Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Basically this is the first presentatian I have ever attended,I may be a little bit excited…

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Basically this is the first presentatian I have ever attended,I may be a little bit excited…"— Sunum transkripti:

1

2 Basically this is the first presentatian I have ever attended,I may be a little bit excited…

3 AKD MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ  7 SINIF  KANTİN  ÖĞRETMENLER ODASI  BAHÇE  ÖN BÜRO  80 KİŞİLİK SİNEMA SALONU

4  Kurum çalışma saatleri ; 08:00-21:10  Danışma için mesai saatleri içinde 2 Eğitim Danışmanı ve Eğitim Koordinatörü bulunmaktadır. 2 Eğitim Danışmanı ve Eğitim Koordinatörü bulunmaktadır.

5 KURUM HAKKINDA  Amerikan Kültür Derneği Dil Okulları, 113 şubesiyle Türkiye’nin ve Avrupa’nın en yaygın dil okuludur.  Eğitim; Dünya Dil Portfolyosu diye nitelendirdiğimiz Avrupa Birliği standartlarına göre verilmektedir.

6  Dünya Dil Portfolyosuna uygun olarak İngilizcede 6 seviye bulunmaktadır.  A1 –A2 başlangıç düzeyi, B1 – B2 orta düzey, C1 – C2 ileri düzey İngilizcedir. Her bir seviyemizin eğitimi yaklaşık 9 hafta sürmektedir.Dersler haftada 2 gün 4’er saat şeklinde gerçekleşmektedir.  Bir ders saati 40 dk’dır. Sınıflarımız max.10 kişiliktir. Ders saatleri sınıftaki kişi sayısına göre değişiklik göstermektedir.

7  Eğitimini alacağınız her bir seviyenin kitap setini kurum temin eder.  Gelemeyeceğiniz günden bir gün önce haber vermek koşuluyla kaçırdığınız derslerin ücretsiz, özel ders şeklinde telafisini alma şansını da sizlere sağlıyoruz.  Öğrenciler asıl meslekleri öğretmenlik olan Türk ve Yabancı Öğretmenlerden oluşan bir kadrodan eğitim alma imkanına sahiplerdir.

8  Kurumumuz %90 Devamlılık koşuluyla %100 başarı garantisi sunmaktadır.  Kurumumuz verilen sorumlulukların eğitim kurumu dışında yerine getirilmesini bir misyon haline getirmiştir.  Bu doğrultuda başarısızlıkla sonuçlanan kurlarda ücretsiz seviye tekrarı verilmektedir.

9

10 Kurumumuzdan alınan sertifikanın geçerli olduğu kurum ve kuruluşlar;  Avivasa  Coca cola  THY  Mercedes Benz  Türk Telekom  Eczacıbaşı  Ford Otosan  Garanti Bankası  British American Tobacco  Best Fm

11 Kurumumuzda Eğitim verilen diğer diller ve dallar;  İngilizce  Almanca  İspanyolca  Rusça  ÜDS-KPDS  TOEFL  İlköğretim ve Lise grupları

12 GENEL ADAY ÖĞRENCİ SORULARI VE SORUNLARI İlköğretim ve Lisede İngilizce den öğretmenim yüzünden nefret ettim. Ama bu dili bölümüm gereği öğrenmek zorundayım. Nasıl başarabilirim? Temel sorununu gidermek için Kur öncesi hızlandırılmış ücretsiz Dersler. Zorunluluk psikolojisinin getirmiş olduğu başarısızlık önyargısını minimuma indirmek için bireysel destek. Dil öğrenimini bu tip bireylerde sağlayabilmek için kullanılabilecek film- dizi-oyun vb yanısıra teknik ve yöntemler konusunda kişisel rehberlik.

13 Beni neye göre sınıflara dahil ediyorsunuz? Yazılı Sınav Sonrası Sözlü Sınav. Öğrenciyi tanıma Amaçlı sonuç mülakatı Öngörüşme sonrası Yazılı Sınav

14 Dil ediniminde tavsiyelerimiz…  Temel kelime haznesine bağlı kalmamak.  ‘Zamanlar’ kavramından cümle kurarken uzaklaşmak.  Sesli kitap okumak.  Dizi-Film izlemek.  Dil edinimini günlük yaşantıya yansıtmak  Araştırmacı ve gelişime açık bir misyon hedeflemek.  Mektup Arkadaşı edinmek  Türkçe düşünmemek.

15  Başım dönüyor.  My head is turning.  Kız tavlıyorum.  I am backgammoning girl.  Unselfish  Balık satmayan kişi  Friendship;Arkadaş gemisi

16 Yazılı ve sözlü sınavlarınızın içeriği nedir?  Yazılı sınav A1 kurundan itibaren her bir konuyu kapsayacak şekilde öğretmenler kurulu tarafından hazırlanmıştır.55 sorudan oluşmaktadır ve C1 kuruna kadar ölçek geçerliliği bulunmaktadır.  Yazılı durum değerlendirmesi sonrasında kapsamlı ve yaklaşık 20 dakikalık bir konuşma sınavı uygulanır.

17  A1 kur soruları başlangıç düzeyinde kelime ve temel zamanları ölçme sorularıdır.  A2 kur sorularımız %70 zamanlar ve %30 kelime bilgisi bazında hazırlanmıştır.  B1 kur sorularımız Kelime bilgisini,Çeviri becerisini ve zamanlara hakimiyeti ölçmek için hazırlanmıştır.  B2 kur sorularımız ileri düzey kelime,okuduğunu anlama temelli bir bölümdür.

18 Ben Anadolu Lisesi çıkışlıyım.Anlıyorum ama konuşamıyorum.Ne yapmalıyım?  Bir adım öndesiniz.Çünkü bu neyi anlıyorsanız onu söyleyebilecek potansiyele sahipsiniz demektir.  Kurallar içinde boğulmamak.  Çok hata yapmak.  Konuşmaktan çekinmemek.  Basit düşünmek.  Dahil olacağınız sınıf arkadaşlarınız da aynı sorunla karşı karşıya olacaktır.  Seviye eşitliğinden faydalanmak.

19 Erasmus-Work and Travel la yurtdışına gideceğim.Hemen İngilizce öğrenmem gerek.Yardımcı olur musunuz?  Dil edinimi zaman gerektirir.  Bireysel çabanın önemi.  Kurum içinde yapılan çalışmaların kurum dışında bireysel çalışmalarla desteklenmesi.  Eğitimimiz konuşma odaklı olup,öğretmen merkezli ders işleyişinden sakınılmaktadır.

20 Bana haftada 8 saat yeterli değil?  Haftada 60’ar dakika olmak kaydıyla;  Gramer Kulübü  Kelime Kulübü  Film Kulübü  Telaffuz Kulübü  Dinleme Kulübü  Konuşma Kulübü (Yabancı Öğretmenle) 6 kulüpten ücretsiz olarak yararlanabilme imkanı.

21 Kulüplerde ne öğreniyoruz;  Gramer eksiklerinizi gidermek ya da öğreneceğiniz sınıf içi konulara ön yeterlilikle girebilmeniz için Gramer kulübü  Günlük konuşmada faydalı kalıp ve kelimeleri öğrenebilmeniz için kelime kulübü

22  Telafuz becerilerini geliştirebilmek ve aksan kullanabilmek için telafuz kulübü  Öğrenilenlerin günlük dilde kullanımına vurgu yapmak ve izlediğini anlamak için Film kulübü  Dinleme becerilerinizi geliştirmek için Dinleme kulübü  Yabancı Hocalarla birebir iletişim için Konuşma Kulübü

23 Eğitim sürem içinde bu imkanlardan ne zaman faydalanabilirim?  Kulüp tarihlerimiz öğrenci taleplerine göre şekillenmektedir.  Hafta içi ve Hafta sonu kişiye uygun saatler ve günler.

24 Ne tür etkinlik ve sosyal aktiviteleriniz mevcut?  Trekking Etkinlikleri  Paintball  Bahçemizde yapılan İngilizce sohbet temelli kahve saatleri  Karaoke  Piknik etkinlikleri  Paintball  Bahçemizde yapılan İngilizce sohbet temelli kahve saatleri  Karaoke

25 İngilizce seviyem çok düşük, kur içinde desteğe ihtiyacım olur mu?  Kur içi gelişiminiz sorumlu öğretmenleriniz ve konuşma öğretmenlerinizle birlikte haftalık gözden geçirilir.Öğretmenleriniz çalışmalarınızın yetersiz olduğunu ya da konuşma alanında eksik olduğunuzu beyan ettiği takdirde Koordinatör öğretmenle görüşme yapılır ve bu doğrultuda oluşturulan ücretsiz Catch-Up(Telafi)sınıflarından size uygun olanına dahil edilirsiniz.

26 Ne tür bir eğitim süreci izliyorsunuz?  İnteraktif eğitim.  Konuşma temelli.  Materyal kullanımı her kura uygun kitap konuları ve günlük kullanım oranı yüksek kelimeler temelli.  Otantik materyal  Görsel ve işitsel materyal

27 Drama tekniği…  Eğitim sürecimizin son sürecinde denemiş olduğumuz simültane drama tekniği ile öğrencilerden kendilerini geliştirdiklerine dair olumlu yanıtlar aldık.  Drama dialoglarımızı kur dahilinde öğrencilerimizin gördükleri konu ve kelime temelli hazırlamaktayız.Örnek;

28 A-Hey!Bu ne tesadüf? B-Selam.Geziyordum sana rastladım.Hadi birlikte gezelim. A-Olur.Şu alışveriş merkezinde indirim varmış. B-Aslında kötü bir moddayım.Ama merak ediyorum. A-Bende çok alışverişe karşıyım ama gelmek üzereyiz.Eminim seveceksin. B-Şüphesiz ki inanılmaz şeyler var.Üstüne üstlük bir alırsan bir bedava. A-Panik yapma yeteri kadar zamanımız var. B-ATM kredi kartımı yuttu geçen hafta.Bir haftadır kredi kartını bekliyorum. A-Çok tuhaf. B-Alışverişten sonra Beşiktaş’a gidelim mi?Özellikle deniz kenarındaki kafeler nefeskesici. A-Evet biraz temiz havaya ihtiyacım var.Ama dikkatli olmalıyız. B-Neden öyle dedin? A-Öyle dedim çünkü ürkütücü insanlar bizi rahatsız edebilir. B-Kesinlikle haklısın.Ama diğer bir yandan Nargilede çok iyiler.İnanılmaz. A-Ben nargileye alışkın değilim. B-Bence kesinlikle denemelisin.En azından birlikte deneyebiliriz. A-Duydun mu Topkapı camii restore ediliyor. B-Evet çok yağmura maruz kalmış bu yüzden yeniden inşa edilecek. A-Benim fikrimce Restorasyon yazın daha uygun. B-Artık çok geç.

29 –Örnek dialogta B1 öğrencisinin önceki derste öğrenmiş olduğu ;tesadüf,üstüne üstlük,indirim,yutmak,tuhaf, maruz kalmak gibi kelimelerin yanısıra ilk 5 haftada öğrenmiş olduğu Passive Voice,Be used to,Present Perfect Progressive ve Connectors gibi konuları da kullanarak canlandırma fırsatı bulmaktadır ayrıca öğrendiği bütün konuları eğlenceli bir şekilde tekrar etme şansı bulmaktadır.

30 Öğretmen kadronuz nasıl?  Öğretmen kadromuz deneyimli ve kurum içi oryantasyon sürecinden geçmiş öğretmenlerdir.  Sonradan kurum bünyemize dahil ettiğimiz öğretmen adaylarımızı önce yazılı sonra sözlü bir sınavdan geçirerek bilgi,konuşmada akıcılık ve aksan yeterliliklerini gözlemleriz.  Daha sonra aday öğretmen Demo ders sunumlarına başlar ve uzman kadro karşısında ders içi performansı en az 3 ders olmak suretiyle gözlemlenir.  Toplam raporlar doğrultusunda onay alan aday öğretmen mevcut ders gözlemlerine hak kazanır ve gözlem süreci başlar.  Son olarak eğitim verebilecek duruma gelir.

31 Telafi  Bir kur içinde 4 kez gelmediğiniz günler için telafi alma hakkınız bulunmaktadır.  Bununla birlikte kurum misyonumuz tamamen interaktif,etkileşim ve deneme yanılma yöntemleriyle paralel olduğu için,devamsızlık ve bunun takibinde telafi tavsiye edilmez.  Telafi kaçırdığınız günü 1 ders saati içinde size ana hatlarıyla sınıf öğretmenlerinizin bilgi aktarımıdır.

32 Kaynak temini ve Bireysel verimsizlik;  Eğitiminiz esnasında size sunulan kaynak ve materyallerin yetersiz olduğunu düşünmeniz gibi bir durumda seviyeniz doğrultusunda video,film,şarkı,grammar konuları çalışma kağıdı,okuma kitapları vs.temin edebileceğimiz 150 gb lık bir kaynak depomuz mevcuttur.  Bireysel olarak yaşadığınız konulardan geri kalma,cümle kuramama,çeviri yapmada güçlük,konuşma da akıcılık yetersizliği vs. konularda da bireysel destek alabileceğiniz kişi eğitim koordinatörümüzdür.

33 Kurumumuz tarafından sizlere sunulan kaynaklar;  Ana Kitap  Yardımcı Kitap  Ses CD’si Not;Bu kaynaklar sizlere ders içinde işlemek adına değil okul dışı çalışma ortamlarınızda size yardımcı olması için dağıtılmaktadır.Kaynaklarınız öğretmen kadromuz tarafından incelenip konu ve kelime dağarcıkları paralelinde bir kur haritası çıkarılmaktadır.Eğitimleriniz kaynaklarınızın içerikleri dahilinde sürmektedir.

34 YABANCI DİLİN ÖNEMİ  İngilizce uluslararası bir dil. Dünyanın her yerinde geçerli. İspanyolca ise dünyada önem kazanmış durumda. Türkiye'de çalışma hayatı gereği hemen hemen tüm pozisyonlarda ingilizce gerekmektedir. Özellikle dışa açılan, dış ticaret yapan şirketlerde yabancı dil bilmek şart olmaktadır.

35 Her dilin kendine ait ritim ve ruha sahip farklı elementleri ve aynı zamanda kendi içinde tanıdığı kültürel öğeleri vardır. Kısacası, her dil bir zenginliktir. Her dilin kendine ait ritim ve ruha sahip farklı elementleri ve aynı zamanda kendi içinde tanıdığı kültürel öğeleri vardır. Kısacası, her dil bir zenginliktir. Dil bilimcilere göre bugün dünyamızda 6000 den fazla dil konuşulmaktadır. Ancak, bugün politik güçler tarafından dünyamızda tanınan dillerin sayısı birkaç yüzü geçmez.

36 Yabancı Dil bilmenin yararlarını kısaca sıralarsak;  Dil bilmek, belli sektör ve iş alanlarında yaratıcılığı kolaylaşır. Örneğin; reklâmcılık, dış ticaret, yazarlık, bilgi teknolojisi (yabancı uluslar arası terimler)  İş ararken adaylar arasında bir adım önde olmak  Kendine güven duygusu ile kendi kendine yetme duygularının güçlülüğü  Zaman kazanımı  Kendini ve ülkeni iyi bir şekilde temsil edersin.  Seyahatlerde özgürlük ile seyahatleriniz daha zevkli ve pratik olur.

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48 Never be afraid to make mistakes,Remember Amateurs built the Ark Professionals Built The Titanic… Never be afraid to make mistakes,Remember Amateurs built the Ark Professionals Built The Titanic…

49 Uzman Kadromuzla Kaliteli Bir Eğitim Ve %100 eğitim Garantisi Vermekte Olan Kurumumuza Hepinizi Bekliyoruz…


"Basically this is the first presentatian I have ever attended,I may be a little bit excited…" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları