Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hoşgeldiniz… 1999 - 2009 Fenerbahçe Spor Kulübü’nün son 10 yılda gösterdiği yükseliş, planlı ve bilinçli bir çalışmanın meyvesidir. Ekonomik yapımızın.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hoşgeldiniz… 1999 - 2009 Fenerbahçe Spor Kulübü’nün son 10 yılda gösterdiği yükseliş, planlı ve bilinçli bir çalışmanın meyvesidir. Ekonomik yapımızın."— Sunum transkripti:

1

2 Hoşgeldiniz…

3 1999 - 2009 Fenerbahçe Spor Kulübü’nün son 10 yılda gösterdiği yükseliş, planlı ve bilinçli bir çalışmanın meyvesidir. Ekonomik yapımızın çok daha güçlü bir seviyeye ulaşabilmesi ve istikrarlı gelişimini güçlenerek sürdürebilmesi için, daha önce kimsenin cesaret edemediği büyük çaplı projeleri, geniş bir vizyon ve iyi bir ekiple, karşımıza çıkan problemler ne boyutta olursa olsun, asla pes etmeden hayata geçirdik. 2008 bütçesi 232 milyon dolar olan bir kulübüz. Bu rakamlara nerelerden geldiğimizi anlatmak istiyorum.

4

5

6 Gelir dağılımları Kulübümüzün gelir dağılım payları, yıllar ilerledikçe sağlıklı ve dengeli bir yapıda artmıştır.

7 Tüm veriler yüzdelik değerler üzerinden düşünülmüştür.

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19 Gelir kaynaklarındaki artış grafiği Ekteki tablolarda, geçtiğimiz 10 yıl içindeki stadyum gelirleri, reklam gelirleri, forma gelirleri ve yayın gelirleri gibi kaynaklar bazında ayrıştırılmış gelir performanslarımızı göreceksiniz.

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29 Fenerium

30

31

32

33

34 Fenerbahçe Sportif A.Ş.

35

36 Sağlıklı ve kalıcı mali performans Bu tablolar, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sadece zenginleşen mali portresini göstermiyor. Öyle bir yapı geliştirdik ki, eski kaynaklarımız katlanarak daha verimli hale geliyor, Fenerium, Fenerbahçe Kart ve Fenercell gibi öncü ve kalıcı projelerimiz yeni kaynaklar oluşturuyor.

37 Avrupa’nın en zenginlerinden biri Kaynak: Deloitte

38 Türkiye’nin en büyük 61. şirketi Kaynak: Forbes – Mayıs 2009

39 10 yıl boyunca tek amaç Dünya spor vitrininde kalıcı izler bırakmak için yola çıktık. Sporun her dalında başarılı olmak, sürekli büyüyen sağlıklı bir ekonomi yaratmak ve dünya çapında tesislere sahip olmak için çalıştık. Bu anlayış sayesinde Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalist olduk. Fenerbahçe Sportif A.Ş.’yi ülkenin en büyük şirketlerinden biri haline getirdik. UEFA Kupası finaline ev sahibi olduk. UEFA finali, ülkemize 50 milyon dolara yakın gelir getirecektir.

40 Tesis yatırımlarımız devam edecek 10 yıldır süregelen tesisleşme stratejimiz, toplam 200 milyon doları bulan 4 yeni projeyle devam edecek.

41

42 Sağlam mali yapı Son 10 yıla dönüp baktığımızda, hayal ettiklerimizin çok büyük bir bölümünü gerçekleştirdiğimizi görüyoruz. Forbes Dergisi’nin yayınladığı, Mayıs 2009 rakamlarıyla piyasa değeri 1.061.000.000 TL olan bir şirketimiz var. Bu rakam şirketimizin sağlam mali yapısını ve kalıcı gücünü gösteriyor. Paylaştığımız mali veriler, Deloitte tarafından denetlenen konsolide değerlerdir.

43 10 + 3: Değişim mutlaka tamamlanmalı Yaptıklarımızı azımsamak istemiyorum. Bu, bize bugüne kadar büyük destek veren Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre üyelerine, Divan Kurulu üyelerine ve taraftarlarımıza haksızlık olur. … Ama işimizi yarım bırakamayız, tamamlamamız gereken işlerimiz var. Çok adaylı ve demokratik bir kongre olmasını arzu ederdik. Şu an için böyle bir ortam görünmüyor. Kongre’de yeniden aday olacağım ve başlıca sebebi değişimin mutlaka tamamlanması gerektiğine olan inancımdır.

44 2012 vizyonu Bütün altyapı hazırlıklarımızın tamamlandığı bir dönüm noktasında, bundan sonraki 3 yıl boyunca son 10 yıldakinden daha hızlı bir şekilde gelişmeli ve elde ettiğimiz başarıları kalıcı hale getirmeliyiz. Şüphesiz daha dinamik, tutkulu ve proaktif bir yönetim modelini benimseyeceğiz. Kaliteli bir sporcu fabrikası, dev bir spor kulübü, ekonomik anlamda daha büyük atılımlar yapabilecek daha güçlü bir oyuncu olacağız.

45 Kongre üyelerimize ve taraftarlarımıza… Bugün sizinle paylaştığımız, kulübümüz ve ülkemiz için çok önemli olan bütün bu verilerin yanısıra, bir spor kulübünün vitrinindeki branşın futbol olduğunu biliyoruz. Bu sene yaşananlar Fenerbahçeli olan herkesi derinden üzmüştür, bunun farkındayız ve söz veriyoruz: Köklü bir revizyona gireceğiz. Kurumsallık anlayışımız, bugüne kadar sabırlı olmamızı emretti. Ama Fenerbahçe ruhunu geri istediklerini biliyoruz. Gerekeni yapacağız. Savaşan Fenerbahçe ruhunu geri getireceğiz.

46 Bundan sonra her yıl: Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi’nin önemini iyi biliyoruz. Ekonomimize olan katkısını da göz ardı edemeyiz. 10 yılda 7 kez katıldığımız Şampiyonlar Ligi’ne, bundan sonra her yıl katılacak bir takım yaratacağız. Avrupa’nın en zengin kulüplerinin temsil edildiği “Para Ligi”nde 111 milyon Euro’luk yıllık gelirimizle, 5 büyük Avrupa Ligi takımları dışında yer alan tek takım biziz. Söz veriyorum; bu sene, Şampiyonlar Ligi’nden uzak kaldığımız son sene olacak.

47 Öncü bir marka yarattık… Bugüne kadar hep ilkleri başarmış bir spor kulübü olmanın yanısıra, ülkemizin en güçlü sivil toplum örgütüyüz. Dünya standartlarında bir stadyum inşa ettik, Fenerium Mağazalar Zinciri, Fenerbahçe Taraftar Kartı ve Fenercell gibi öncü projeleri hayata geçirdik. Bütün bu ilkler, diğer spor kulüplerine yol gösterdi. Biz bu cesur adımları atmasaydık, Türkiye’de spor bugün bulunduğu noktadan çok uzakta olurdu. Başladığımız işi mutlaka bitireceğiz.

48 Bu sevda bitmez gönüllerde…

49


"Hoşgeldiniz… 1999 - 2009 Fenerbahçe Spor Kulübü’nün son 10 yılda gösterdiği yükseliş, planlı ve bilinçli bir çalışmanın meyvesidir. Ekonomik yapımızın." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları