Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ULUSAL KULÜP LİSANS SİSTEMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ULUSAL KULÜP LİSANS SİSTEMİ"— Sunum transkripti:

1 ULUSAL KULÜP LİSANS SİSTEMİ

2 UEFA KULÜP LİSANS SİSTEMİ

3 UEFA Kulüp Lisans Sistemi
UEFA, Kulüp Lisans Sistemine 2003/2004 sezonunda başlamıştır. Bu sistem uyarınca Kulüpler UEFA müsabakalarına katılabilmek için Hukuki, Sportif, Altyapı, Personel ve Mali Kriterleri yerine getirerek UEFA Kulüp Lisansı almak zorundadırlar. UEFA lisansı TFF tarafından Türk takımlarına verilmektedir. UEFA lisansının her sezon yenilenmesi gerekmektedir. UEFA lisansı TFF’nin ilk derece Hukuk Kurulları arasında yer alan Kulüp Lisans Kurulu tarafından verilmektedir. Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1.Lig kulüpleri için UEFA lisansı başvurusunda bulunmak zorunludur.

4 UEFA Kulüp Lisansı için Başvuran ve UEFA Kulüp Lisansı Alan Kulüpler
Sezon Lisans İçin Başvuran Lisans Alan Sezonu Sezonu Sezonu Sezonu Sezonu Sezonu Sezonu 30 22 25 24 28 29 7 9 11 14 8

5 UEFA Yönetiminin Mayıs 2010 Tarihinde Yapmış Olduğu Değişiklikler
UEFA Kulüp Mali Kontrol Paneli Kurulmuştur 10 Üyelidir, Başkan eski Belçika Başbakanı. Kulüplerin Mali açıdan sürekli kontrol edecektir Yeni Kriterler Gelir – Gider Dengesi Kulüplerin belli gelirlerinin ve giderlerinin dengeli olmasıdır. – mali döneminden itibaren uygulanmaya başlayacaktır Vadesi Geçmiş Borcun Olmaması/Devamlı Takip Vadesi geçmiş borçların 31 Aralık, 30 Haziran, 30 Eylül olmak üzere yılda 3 defa kontrol edilmesidir. Haziran 2011’de uygulanmaya başlayacaktır. Geleceğe Yönelik Mali Bilgiler/Devamlı Takip

6 ULUSAL KULÜP LİSANS SİSTEMİNİN VE KULÜPLERDE MALİ DENETİMİN ÖNEMİ

7 Türkiye Olarak Neredeyiz
6 Ulusal Kulüp Lisans Sistemi Uygulamayan Ülkeler 47 Ulusal Kulüp Lisans Sistemi Uygulayan Ülkeler UEFA üyesi 53 federasyonun 47’i kendi liglerinde Ulusal Kulüp Lisans Sistemini uygulamaktadır. Ulusal lisans Sistemini uygulayan ülkeler arasında İngiltere ve İspanya’nın ulusal sistemleri farklı talimatlarda yer almaktadır. Makedonya, Moldova, Slovakya, Karadağ, Arnavutluk ve Türkiye Ulusal Kulüp Lisans Sistemini uygulamayan ülkelerdir.

8 Ulusal Kulüp Lisanssız Türk Futbolu
Kontrolsüz Transfer/Personel Harcamaları Yetersiz Kulüp Tesisleri Kulüplerin Artan Borçları Stadyumlarımızın Eksiklikleri Kurumsal Yönetim Yetersizliği Sportif Altyapıların Eksiklikleri Sistemsizliğin Getirdiği Zararlar

9 UEFA Lisansı Alan Kulüplerin Mali Bilgileri (TL)

10 Gelir Özeti (TL) (UEFA Lisansı Alan Kulüpler)
* Diğer Gelirler (Yatırımlar, Bağışlar, Kira Gelirler vs)

11 Yılsonu Kar/Zarar karşılaştırılması UEFA Lisansı Alan Kulüpler (Transferler dahil edilmemiştir): (TL)

12 2007-2009 Yılsonu Zarar Karşılaştırılması (UEFA Lisansı Alan Kulüpler)
(Transferler dâhildir): (TL)

13 Amaç Kulüplerin Sportif, Altyapı, Mali, Hukuki ve Personel/İdari yapısını daha güçlü, sağlam ve şeffaf hale getirmek. Kulüp Lisans Sistemini Ulusal seviyede ZORUNLU hale getirmek. Sezonuna kadar Spor Toto Süper Lig kriterlerini UEFA seviyesine, Bank Asya1.Lig Kriterlerini Spor Toto Süper Lig seviyesine ve Spor Toto 2.Lig Kriterlerini bir yüksek seviyeye getirmek.

14 Ulusal Kulüp Lisans Sisteminin Faydaları
Kulüplerin Mali olarak daha güçlü şeffaf ve borçtan arındırılmış bir mali yapıya sahip ve ekonomik yönden güçlü olmalarını sağlamak. Kulüplerin gerekli eğitimi almış profesyonel kadrolarla çalışmalarını sağlamak. Kulüplerin tüm genç takımlarını akademi ligleri seviyesine ulaştırmak ve bu liglerde elit oyuncuların yetişmesini sağlamak. Kulüplerin UEFA standartlarında tesislere ve stadyumlara sahip olmalarını sağlamak.

15 Avrupa Uygulaması

16 UEFA’nın Önerileri Kulüplerle paylaşarak kriterleri belirleyin
Sistemin oturması için bir geçiş süreci belirleyin Ceza vermeden önce kulüpleri uyarın Şeffaf olun, Sistemi medya dahil herkesle paylaşın Kriterleri liglere göre belirleyin

17 Avrupa’da Ortak Görüşler
Kulüplerle beraber kriterleri oluşturun Kulüplere gerekli geçiş süresini verin Sistemin temelinin ceza vermek değil, lisans vermek olduğunu kulüplerle paylaşın Verilen cezaları kriterlerin kategorisine ve ağırlığına göre belirleyin Kulüplerinizi yalnız bırakmayın. Toplantılar, ziyaretlerle devamlı iletişim halinde olun Kriter seviyesini liglerinize göre belirleyin

18 Avrupa’daki farklı uygulamalar
İngiltere Bilgisayar Ortamında Transferlerin Takibi İngiltere’de kulüplerin yaptığı tüm transferler bilgisayar ortamında takip edilmektedir. Transfer sözleşmesiyle ilgili tüm bilgiler bilgisayar sisteminde yer almaktadır. Örneğin bir transfere ilişkin ödeme tarihleri sisteminde görünmekte ve ödeme tarihinde ödeme yapılmaması durumunda borçlu kulübe ve Federasyona uyarı gönderilmektedir. Böylece transferlerin takibi daha kolaylaştırmaktadır. Çocuk Koruma Politikası Her kulüp kendi yerel çocuk koruma kurulu  tarafından onaylanmış olan çocukların korunması ile ilgili bir yazılı politika ve prosedür oluşturmalı, uygulamalı ve düzenli olarak gözden geçirmelidir.

19 Avrupa’daki farklı uygulamalar
Hollanda Kulüplerin Mali Bilgilerinin Paylaşılması Hollanda’da kulüpler eskiden mali bilgilerini paylaşma konusunda çekingen olurken, son yıllarda ortak alınan kararla yıl sonu hazırlanan özel bir raporda mali bilgilerini sadece diğer kulüplerle paylaşmaktadır. Böylece kulüpler fikir alış verişi yaparak kendi bütçelerini düzenleme aşamasında çok önemli bilgi sahibi olabilmektedir. Bu rapor sadece ilgili kulüplerin arasında paylaşılan bir rapor olmakla beraber bir çok kulübün ekonomik yapısını düzeltmesini sağlamıştır. Otomatik Lisans Sistemi Hollanda Kulüp Lisans Sisteminin diğer ülkelerden farkı kulüpler lisans için başvurmak yerine, sezon başında otomatik olarak alınan lisansı koruma zorunlulukları olmasıdır. Sezon içerisinde yapılan kontroller ve sunulması gerekilen bilgiler doğrultusunda kulüplerin sezon başında aldıkları lisansları korumaları gerekmektedir. Aksi taktirde lisansları geri alınmakta ve cezalar uygulanmaktadır.

20 Avrupa’daki farklı uygulamalar
Almanya 1 Lig ve 2 Lige Aynı Kriter Seviyesini Uygulanmaktadır Avrupa’da en katı katı lisans sistemlerinden birine sahip olan Almanya, 1’inci ve 2’inci ligler arasında fark tanımadan aynı kriterleri uygulamaktadır. Dolayısıyla kriter seviyesi olarak bir fark olmadığından dolayı 2.lig den 1.lige yükselen takımlara ek bir geçiş süresi tanınmamaktadır. Bu ayrıntı Almanya’nın 40 senedir uyguladığı Ulusal Kulüp Lisans Sisteminin uzun vadede ne kadar başarılı olduğunun bir göstergesidir. Başvuru Tarihlerinin ve Saatlerinin Kaçırılması Tüm Avrupa UEFA dahil olmak üzere kulüplerine Ulusal ve UEFA Kulüp Lisans başvuruları için belli bir tarih belirler ve kulüpler en geç o verilen tarihe kadar başvururlar. Ancak, Almanya’da kulüplere bir tarihle beraber ayrıca başvuru saati de belirlemektedir. Örneğin 1.Lig ve 2.Lig Kulüpleri için son başvuru bilgileri 15 Mart Saat olarak belirlenmiştir. (Maçların Başlama Saati). Bu saatten sonra başvuran kulüplerin başvuruları kabul edilmemekte ve gerekli cezalar uygulanmaktadır.

21 Avrupa’daki farklı uygulamalar
Avusturya Çift Denetim Sistemi Çift Denetim Sistemi Avusturya’da uygulanan bir kontrol mekanizmasıdır. Kulüplerin lisans başvuruları için sundukları denetlenmiş mali tablolar Avusturya Federasyonu’nun anlaşmalı olduğu bir diğer denetim şirketi tarafından incelenmektedir. Bu mekanizmanın temel amacı denetimden geçmiş mali tablolarda şüphe yaratacak bir durumun gündeme gelmesi durumunda, federasyonun anlaştığı denetim firması tarafından tabloların incelenmesi ve sorunun giderilmesidir. Lige Alınmama Cezası Lige alınmama cezası Avrupa’nın genelinde tercih edilmeyen bir yaptırım olmasına rağmen Avusturya’da bu ceza uygulanmaktadır. Bu ceza federasyon tarafından verilen uyarılar sonrasında uygulanan bir cezadır. Ulusal Kulüp Lisansı için başvurmayan kulüpler otomatik olarak lige alınmamaktadır.

22 Almanya REKLAM GELİRLERİ
Ulusal Lisans Sistemi sayesinde, Alman kulüpleri daha yüksek reklam gelirleri elde etmiştir.

23 Hollanda HOLLANDA LİGİNİN TOPLAM BÜTÇESİ
Hollanda liginde kulüplerin mali yapılandırmalarına karşı daha duyarlı ve dikkatli olmalarının en olumlu etkilerinden birisi de Hollanda liginin her yıl bütçesini arttırabilmesi olmuştur.

24 Avusturya Avusturya’da en üst ligde 10 Kulüp bulunmaktadır. Ulusal Kulüp Lisans Sistemi sayesinde 2001/2002 sezonundan beri yıllık mali tablolarında karla kapatan kulüp sayısı artmaktadır.

25 Ulusal Kulüp Lisans Sistemi

26 3 Yıllık Geçiş Süreci Sonuç 2014-2015 Sezonu 3. Yıl Geçiş Süreci
Spor Toto Süper Lig Kriterleri = UEFA Kriter Seviyesi 3. Yıl Geçiş Süreci Bank Asya 1.Lig Kriterleri = Süper Lig Seviyesi Sezonu 2. Yıl Geçiş Süreci Sezonu Spor Toto 2.Lig Kriterleri = Güncellenmiş kriter Seviyesi 1. Yıl Geçiş Süreci Sezonu

27 Ulusal Kulüp Lisans Sistemi
Sezonundan itibaren Spor Toto Süper Lig, Bank Asya 1.Lig ve Spor Toto 2.Lig’de Ulusal Kulüp Lisans Sistemine geçilecektir. ile sezonları arası Ulusal Kulüp Lisans Sistemine geçiş süreci olacaktır ve lisans kriterleri ile yaptırımlar geçiş süreci içerisinde arttırılacaktır. Kulüpler, UEFA sistemindeki gibi Hukuki, Sportif, Altyapı, Personel ve Mali Kriterler üzerinden denetlenecek ve kriterler her bir lig için ayrı ayrı oluşturulacaktır. Her bir lig için kriter bazında farklı yaptırım uygulaması yapılacaktır. Ulusal Kulüp Lisansı da TFF Kulüp Lisans Kurulu tarafından verilecektir.

28 Ulusal Kulüp Lisans Sistemi
Kulüpler sezonu için Ulusal Kulüp Lisans başvurularını 2011 Mart’ın son iş günü yapacaklardır. Bu başvuruda kulüplerin tarihler arası mali bilgileri incelenecektir. sezonu için Ulusal Lisans alamayan kulüplere ceza uygulanmayacaktır (1 yıllık geçiş süreci) sezonunda kulüplere sadece ‘Ulusal Kulüp Lisans için Başvurmama ve Geç Başvurma’ cezaları uygulanacaktır. (Para Cezası)

29 Kulüp Lisans Müdürlüğü
TFF Kulüp Lisans Sistemi – Organizasyon Şeması Tahkim Kurulu Kulüp Lisans Kurulu Kulüp Lisans Müdürlüğü Mali Kriterler Uzmanı Sportif Kriterler Uzmanı Personel ve İdari Kriterler Uzmanı Hukuki Kriterler Uzmanı Altyapı Kriterler Uzmanı

30 Ulusal Kulüp Lisans Başvuru Süreci
MART NİSAN MAYIS MAYIS BAŞVURU DEĞERLENDİRMESİ ULUSAL KULÜP LİSANS BAŞVURUSU LİSANSA UYGUNLUK KARARI KULÜBE ULUSAL KULÜP LİSANS VERİLMESİ EKSİK BAŞVURU TESPİTİ KULÜBÜN EKSİKLİKLERİ TAMAMLAMASI KULÜBE ULUSAL KULÜP LİSANS VERİLME KARARI KULÜBE EKSİK BELGE BİLDİRİMİ + TAMAMLAMA SÜRECİ KULÜBÜN EKSİKLİKLERİ TAMAMLAMAMASI LİSANS VERİLMEME + UYGULANACAK CEZALAR

31 2011 – 2012 Sezonunda Uygulanacak Ulusal Lisans Kriterleri

32 2011-2012 Sezonu İçin Spor Toto Süper Lig Kriterleri
MALİ SPORTİF ALTYAPI PERSONEL HUKUKİ Bildirimde Bulunan Kuruluş Yıllık Mali Tablolar Ara Dönem Mali Tablolar Diğer Futbol Kulüplerine Gecikmiş Borcun Bulunmaması Başvuru dosyasında bulunan Personele, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) ve Vergi Dairelerine Gecikmiş Borcun Bulunmaması Lisans Verme Kararı Öncesinde Sunulması Gereken Beyanlar Gelecek Döneme İlişkin Mali Bilgiler Lisans Verme Kararı Sonrasında Ortaya Çıkan Değişikliklerin Bildirilmesi Gençlik Geliştirme Programı Genç Takımlar Oyuncuların Sağlık Muayeneleri Hakemlik ve Futbol Oyun Kuralları Irksal Eşitlik Uygulaması Oyuncuların Tescili Profesyonel oyuncularla sözleşme imzalanması TFF Kulüp Müsabakalarının Oynanacağı Stadyumlar Antrenman Tesisleri ve Kullanımı Stadyum ve Güvenlik Talimatı *Kulüp Sekreterliği *Genel Müdür *Mali İşler *Sorumlusu *Güvenlik Sorumlusu *Medya Sorumlusu *Tıp Doktoru *Fizyoterapist *Masör *A Takım Teknik Sorumlusu *Gençlik Geliştirme *Programı Teknik Sorumlusu *Genç Takım Teknik Sorumlusu *Etik Temsilcisi *Taraftar sorumlusu * Kulüp Lisans Sistemi Yetkilisi *Emniyet ve Güvenlik Organizasyonu- Görevliler *A Takım Teknik Sorumlu Yardımcısı *Haklar ve Yükümlülükler *Lisanslama Sezonunda Değişiklik Yapma Yükümlülüğü TFF Kulüp Müsabakalarına Katılım Taahhütnamesi Asgari Olarak Verilmesi Zorunlu Hukuki Bilgiler

33 Geçiş Süreci – Spor Toto Süper Lig
Lisans Alınacak Sezon İncelenecek Mali Tabloların Tarihi Yeni Kriterler (Başvuru Mart 2011) Mevcut Ulusal Kriterler EK.1 (Başvuru Mart 2012) Vadesi Geçmiş Borcun Bulunmaması - Devamlı Takip (Mali) Anti- doping hakkında eğitim programı (Sportif) Geleceğe Yönelik Mali Bilgiler – Devamlı Takip (Mali) (Başvuru Mart 2013) Çocuk Koruma Politikası (Sportif) (Başvuru Mart 2014) Gelir Gider Denge Zorunluluğu (Mali)

34 2011 – 2012 Sezonunda Uygulanacak Ulusal Lisans Kriterleri

35 2011-2012 Sezonu İçin Bank Asya 1. Lig Kriterleri
MALİ SPORTİF ALTYAPI PERSONEL HUKUKİ Yıllık Mali Tablolar Ara Dönem Mali Tablolar Diğer Futbol Kulüplerine Gecikmiş Borcun Bulunmaması Başvuru dosyasında bulunan Personele Gecikmiş Borcun Bulunmaması Gelecek Döneme İlişkin Mali Bilgiler Gençlik Geliştirme Programı Genç Takımlar Oyuncuların Sağlık Muayeneleri Hakemlik ve Futbol Oyun Kuralları Irksal Eşitlik Uygulaması Oyuncuların Tescili Profesyonel oyuncularla sözleşme imzalanması TFF Kulüp Müsabakalarının Oynanacağı Stadyumlar Antrenman Tesisleri ve Kullanımı Stadyum ve Güvenlik Talimatı *Kulüp Sekreterliği *Genel Müdür *Mali İşler *Sorumlusu * Medya Sorumlusu *Güvenlik Sorumlusu *Tıp Doktoru *Fizyoterapist *Masör *A Takım Teknik Sorumlusu *Gençlik Geliştirme *Programı Teknik Sorumlusu *Genç Takım Teknik Sorumlusu *Etik Temsilcisi *Akreditasyon Sorumlusu * Taraftar Sorumlusu * Kulüp Lisans Sistemi Yetkilisi *Emniyet ve Güvenlik Organizasyonu-Görevliler * Stadyum Sorumlusu *A Takım Teknik Sorumlu Yardımcısı *Haklar ve Yükümlülükler *Lisanslama Sezonunda Değişiklik Yapma Yükümlülüğü TFF Kulüp Müsabakalarına Katılım Taahhütnamesi Asgari Olarak Verilmesi Zorunlu Hukuki Bilgiler

36 Geçiş Süreci – Bank Asya 1.Lig
Lisans Alınacak Sezon İncelenecek Mali Tabloların Tarihi Yeni Kriterler (Başvuru Mart 2011) Mevcut Ulusal Kriterler EK.1 (Başvuru Mart 2012) Yeni Kriter Yok (Başvuru Mart 2013) *Bildirimde Bulunan Kuruluş (Mali) *Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) ve Vergi Dairelerine Gecikmiş Borcun Bulunmaması (Mali) *Lisans Verme Kararı Öncesinde Sunulması gereken Beyanlar (Mali) *Lisans Verme Kararı Sonrasında Ortaya Çıkan Değişikliklerin Bildirilmesi (Mali) Anti- Doping hakkında eğitim programı (Sportif) Çocuk Koruma Politikası (Sportif)

37 2011 – 2012 Sezonunda Uygulanacak Ulusal Lisans Kriterleri

38 2011-2012 Sezonu İçin Spor Toto 2. Lig Kriterleri
MALİ SPORTİF ALTYAPI PERSONEL HUKUKİ SMM Tarafından denetlenmiş Mali Tablolar/ Ara Dönem Tablolar Gençlik Geliştirme Programı Genç Oyuncuların Eğitimi Hakemlik ve Futbol Oyun Kuralları Stadyum Güvenlik Talimatı Stadyum Kullanım Belgesi Kulüp Müdürü Stadyum Müdürü Doktor Masör A – Takım Teknik sorumlusu A – Takım Teknik Sor. yardımcısı Gençlik Geliştirme teknik sorumlusu Kaleci Antrenörü Güvenlik sorumlusu Kulüp Sekreteri Akreditasyon Sorumlusu Sisteme Uyma Taahhütnamesi Ana Statü/Tüzük

39 Geçiş Süreci – Spor Toto 2.Lig
Lisans Alınacak Sezon İncelenecek Mali Tabloların Tarihi Yeni Kriterler (Başvuru Mart 2011) Mevcut Ulusal Kriterler EK.1 (Başvuru Mart 2012) Vergi Dairelerine ve SGK’ ya Gecikmiş Borcun Bulunmaması (Mali) Diğer Kulüplere Vadesi Geçmiş Borcunun Bulunmaması (Mali) Personele Vadesi Geçmiş Borcunun Bulunmaması (Mali) (Başvuru Mart 2013) Yeni Kriter yoktur (Başvuru Mart 2014) Tesis Kullanım Belgesi (Altyapı) Gençlik Geliştirme Programı (Detaylandırılmış) (Sportif) Oyuncuların Sağlık Muayenesi Sportif) Irksal eşitlik uygulaması (Sportif)

40 Denetim Sistemi

41 Denetim Sistemi Lisans adayının mali dosyası (denetim şirketi/YMM/SMM tarafından) denetlenecektir. TFF Kulüp Lisans Kurulu varsa eksikliklerin tamamlanması için kulübe süre verecektir Lisans adayı denetlenmiş mali dosyasını ve Denetleme Kurulu Raporunu Türkiye Futbol Federasyonu’na sunacaktır. TFF’nin anlaştığı denetim şirketi, kulübün denetlenmiş mali dosyasının ve Denetleme Kurulunun Raporunun incelenmesinde danışmanlık hizmeti verecektir. Mali kriterler uzmanı kulübün tüm mali dosya ve raporlarını inceleyecektir .

42 Denetim 2011-2012 2012-2013 2013-2014 2014-2015 Spor Toto Süper Lig
Başvuru Mart 2011 Mali Tablo Dönemi: Başvuru Mart 2012 Başvuru Mart 2013 Başvuru Mart 2014 Spor Toto Süper Lig Yeminli Mali Müşavir veya Bağımsız Denetim Şirketi Bağımsız Denetim Şirketi + Federasyonun anlaştığı Bağımsız Denetim Şirketinin danışmanlığı Bank Asya Lig Serbest Mali Müşavir Yeminli Mali Müşavir Spor Toto Lig Serbest Mali Müşavir

43 Ceza Sistemi

44 Ulusal Kulüp Lisans için Geç Başvuru Cezası (01-10 Nisan arası başvurusu)
Lisans Dönemi Lig Başvuru Mart 2011 Mali Tablo Dönemi: Başvuru Mart 2012 Başvuru Mart 2013 Başvuru Mart 2014 Spor Toto Süper Lig TL TL TL TL Bank Asya 1.Lig TL TL TL TL Spor Toto 2.Lig 5.000 TL TL

45 Ulusal Kulüp Lisans için Başvurmama Cezası
Sezon Lig Spor Toto Süper Lig TL TL TL Lige Alınmama Bank Asya 1.Lig TL TL Spor Toto 2.Lig TL TL

46 Spor Toto Süper Lig Ulusal Kulüp Lisans Kriterleri Cezaları
Hukuki Ceza Yok 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL Gün Süre 3) TL 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 2) TL + 15 Gün Süre 3) 1 Puan Silme Sportif Personel Altyapı 1) Uyarı + 30 Gün Süre 2) TL Gün Süre 2) TL + 30 Gün Süre 2) TL + 30 Gün Süre 3) 3 Puan Silme

47 Spor Toto Süper Lig Mali kriterler için cezalar (2011-2012 Sezonu için Ceza Yok)
Madde STS-M1 Bildirimde Bulunan Kuruluş 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 2) TL + 15 Gün 3) TL 2) TL+ 15 Gün Süre 3) 3 Puan Silme Madde STS-M2 Yıllık Mali Tablolar 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 2) TL + 15 Gün 3) TL 2) TL+ 15 Gün Madde STS-M3 Ara Dönem Mali Tablolar 2) TL + 15 Gün Süre Madde STS-M4 Diğer Futbol Kulüplerine Gecikmiş Borcun Bulunmaması 1)Uyarı + 30 Gün Süre 2) Transfer Yasağı 1) Uyarı + 30 Gün 2) Transfer Yasağı + 30 Gün Madde STS-M5 Personele, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) ve Vergi Dairelerine Gecikmiş Borcun Bulunmaması 1)Uyarı + 30 Gün

48 Spor Toto Süper Lig Mali kriterler için cezalar (2011-2012 Sezonu için Ceza Yok)
Madde STS-M6 Lisans Verme Kararı Öncesinde Sunulması Gereken Beyanlar 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 2) TL+ 15 Gün Süre 3) 3 Puan Silme Madde STS-M7 Gelecek Döneme İlişkin Mali Bilgiler 2) TL 2) TL 2) TL + 15 Gün Süre Madde STS-M8 Lisans Verme Kararı Sonrasında Ortaya Çıkan Değişikliklerin Bildirilmesi 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 2) TL + 15 Gün Süre 3) 1 Puan Silme

49 Spor Toto Süper Lig Mali kriterler için cezalar (2011-2012 Sezonu için Ceza Yok)
Madde STS-M9 Vadesi Geçmiş Borcun Bulunmaması - Devamlı Takip 1)Uyarı + 30 Gün Süre 2) Transfer Yasağı 1) Uyarı + 30 Gün Süre 2) Transfer Yasağı + 30 Gün Süre 3) 3 Puan Silme Madde STS-M10 Geleceğe Yönelik Mali Bilgiler – Devamlı Takip 1)Uyarı + 15 Gün Süre 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) Transfer Yasağı + 15 Gün Süre Madde STS-M11 Gelir Gider Denge Zorunluluğu Geçersiz

50 Bank Asya 1. Lig Ulusal Kulüp Lisans Kriterleri Cezaları
Hukuki Ceza Yok 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 2) TL + 15 Gün Süre 3) 1 Puan Silme Sportif Personel Altyapı 1) Uyarı + 30 Gün Süre 2) TL Gün Süre 2) TL + 30 Gün Süre 1) Uyarı + 30Gün Süre 2) TL + 30 Gün Süre 3) 3 Puan Silme

51 Bank Asya 1. Lig Mali kriterler için cezalar (2011-2012 Sezonu için Ceza Yok)
Madde- 1L -M1 Bildirimde Bulunan Kuruluş Geçersiz 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 2) TL + 15 Gün 3) 1 Puan Silme Madde - 1L-M2 Yıllık Mali Tablolar 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 2) TL + 15 Gün Madde -1L-M3 Ara Dönem Mali Tablolar Madde -1L-M4 Diğer Futbol Kulüplerine Gecikmiş Borcun Bulunmaması 1) Uyarı + 30 Gün Süre 2) Transfer Yasağı 1)Uyarı + 30 Gün Süre 1) Uyarı + 30 Gün 2) Transfer Yasağı + 30 Gün 3) 3 Puan Silme Madde -1L-M5 Personele, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) ve Vergi Dairelerine Gecikmiş Borcun Bulunmaması

52 Bank Asya 1. Lig Mali kriterler için cezalar (2011-2012 Sezonu için Ceza Yok)
Madde - 1L-M6 Lisans Verme Kararı Öncesinde Sunulması Gereken Beyanlar Geçersiz 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 2) TL + 15 Gün Süre 3) 1 Puan Silme Madde – 1L-M7 Gelecek Döneme İlişkin Mali Bilgiler 1)Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL 2) TL 2) TL + 15 Gün Süre Madde -1L-M8 Lisans Verme Kararı Sonrasında Ortaya Çıkan Değişikliklerin Bildirilmesi

53 Spor Toto 2. Lig Lisans Kriterleri Cezaları
Hukuki Ceza Yok 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL 2) TL 2) TL +15 Gün Süre 3) TL Sportif 2) TL + 10 Gün Süre 3) Transfer Yasağı Personel 2) TL + 15 Gün Süre Altyapı 1) Uyarı + 30 Gün Süre 2) TL + 30 Gün Süre

54 Spor Toto 2. LİG Mali kriterler için cezalar (2011-2012 Sezonu için Ceza Yok)
Madde 2L-M1 Yıllık Mali Tablolar (Bilgisayar Ortamında 1) Uyarı + 15 Gün Süre 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 2) TL + 15 Gün Süre 3) TL 2) TL + 15 Gün Süre 3) Transfer Yasağı Madde 2L-M2 Diğer Kulüplere Vadesi Geçmiş Borcunun Bulunmaması 1)Uyarı + 30 Gün Süre 2) Transfer Yasağı 1) Uyarı + 30 Gün Süre Madde 2L-M3 Personele Vadesi Geçmiş Borcunun Bulunmaması Madde 2L-M4 Vergi Dairesine ve SGK’ ya Vadesi Geçmiş Borcunun Bulunmaması

55 Ulusal Kulüp Lisans Sistemi
Futbolumuzun Geleceği İçin Ulusal Kulüp Lisans Sistemi


"ULUSAL KULÜP LİSANS SİSTEMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları