Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1 Aile Hekimliği’nde Aksaray’ı Geleceğe Birlikte Taşıyacağız… “Ancak geleceği düşünebilen milletler, yaşamak ve ilerlemek imkânlarına kavuşurlar.” (Mustafa.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1 Aile Hekimliği’nde Aksaray’ı Geleceğe Birlikte Taşıyacağız… “Ancak geleceği düşünebilen milletler, yaşamak ve ilerlemek imkânlarına kavuşurlar.” (Mustafa."— Sunum transkripti:

1 1 Aile Hekimliği’nde Aksaray’ı Geleceğe Birlikte Taşıyacağız… “Ancak geleceği düşünebilen milletler, yaşamak ve ilerlemek imkânlarına kavuşurlar.” (Mustafa Kemal Atatürk) Dr. H.Şenol ATAKAN

2 2 Ortak Akıl ve Mesleki Dayanışma Ortak Akıl ve Mesleki Dayanışma Bizler mağduriyetlerimizi ve mahkumiyetlerimizi demokratik yollardan gidermeye mecburuz! Bizler mağduriyetlerimizi ve mahkumiyetlerimizi demokratik yollardan gidermeye mecburuz! Tek yürek tek yumruk olmalıyız! Tek yürek tek yumruk olmalıyız! İçinde emeğiniz olmayan şeyler üzerinde söz hakkınız olmaz! İçinde emeğiniz olmayan şeyler üzerinde söz hakkınız olmaz!

3 Ankara’da AKAHED’in sesiydik Ankara’da AKAHED’in sesiydik 3 Gidece ğ iniz yeri bilmiyorsanız, vardı ğ ınız yerin önemi yoktur!

4 Eylem Hakkındaki Çeşitli Görüşler 4 Mithat TosunMithat Tosun : KAVGA etmeden MÜCADELE... :)) Sportif karşılaşmalar gibi... Güreşeceğiz herhalde... Şenol hocam kelimeleri kullanış ve birbirine bağlayışına hayranım.... Tebrik ediyorum sizi... Siyasi ifade ediş yetenekleriniz takdire şayan.. Yigit Cumali ÖzayabakanYigit Cumali Özayabakan : Şenol hocam, ne desem ne yazsam boş, kendimden sıkıldım sizinle heyecanlandım. Benim gibiler sadece konuşur sizde adımlar atarsınız, sizin için düşündüğüm ''YORGUN SAVAŞÇI '' tabirimi kabul edersiniz umarım. Cehdi Alper KırçılCehdi Alper Kırçıl : Şenol kardeşim bu yapıcı ve duyarlı olduğu kadar gerçekçi mesajınız için teşekkürler.... Suzan ÖzbaySuzan Özbay : ŞENOL BEY ÇOK TEŞEKKÜRLER NE GÜZEL ÖZETLEDİNİZ..

5 Eylem Hakkındaki Çeşitli Görüşler - 2 5 Göktürk Delvin : SEVGİLİ ARKADAŞLARIM CESARETİNİZ VE VARLIĞINIZLA MİTİNG DE DE MUTLU OLMUŞTUM.SELAMLAR Utku Ersözlü : Şenol Bey,Biz de oradaydık... Sizi de gördük... Pankartınız da çok anlamlı. Öncelikle katılımınızı, duruşunuzu kutluyorum. Alper ZOBARLAR : Kurumsal olarak biz katılamadık, ama hekimlik adına göstermiş olduğunuz birliktelik umut verici. Emeğinize ve yüreğinize sağlık.İZMİR /İZAHED Aysel DİVARCI : SİZİ ORADA OLDUĞUNUZ İÇİN KUTLUYORUM, TÜM HEKİMLERİN ORADA OLMASI GEREKİRDİ, ORDA OLMAK MAĞDURUZ VE GASP EDİLEN HAKLARIMIZI İSTİYORUZ DEMEKTİ. VATANDAŞIN SAĞLIK HAKKININ OLDUĞUNU AMA İÇİNDE BİZİMDE ONAYIMIZIN OLMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEMEKTİ. TÜM BUNLAR İÇİNDE EN İYİ FIRSATTI, ORDA OLMAK. TEK TEK SÖYLENENLER DEĞİL BİRLİKTEYKEN SÖYLENENLER GAİLE ALINIR HER ZAMAN. TEKRAR TEŞEKKÜRLER ARKADAŞIM DR. DİVARCI ISPARTA

6 Unutmayın ki; Mücadele edenler her zaman kazanamaz ama kazananlar daima mücadele edenlerdir. Unutmayın ki; Mücadele edenler her zaman kazanamaz ama kazananlar daima mücadele edenlerdir. 6

7 7 Aile Hekimleri Adına Etkin Lobi Faaliyetleri Gerçekleştirmek

8 8

9 9 Temel Sorunlarımız - 1 Sınıflandırmadaki Adaletsizlik Sınıflandırmadaki Adaletsizlik Tespit Konusu Tespit Konusu Tayin Meselesi Tayin Meselesi Ceza Puanları Ceza Puanları Mevzuat ve Yönetmelik Mevzuat ve Yönetmelik Teknik ve Altyapı Desteği Eksikliği Teknik ve Altyapı Desteği Eksikliği Kira Bedelleri Kira Bedelleri Tek ve İki Kişilik ASM Sorunları Tek ve İki Kişilik ASM Sorunları Planlar hiçbir şeydir. Planlama her şeydir (Eisenhower).

10 10 Temel Sorunlarımız - 2  Mümessillik ve Negatif Ayrımcılık  Emeklilik Hakları  Misafir Hasta Sorunu  Ülke Çapında Farklı Uygulamalar  Evde Bakım Konusu  Gezici Hizmet  Hekimi Şikayet Meselesi  TSM’lerin Yetkileri Soruna Odaklı Değil Çözüme Odaklı Yönetim Anlayışı Temel İlkemizdir

11 11 Temel Sorunlarımız - 3  Bilgi Altyapısını Güçlendirme  Vergi Mevzuatı Sorunları  Nöbet Sorunu  Ücret Hesaplamaları  Hizmet İçi Eğitim Noksanlığı  Raporların Standardizasyonu  Malpraktis  Entegre Sisteme ve Nöbetler  Laboratuar Sorunları  Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortası İyi tırmanıcı olmak yetmez, merdiveni doğru duvara dayadığından da emin olman gerekir.

12 HEDEFLERİMİZ 12 Hedefi Olmayan Gemiye Hiçbir Rüzgar Yardım Edemez. Montaigne

13 Kamuoyu oluşturmak  Yerel Tv-radyo ile işbirliği yapıp uygun saatlere haftada 15-20 dakikalık programlar hazırlamak. Yerel gazetelerde bir köşe edinmeye çalışmak  Makale hazırlamış arkadaşların konularını bu programlarda sırayla sunmalarını sağlamak. Yerel gazetedeki köşede bu makaleleri yayınlatmak.  Bu makalelerin AHEF e ulaştırılıp, çıkartılacak aile hekimleri dergisinde kullanılabilmelerini sağlamak. Yerel gazetelerdeki köşede bu makaleleri sırayla yayınlatmak.  Halka yönelik eğitim faaliyetleri düzenlemek.

14 Mekan Tahsisi  Yersiz bir sivil toplum kuruluşunun etkinliğinin de sınırlı kalacağı endişesiyle acilen bir mekan tahsisi yapılacaktır. Bu binanın aile hekimleri için bir toplantı merkezi olması ötesinde arkadaşlarımızın bir araya geleceği bir yer de olması ve iletişim için mekan oluşturması da çok önemlidir. Ayrıca bina ve diğer giderleri karşılayacak planlar da yapılmaktadır.

15 Yayın Organı  Derneğimizin etkinliğini artırmak için bir yayın organına ihtiyaç vardır. Dergi yada dernek bültenimizi oluşturacağız. Bunun için çalışmalar yapılacaktır. Tüm arkadaşlarımız sırasıyla bu dergide makale yazacaklar ve kamuoyu önünde etkinliğimiz artacaktır.

16 Web Sitesi  Aile hekimlerinin sorunlarını paylaşacağı görüş alış verişinde bulunacağı bir sanal ortam oluşturulması.

17 Çalıştay  Aksaray’daki Aile hekimlerinin mevcut sorunlarının tespiti ve çözüm önerileri üzerine bir çalıştay düzenlenmesi

18 Komisyonlar oluşturulması  Yerel bazda sorunların çözümü ve hızlı müdahalesi için yerel yöneticilerin de içerisinde olduğu komisyonlar oluşturulması. Özellikle Sağlık Müdürlüğü ile düzenli sekretaryası olan toplantılar yapmak. Uygulama aşamasında direkt müdahil olmak  Ayrıca düzenli çalışan Hukuk komisyonu oluşturulması

19 Eğitim Faaliyetleri  Alanında uzman arkadaşlardan bilgi noksanlığı duyduğumuz alanlarda eğitim faaliyetleri verilmesini sağlamak. AKAHED’de bu işi planlayıp yürütecek Eğitim komisyonu oluşturmak.

20 Etik Kurul  Aile Hekimleri arasındaki doğabilecek anlaşmazlıkları sıkıntıları dinleyecek değerlendirecek, önerilerde bulunacak bir yapılanma.

21 Ar-Ge Faaliyetleri  Toplum ve toplum sağlığı ile ilgili konularda çalışmalar yapmak, görüş sunmak, çözüm üretmek.

22 Hukuki Danışmanlık ve Üyelerin Hakları Adına Dava Ehliyeti  Üyelerimize gerek vatandaş ve gerekse idare tarafından yapılan haksızlıkların önüne geçmek. Emsal teşkil edecek davalar açmak.

23 Koordinasyon  Aile Hekimlerinin diğer sağlık kuruluşları ile birbirlerini anlamaları için farkındalık toplantıları yapmak.

24 Şiddetsiz ortamlar  Şiddetten arınmış sağlıklı, huzurlu ortamların oluşturulması.Üyelerimize iletişim becerileri anlamında destek olmak geliştirmek.

25 Sosyal programlar  Birlik ve beraberliğin olduğu sosyal paylaşım ortamları için organizasyonlar düzenlenmesi. (Geziler, hafta sonu kahvaltıları, yurt içi ve yurt dışı geziler )

26 Diğer Odalar ve Sivil Toplum Örgütleri ile Etkin İletişim  AKAHED olarak mesleki sorunlarımızın çözümünde faydalı olacak faaliyetlerde bulunmak, etkinlikler gerçekleştirmek ve mesleki söyleşiler ve paneller düzenlemek için sağlık sektöründeki yandaş sivil toplum örgütleri ile bilgi paylaşımı sağlayabilmek; İletişim halinde olmak, gerektiğinde bu örgütlenmelerle ortak etkinlikler düzenlemek hedeflerimiz arasında yer almaktadır. İletişim halinde olmak, gerektiğinde bu örgütlenmelerle ortak etkinlikler düzenlemek hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

27  112 Acilci, Serumcu İntraketçi,Sondacı, EKG ci, Maliyeci, Evrakçı, Tesisatçı, İşletmeci, Ağ bağdaştırıcı, Formatçı, Nakliyeci, Definci, Raportörcü,Otopsici….. TAM DONANIMLI AİLE HEKİMİ TAM DONANIMLI AİLE HEKİMİ 27

28 28 Teşekkürler… İlgiyle dinlediğiniz için teşekkür ederim. Dr. H. Şenol Atakan


"1 Aile Hekimliği’nde Aksaray’ı Geleceğe Birlikte Taşıyacağız… “Ancak geleceği düşünebilen milletler, yaşamak ve ilerlemek imkânlarına kavuşurlar.” (Mustafa." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları