ovalin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları