Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BALIKESİR SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2007 Halk Eğitimleri Sağlık Slaytlarıhttp://hastaneciyiz.blogspot.com.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BALIKESİR SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2007 Halk Eğitimleri Sağlık Slaytlarıhttp://hastaneciyiz.blogspot.com."— Sunum transkripti:

1 BALIKESİR SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2007 Halk Eğitimleri Sağlık Slaytlarıhttp://hastaneciyiz.blogspot.com

2 Hazırlayanlar Hasan GÖKÇİN Eğitim Şube Müdürü Dt.Savcı RİCALOĞLU Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürü

3 Bana bak! Sağlık SlaytlarıSağlık Slaytları sağlık

4

5 Hasta: Doktor! Bu dişimi kaça çekersiniz? Doktor: Ağrısız çekim olursa 30 milyon TL, ağrılı çekim olursa 60 milyon TL. Hasta: Peki, madem ucuzmuş o zaman ağrısız çekim olsun! Herhangi bir anestezi yapmadan doktor dişi çekmeye başlayınca hasta: Aaaaah! Doktor: Şşşş! Ağrı duyarsan fiyat iki katıydı unutma!

6 Beyaz dişlere sahip olmak ayrıcalıktır.

7 Ağız ve diş temizliği yapmazsak:

8

9

10 Ağız Bakımı: Sağılıklı diş ve dişetlerine sahip olmak için, dişlerin sabah kahvaltıdan sonra ve akşam yatmadan önce olmak üzere, günde en az iki kez fırçalanması gerekir. Ancak esas önemli nokta, doğru diş fırçalamayı bilmektir.

11 Dişler fırçalanırken diş fırçanız kuru olmalıdır.

12 Diş fırçalamaya küçük yaşta başlamalıyız. ÇOCUK AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI

13 İyi bir diş fırçası ağzın tüm bölgelerine ulaşabilmelidir. Kişi tarafından kullanım kolaylığı ve fonksiyonu, fırça seçiminde önemli olan iki faktördür.

14 Orta sertlikte kıl yapısına sahip, kılları yuvarlatılmış fırçalar tavsiye edilmelidir.

15

16

17

18

19 Bir diş fırçasını ne kadar kullanabilirim?

20 Diş fırçalarken çoğu zaman dişlerin görünen ya da kolay ulaşılan yüzleri fırçalanır. Oysa çürüklerin önlenmesi için dişlerin ara yüzleri ve çiğneyici yüzeylerinin çok daha iyi temizlenmesi gerekir.

21 Dişler sırasıyla önce ön, sonra iç ve sonra çiğneyici yüzeyleri olmak üzere fırçalanır. En arka dişlerin arka bölgeleri ve dil yüzeyi de fırçalamaya dahil edilmelidir. Dişler belirli bir düzen içinde fırçalanmazsa, her bölge tam olarak temizlenemez.

22 Fırçalama işlemi bittikten sonra ağız 1-2 kez çalkalanır. Diş fırçalama süresi ortalama 3-4 dakikadır. Tüm diş yüzeylerinin fırçalanması gerekir. Fırçalama sırasında aşırı kuvvet uygulanmamalıdır.

23 En doğru diş fırçalama tekniği hangisidir?

24 Doğru Fırçalama Tekniği

25

26

27

28 Hangi tür yemek olursa olsun 20 dakika sonra ağızda koku yapmaya başlar

29 ASLA ! Başkasının diş fırçası kullanılmamalıdır.

30 Floridin çürük önleyici ve çürük oluşumunu azaltıcı etkisi kanıtlanmıştır. Bu nedenle floridli diş macunları tercih edilmelidir. DİŞ MACUNU floridli Floridli Diş Macunu

31 Diş macunu leblebi tanesi büyüklüğünde, fırça kılları arasına yerleştirilmeli ve fırçalama süresince macunun dişle teması sağlanmalıdır. Diş macunu sadece fırçalamayı kolaylaştırıcı bir ajandır.

32 Uzun korumalı, floridli diş macunları kullanılmalı ve aşındırıcı özelliklerin farklı olarak uygulanması amacıyla diş macunu arada bir değiştirilmelidir. Florinli Diş Macunu Florinli Diş Macunu

33 Diş macunu olmadan da dişlerimizi fırçalayabiliriz.

34 Dişler neden çürür? Şekerli ve unlu yiyeceklerin ağızda kalan artıklarından asit oluşur. Bu asitler, dişlerin mineral dokusunu çözerek dişin minesinin bozulmasına ve sonuçta da diş çürüğünün başlamasına neden olurlar.

35 Yemek aralarında atıştırmak diş çürüklerine yol açar. Diş hekimine 6 ayda bir başvurmak çürüğü önlemek ya da erken safhada yakalamada en iyi yoldur.

36 Sabah kahvaltısından sonra ve akşam yatmadan önce dişlerin fırçalanması çürüğün oluşumunu önler. Dişlerin iç yüzeyleri, dış yüzeyleri, çiğneyici yüzeyleri ve dilin üstü fırçalanmalı, Ara yüzlerin temizliğinde de diş ipliği kullanılmalıdır.

37

38 Kişiliğimizin aynası, güzel ve düzgün konuşma, yüzümüzün aynası da dişlerimizdir. Ne kadar renkli göze, İskandinav buruna sahip olsak ta rengi ve yapısı kötü dişlerle gülümsediğimiz de her şeyi berbat ederiz.

39 Güzel bir gülüş her şeye değer.

40


"BALIKESİR SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2007 Halk Eğitimleri Sağlık Slaytlarıhttp://hastaneciyiz.blogspot.com." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları