Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİR SIVI VE BU SIVIDA ÇÖZÜNEN BİR KATININ KARIŞTIRILMADAN ÖNCEKİ VE KARIŞIM HALİNDEKİKÜTLESİNİN BULUNMASI DENEYİN AMACI: Bir katının suda çözünmesi ile.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİR SIVI VE BU SIVIDA ÇÖZÜNEN BİR KATININ KARIŞTIRILMADAN ÖNCEKİ VE KARIŞIM HALİNDEKİKÜTLESİNİN BULUNMASI DENEYİN AMACI: Bir katının suda çözünmesi ile."— Sunum transkripti:

1 BİR SIVI VE BU SIVIDA ÇÖZÜNEN BİR KATININ KARIŞTIRILMADAN ÖNCEKİ VE KARIŞIM HALİNDEKİKÜTLESİNİN BULUNMASI DENEYİN AMACI: Bir katının suda çözünmesi ile oluşan toplam kütlenin, su ve katının ayrı ayrı olduklarındaki toplam kütleleri ile karşılaştırılması

2 ARAÇ VE GEREÇLER Terazi 2 adet dereceli silindir Yemek tuzu Su
Tuzu koymak için kağıt parçası

3 DENEYİN YAPILIŞI Temiz ve kuru bir dereceli silindirin kütlesi terazi ile tartılarak bulunur. Tartım not edilir.

4 DENEYİN YAPILIŞI Dereceli silindire dış yüzeyi hiç ıslatılmadan bir miktar su konulur. Su dolu kabın kütlesi terazi ile tartılarak bulunur ve kaydedilir.

5 DENEYİN YAPILIŞI Kuru tuzdan bir miktar teraziye kağıt üzerinde konularak tekrar tartım yapılır. Tartım sonucu not edilir.

6 DENEYİN YAPILIŞI Tartılan tuz, su dolu şişenin içine boşaltılır.
Hızlı çözünmesi için bir çubuk yardımı ile karıştırılır.

7 DENEYİN YAPILIŞI Tuz ve su karışımı çözündükten sonra tartılır. Tartım sonucu kaydedilir.

8 DENEY SONU DEĞERLENDİRME SORULARI
Tuz çözeltisinin kütlesi ile tuz ve su ayrı ayrı iken bulunan kütleleri aynı mıdır? Tuz çözeltisinin gerçek kütlesi nasıl bulunur? Çözünme olayında kütle korunur mu?

9 SONUÇ Fiziksel ve kimyasal olaylarda deney hataları sınırları içinde olay öncesi ve olay sonrası toplam kütle değişmez. Buna kütlenin korunumu kanunu denir.


"BİR SIVI VE BU SIVIDA ÇÖZÜNEN BİR KATININ KARIŞTIRILMADAN ÖNCEKİ VE KARIŞIM HALİNDEKİKÜTLESİNİN BULUNMASI DENEYİN AMACI: Bir katının suda çözünmesi ile." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları