Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAVA HARP OKULU DEKANLIĞI Elektronik Mühendisliği Bölümü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAVA HARP OKULU DEKANLIĞI Elektronik Mühendisliği Bölümü"— Sunum transkripti:

1 HAVA HARP OKULU DEKANLIĞI Elektronik Mühendisliği Bölümü

2 ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNDE DERSE GİREN ASKER PERSONELİN AKADEMİK DURUMU
YRD.DOÇ.DR. 4 DOKTOR 2 DOKTORA ÖĞRENİMİ DEVAM EDEN 6 YÜKSEK LİSANS 1 LİSANS TOPLAM 14

3 ELEKTRONİK MÜH. BÖLÜMÜNDE DERSE GİREN SİVİL ÖĞRETİM ÜYESİ AKADEMİK DURUMU
DOÇ.DR. 1 YRD.DOÇ.DR. 5 TOPLAM 6

4 Ders Programı ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 1’İNCİ SINIF DERSLERİ
ASKERİ VE SOSYAL BİLİMLER DERSLERİ TRK 100 – TÜRKÇE (2) İTA T.C. İNK. TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK I (2) HRT HARİTA (2) HVG HAVACILIĞA GİRİŞ (1) TEMEL FEN BİLİMLERİ DERSLERİ MAT MATEMATİK I (5) FZK FİZİK I (5) ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ DERSLERİ BLG BİLGİSAYARA GİRİŞ (1) BLG BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA (4) ELK 101 – ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH.GİRİŞ (2)

5 Ders Programı ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 2’NCİ SINIF DERSLERİ
ASKERİ VE SOSYAL BİLİMLER DERSLERİ İTA TC İNK. TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK II (2) EKO EKONOMİ (2) BGL BİREYSEL GELİŞİM (1) TEMEL FEN BİLİMLERİ DERSLERİ MAT LİNEER CEBİR (4) MAT DİFERANSİYEL DENKLEMLER (4) MAT MATEMATİK II (5) FZK FİZİK II (5) KİM KİMYA (3) ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ DERSLERİ ELK ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİNİN TEMELLERİ (3) ELK ENERJİ DÖNÜŞÜM TEMELLERİ (3) ELK DEVRE TEORİSİ-I (3) ELK ELEKTRONİK-I (3) HVC MALZEME BİLGİSİ (3) HVC BİLGİSAYAR DESTEKLİ TEKNİK RESİM (3)

6 Ders Programı ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 3’ÜNCÜ SINIF DERSLERİ
ASKERİ VE SOSYAL BİLİMLER DERSLERİ HRK 301, HAREKAT I-II (2+2) ELK ELEKTRONİK HARP (2) BGL BİREYSEL GELİŞİM II (1) THU 301, TEMEL HAVACILIK VE UÇUŞ BİLGİLERİ I-II (1+1) PSK PSİKOLOJİ (2) SYT SİYASİ TARİH (2) HSA HARP SİLAH VE ARAÇLARI (2) İTA TC İNK. TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK III (2) ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ DERSLERİ ELK DEVRE TEORİSİ-II (3) ELK 311 – ELEKTRONİK-II (3) ELK ANALOG ELEKTRONİK LAB. (3) ELK SAYISAL ELEKTRONİK (3) ELK ELEKTROMANYETİK ALANLARA GİRİŞ (3) ELK ELEKTROMANYETİK DALGA TEORİSİ (3) ELK OTOMATİK KONTROL (4) ELK ANALOG İŞARET İŞLEME (3) ELK SAYISAL İŞARET İŞLEME (3) END İSTATİSTİK OLASILIK (2) HVC HAVACILIK BİLİMLERİNE GİRİŞ –I (3)

7 Ders Programı ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 4’ÜNCÜ SINIF DERSLERİ
ASKERİ VE SOSYAL BİLİMLER DERSLERİ HUK 401,402 - HUKUK I-II (2+2) LOJ LOJİSTİK (1) YÖN YÖNETİM VE ORGANİZASYON (2) BGL BİREYSEL GELİŞİM III (1) THU TEMEL HAVACILIK VE UÇUŞBİLGİLERİ III (1) AYZ ASKERİ YAZIŞMA (2) İST İSTİHBARAT (1) LİD LİDERLİK (2) HTR HARP TARİHİ (2) ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ DERSLERİ ELK MİKROİŞLEMCİLER (3) ELK SAYISAL ELEKTRONİK LAB. (3) ELK SEÇMELİ BÖLÜM DERSİ LABORATUVARI (2) ELK ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ (1) HVC HAVACILIK BİLİMLERİNE GİRİŞ II (3) ELK XXX – SEÇMELİ BÖLÜM DERSİ (3*3)

8 Ders Programı ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 4’ÜNCÜ SINIF SEÇMELİ DERSLERİ I
HABERLEŞME SİSTEMLERİ OPSİYONU ELK ANTENLER VE PROPAGASYON ELK MİKRODALGA DEVRELERİ ELK UZAKTAN ALGILAMA ELK RADAR TEKNİĞİ VE ELEKTRONİK HARP ELK 481 – HABERLEŞME ELEKT. DEVRELERİ ELK 462 – AVİYONİK SİSTEMLERE GİRİŞ ELK ANALOG HABERLEŞME ELK SAYISAL HABERLEŞME ELK HABERLEŞME LABORATUVARI

9 Ders Programı ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 4 NCÜ SINIF SEÇMELİ DERSLERİ II
KONTROL SİSTEMLERİ OPSİYONU ELK KONTROL SİSTEM TEORİSİ ELK KONTROL SİSTEM TASARIMI ELK SAYISAL KONTROL ELK ÖLÇME TEKNİĞİ VE ALGILAMA ELK GÜÇ ELEKTRONİĞİ ELK AVİYONİK SİSTEMLERE GİRİŞ ELK MİKROİŞLEMCİYE DAYALI SİSTEM TASARIMI ELK ROBOT KONTROLUNA GİRİŞ ELK UÇUŞ KONTROL SİSTEMLERİ ELK KONTROL LABORATUVARI

10 Elektronik Mühendisliği Bölümü Laboratuvarları
İşaret İşleme ve Mikroişlemciler Elektronik Haberleşme Sistemleri Lab. Kontrol Sistemleri Lab.

11 Elektronik Mühendisliği Bölümü Laboratuvarları
ELEKTRONİK LAB. İŞARET İŞLEME VE MİKROİŞLEMCİLER LAB. KONTROL SİSTEMLERİ LAB. HABERLEŞME SİSTEMLERİ LAB. Laboratuvar Dersleri Analog Elektronik Laboratuvarı (III. Sınıf) Sayısal Elektronik Laboratuvarı (III.Sınıf) Haberleşme Sistemleri Laboratuvarları (IV.Sınıf/Ops.) Kontrol Sistemleri Laboratuvarları (IV.Sınıf/Ops.)

12 Elektronik Mühendisliği Bölümü Laboratuvarları
ELEKTRONİK LAB. Analog Elektronik Laboratuvarı (III. Sınıf) Sayısal Elektronik Laboratuvarı (III.Sınıf)

13 Elektronik Mühendisliği Bölümü Laboratuvarları
İŞARET İŞLEME VE MİKROİŞLEMCİLER LAB. 1 adet Work Station 20 adet Bilgisayar Elektronik eğitiminde ve tez çalışmalarında ağırlıklı olarak kullanılan EWB, MATLAB, Proteus gibi paket benzetim yazılımlarına ilişkin eğitimler verilmektedir.

14 Elektronik Mühendisliği Bölümü Laboratuvarları
KONTROL SİSTEMLERİ LABORATUVARI Kontrol laboratuvarında etkileşimli olarak Otomatik Kontrol dersleri icra edilmektedir.

15 Laboratuvarlar ve Geliştirme Projeleri
KONTROL SİSTEMLERİ LABORATUVARI Bu laboratuvarda bütün mekanik sistemlerde bulunan pozisyon ve hız kontrol sistemlerinin tasarlanmasına yönelik analog ve dijital deney setleri yer almaktadır. Amaç Harbiyelilere bu sistemlerin çalışma prensiplerini uygulamalı olarak gösterebilmektir.

16 Elektronik Mühendisliği Bölümü Laboratuvarları
KONTROL SİSTEMLERİ LABORATUVARI Yeni düzenlemelerle bilim şenliği ve bitirme tez faaliyetleri için de daha etkin kullanım sağlanmaktadır.

17 Elektronik Mühendisliği Bölümü Laboratuvarları
HABERLEŞME SİSTEMLERİ LABORATUVARI Haberleşme Laboratuvarı yenilenerek ilave bir bölüm tesis edildi. Haberleşme sistemlerinde kullanılan yöntem ve algoritmaların simülasyonuna yönelik deneyler yapılmaktadır.

18 Elektronik Mühendisliği Bölümü Laboratuvarları
HABERLEŞME SİSTEMLERİ LABORATUVARI Toplam modernizasyon maliyeti yaklaşık TL’dır. Proje çalışmaları, bitirme tezleri ve öğretim elemanlarının akademik çalışmaları için güçlü bir alt yapı kazandırılmıştır.

19 Elektronik Mühendisliği Bölümü Laboratuvarları
HABERLEŞME SİSTEMLERİ LABORATUVARI 8 adet Haberleşme Deney Seti 8 adet Sinyal Üreteci 8 adet Osiloskop Analog ve Sayısal Haberleşme derslerinin gösteri deneylerinde kullanılmaktadır.

20 Elektronik Mühendisliği Bölümü Laboratuvarları
Toplam modernizasyon maliyeti yaklaşık TL’dır. Proje çalışmaları, bitirme tezleri ve öğretim elemanlarının akademik çalışmaları için güçlü bir alt yapı kazandırılmıştır.

21 Laboratuvarlar ve Geliştirme Projeleri
Elektronik Kol Elektronik kol faaliyetleri kapsamında, kolda görevli öğrenciler tarafından, Kol odasında çeşitli elektronik tasarım projeleri gerçekleştirilmektedir.

22 Laboratuvarlar ve Geliştirme Projeleri
Elektronik Kol (Gerçekleştirilen Bazı Projeler) Mikroişlemci kontrollü ayaklı robot Akıllı uzaktan kumandalı araba

23 Laboratuvarlar ve Geliştirme Projeleri
Elektronik Kol (Gerçekleştirilen Bazı Projeler) Quadrotor Mini İHA Labirent Robotu

24 Devam Eden/Planlanan Faaliyetler
2012 Bitirme Tez çalışmaları, TÜBİTAK Proje Çalışmaları Yılı Yurtiçi-Yurtdışı Sempozyum ve Konferanslara Bildiri Hazırlanması/Katılınması,

25 Faaliyetler Diğer Faaliyetler
Elektronik Mühendisliği Bölüm personeli, öğretim faaliyetlerine ilave olarak; - Kendi alanlarıyla ilgili çalışmalar yapmakta, - Sempozyum ve seminerlere katılmakta, - Kol faaliyetlerini yürütmekte, - Kısım öğretmenliği yapmaktadır.

26 Sonuç Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı;
- Öğretimin yürütülmesi, - Öğretimin değerlendirilmesi, - Öğretimin geliştirilmesi, görevini mevcut olanaklarla, yürürlükte olan yasa, yönetmelik ve yönergeler çerçevesinde en iyi şekilde yerine getirme çabası içindedir.

27 DOĞRULUK MERTLİK ŞEREF
honesty bravery honor


"HAVA HARP OKULU DEKANLIĞI Elektronik Mühendisliği Bölümü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları