Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BAMBU AĞACI. BAMBU AĞACI Bambu ağacının bir türü, ilginç yetiştirme süreci izliyor. Bakın Çinliler bu ağacı nasıl yetiştiriyorlar:

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BAMBU AĞACI. BAMBU AĞACI Bambu ağacının bir türü, ilginç yetiştirme süreci izliyor. Bakın Çinliler bu ağacı nasıl yetiştiriyorlar:"— Sunum transkripti:

1

2 BAMBU AĞACI

3 Bambu ağacının bir türü, ilginç yetiştirme süreci izliyor.
Bakın Çinliler bu ağacı nasıl yetiştiriyorlar:

4 Bambu tohumu ekilir, sulanır ve gübrelenir
Bambu tohumu ekilir, sulanır ve gübrelenir.Birinci yıl, tohumda herhangi bir değişiklik olmaz. Tohum yeniden sulanıp gübrelenir. Bambu tohumu, ikinci yılda da toprağın dışına filiz vermez. Üçüncü ve dördüncü yıllarda da her yıl yapılan işlem tekrarlanır. Bambu tohumu sulanır ve gübrelenir.

5 Fakat inatçı tohum, dördüncü yılda da filiz vermez
Fakat inatçı tohum, dördüncü yılda da filiz vermez.Çinliler, büyük bir sabırla beşinci yılda da bambuya su ve gübre vermeye devam ederler. Nihayet beşinci yılın sonlarına doğru, nazlı bambu başını gösterir ve yeşermeye başlar.

6 Altı hafta gibi kısa bir sürede, o nazlı bambu 27 metre gibi bir boya
Altı hafta gibi kısa bir sürede, o nazlı bambu 27 metre gibi bir boya ulaşır. Beş yıllık sabrın sonunda hedefine ulaşan Çinli, yeni bambu tohumları ekerken aynı süreci yaşayacağını bilmektedir”

7 ÇINAR AĞACI “Bir çınar ağıcı düşünün bir de akasya. Bu iki ağacı da babalarımız, dedelerimiz dikmiş. Ama her iki ağacın dikiliş niyeti arasındaki farkı, iki ağacı dikmenin bir anlamda felsefesini anlayabilir ve ayırt edebilirsek geleceğimizi çınar gibi mi yoksa akasya gibi mi inşa edeceğimiz konusunda bilinç sahibi oluruz. Akasya dikenler hemen şipşak netice almaya çalışanlardır. Hemen köşeyi dönmek isteyen, bir an önce ağacın meyvesini yemek isteyenlerdir. Çınar dikenler ise günün birinde bu ağacın altında, benim torunlarım, onların torunları,onların torunlarının torunları serinlesin diye dikerler. Çınar ağacı onun için beş yüz yıl, bin yıl yaşar.”

8 ASLA VAZGEÇME ! KENDİNİ YORGUN HİSSETSEN BİLE,
BAŞARI SENDEN KAÇSA BİLE BİR HAYAL YOK OLSA BİLE, GÖZ YAŞLARIN GÖZLERİNİ YAKSA BİLE, KİMSE GAYRETİNİ FARKETMESE BİLE, NANKÖRLÜK ÖDÜLÜN OLSA BİLE, ANLAYIŞSIZLIK SENİ GÜLMEKTEN ALIKOYSA BİLE

9 HATTA ; HER ŞEY ANLAMSIZ OLSA BİLE, YİNE ASLA VAZGEÇME!
SABIRLI OLMAN GEREKTİĞİNİ UNUTMA! VAZGEÇMEMEK YAPABİLMENİN %95’DİR.


"BAMBU AĞACI. BAMBU AĞACI Bambu ağacının bir türü, ilginç yetiştirme süreci izliyor. Bakın Çinliler bu ağacı nasıl yetiştiriyorlar:" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları