Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Türkiye’de bilimsel diş hekimliği 22 Kasım 1908’de Halit SANİ Bey’in öncülüğünde İstanbul Tıp Fakültesine bağlı olarak kurulan dişçi mektebinin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Türkiye’de bilimsel diş hekimliği 22 Kasım 1908’de Halit SANİ Bey’in öncülüğünde İstanbul Tıp Fakültesine bağlı olarak kurulan dişçi mektebinin."— Sunum transkripti:

1

2

3

4

5 Türkiye’de bilimsel diş hekimliği 22 Kasım 1908’de Halit SANİ Bey’in öncülüğünde İstanbul Tıp Fakültesine bağlı olarak kurulan dişçi mektebinin kuruluş yıl dönümlerinde kutlanmaktadır.

6 İç Yüzeylerin Temizliği Dişlerin dil ve damak tarafına bakan iç yüzeylerini aynı yöntemle fırçalayın.

7 Çiğneme Yüzeylerinin Temizliği Fırçayı dişlerin çiğneme yüzeylerine yerleştirin ve ileri geri hareketlerle fırçalayın.

8 Diş Aralarının Temizliği Diş fırçasının ulaşamadığı diş aralarını diş ipi kullanarak temizleyebilirsiniz. Diş fırçasının ulaşamadığı diş aralarını diş ipi kullanarak temizleyebilirsiniz. Dilinizi de fırçalamayı unutmayın. Dilinizi de fırçalamayı unutmayın.

9 Dış Yüzeyliği Temizliği Diş fırçasını 45°lik bir açı ile diş ve diş eti birleşimine yerleştirin ve ufak dairesel hareketlerle, diş etinden dişe doğru, diş yüzeylerini fırçalayın.

10 Temizlenmeyen bir ağızda kısa süre içerisinde kötü bir ağız kokusu, çirkin bir görünüm, yaygın diş çürükleri, iltihaplanmalar, şiddetli ağrılar gibi durumlar görülür.

11 Fırçanızın kılları sağa sola eğrilmişse ve karmaşık bir görünümde ise onu değiştirmenin zamanı gelmiş demektir. Fırçanızın kılları sağa sola eğrilmişse ve karmaşık bir görünümde ise onu değiştirmenin zamanı gelmiş demektir. Diş fırçası 3-4 ayda bir değiştirilmel idir.

12 Öğretmenler diş fırçalama ve ağız bakım konusunda yardımcı olmalıdırlar. Öğrencileri şeker hediye ederek ödüllendirmemelidirler. Çocukların dişlerini fırçalayıp fırçalamadıklarını kontrol etmelidirler. Her hafta en az 1 saat çocuklara genel sağlık, ağız diş bakımı hakkında teorik ve pratik bilgiler verilmeli. Çocuklara doktordan ve diş hekiminden korkmamayı ve belirli aralıklarla muayeneye gitmelerinin gerektiği anlatılmalıdır. Beslenme saatlerinde pasta, börek, tatlı yerine meyve, salata türü yiyecekler ve ayran, süt gibi içecekleri velilere önermelidir. Kalem, silgi ısıran çocukları uyarmalı Ttırnak yiyen, parmak emen ocukları uyarmalı

13 Ağız ve Diş sağlığını Korunmak için neler yapılabilir. Dişleri düzenli fırçalama Dişleri düzenli fırçalama Yeterli ve dengeli beslenme Yeterli ve dengeli beslenme Sivri uçlu cisimler kullanmamak Sivri uçlu cisimler kullanmamak Aşırı sıcak veya soğuk içecekler içilmemeli Aşırı sıcak veya soğuk içecekler içilmemeli Diş hekimine düzenli olarak kontrole gidilmeli Diş hekimine düzenli olarak kontrole gidilmeli Şekerli besinlerden uzak durulmalı Şekerli besinlerden uzak durulmalı

14 Ağız ve diş sağılığı vücut sağılığının önemli unsurudur. Ağız sağlıksız olursa vücut da sağlıksız olur.

15

16 Alınsın besinleri dişlerimiz parçalar, Dişlerimizin dostu, macun ile fırçalar. Öğütür besinleri midenin dostudurlar, Dişler bizi bütünler, ağın doldururlar. Sağlıklı bir ağızla, pırıl pırıl dişlere Sindirilen besinler güç vermekte bizlere. Sağlıklı nesillere sağlam diş ulaştırır, Dişimizin bakımı bizi çağdaşlaştırır. Gülümseyişimizde vücudun saygınlığı, Her gün fırçalayarak koruyalım sağlığı. Vücuda giren mikrop yine dişlerden geçer, Hastalık yapan mikrop, bakımsız dişi seçer. Dişimizin bakımı sağlık için önemli, İyi bakılan dişler, diş değil sanki inci. Şekerli besinleri fazlaca tüketirsek, Diş sağlığı bozulur iyi temizlemezsek.


"Türkiye’de bilimsel diş hekimliği 22 Kasım 1908’de Halit SANİ Bey’in öncülüğünde İstanbul Tıp Fakültesine bağlı olarak kurulan dişçi mektebinin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları