Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FIBER OPTIK Teknolojisi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FIBER OPTIK Teknolojisi"— Sunum transkripti:

1 FIBER OPTIK Teknolojisi
Fiber Tabanlı Yayın Dağıtım Sistemleri

2 Fiber Optik Tabanlı Yayın Dağıtım Sistemleri
FIBER OPTIK Teknolojisi Fiber Optik Tabanlı Yayın Dağıtım Sistemleri 01. Fiber optik tabanlı MULTISWITCH yayın dağıtımı 02. Fiber optik tabanlı Headend (SMATV) yayın dağıtımı

3 01 Fiber optik tabanlı MULTISWITCH yayın dağıtımı

4 01. Fiber optik tabanlı MULTISWITCH yayın dağıtımı
1) Tek merkezli Dağıtımlarda Fiber optik kulllanımı 2) Tek Çanak anten merkezli dağıtımlarda Çok noktaya Multiswitch dağıtımı.

5 01. Tek Merkezli Dağıtımlarda Fiber Optik Dağıtımı
1) Uzun mesafelerde kayıpsız sinyal aktarımı 2) 4 polariteyi tek bir Core üzerinden taşıma 3) Az kablolama ile Düşük altyapı maliyeti

6 Çalışma prensibi Fiber Sistem LNB leri 4 polarizasyonu da aynı bir tek hat üzerine indirgeyerek uzak mesafelere iletilmesini sağlamaktadır. Fiber sinyal LNB den çıktıktan sonra ilgili noktaya vardığında quattro, quad veya Twin konvertörler yardımıyla dönüştürülerek koaksiyel sisteme uygun hale dönüştürülür Seçilecek konvertör tipi ortamdaki receiver adedine göre seçilir.

7 Opsiyonlu alıcı çeşitliliği
Fiber MDU konvertörelr 3 yapıdadır. TWIN, QUAD ve QUATTRO

8 Fiber LNB Yapısı

9 Sistem Planlaması ve Kurulum
Trunk kablo, RG11 kablo veya Rg6 gibi kablolar mesafeye bağlı kalarak tercih edilen kablolardır. Fiber kablolamada mesafenin bir önemi yoktur. Elektromanyetizmadan Etkilenmez, Enerji kablolarıyla aynı Dağıtım altyapısını paylaşabilir. Çanak anteninizin yapısına uygun LNB tercih edilebilir. Feed li ve Flanslı yapıda üretilmektedir. Topraklama yapmaya gerek duyulmaz.

10 02 - Çok merkezli yerlerde kullanım şekilleri
1) Bir LNB ile 32 Farklı merkeze kadar dağılım yapılabilir 2) Çanak Kirliliği olmaz 3) Girişlerde Mesafeye dayalı kayıp yaşanmaz.

11 02 Fiber optik tabanlı Headend (SMATV) yayın dağıtımı

12 01. SMATV yayın dağıtımı 1) RF – (PAL Modülasyon)
2) DVB-C ( QAM Modülasyon) 3) DVB-T ( COFDM Modülasyon) 4) DVB-S ( QPSK Modülasyon) 5Mhz 860 Mhz 2150 Mhz

13 01. RF Modülasyon 1) 64 Kanala Kadar yükseltilebilir
2) Analog sistemde 1 kanal üzerinden 1 TV yayını verilebilmektedir. 3) Her TV kanalı için bir demodülatör (Uydu Alıcı) kullanılır. 4) Pal Ortamında verilen yayınlarda yüksek kaliteli (HD) yayınlar iletilememektedir. 5) İyi ekranlama (Yalıtım) yapılamamış dağıtımlarda Aynı modülasyonu paylaşan Havadaki Karasal Yayınlar ile çakışmalardan etkilenecektir. Sinyallere binen Gürültü bu modülasyonda kolaylıkla Gözlemlenebilir.

14 02. QAM Modülasyon 1) QAM 16, QAM 32, QAM 64 , QAM 128 ve QAM 256 modülasyon tipleri bulunmaktadır Sistemin veri kapasitesi , verinin hatasız iletimi ile ters orantılıdır 3) HD – ( Yüksek Çözünürlük) içerikli kanallar verilebilmekte Kanal üzerindeki şifreleme ve Ses özellikleri tümüyle Ekrana aktarılabilmektedir. 4)Uydudan alınan QPSK modülasyonu Transmodülatör kullanılarak QAM’a çevrildiğinden ötürü Uydu alıcı kullanılmaz 5) Kullanıcı isteğine uygun olarak internet , izlediğin kadar öde , evden alış veriş , video oyunları , isteğe bağlı video kanalları gibi ek hizmetler mevcuttur

15 03. COFDM Modülasyon 1) QAM 16, QAM 64, Modülasyon tipleri bulunmaktadır. 16-QAM ;Modülasyon sinyali başına 4 bit QAM;Modülasyon sinyali başına 6 bit. 2) RF bandında 1 kanallık kapasite ortamından bir çok kanal verebilme imkanı. (COFDM modülasyonda 1 kanal üzerinden yaklaşık 6 SD kanal verilebilmektedir.) 3) HD – ( Yüksek Çözünürlük) içerikli kanallar verilebilmekte Kanal üzerindeki şifreleme ve Ses özellikleri tümüyle yayına aktarılabilmektedir. 4) Sadece UHF Bandından bu teknik kullanarak 200 kanalın üzerinde TV yayını vermek mümkündür.

16 04. QPSK Modülasyon ( IF-IF Modülasyon yapısı)
1)IF IF Modulasyon bir modülasyon Transferi değildir, Tek kablo üzerinden farklı uydulardan alınan uydu sinyallerini DiseqC komutu olmaksızın MDU bir Sinyal olarak dağıtmamızı sağlar. 2) Toplu konut dağıtımlarında Uydu bandında hizmet vermekte olan Digiturk ve D-Smart Platformları için yaygınca kullanılmaktadır. 3) HD – ( Yüksek Çözünürlük) içerikli kanallar verilebilmekte Kanal üzerindeki şifreleme ve Ses özellikleri tümüyle yayına aktarılabilmektedir.

17 Headend Sisteminin Fiber optik dağıtılması

18 Headend Sisteminin Fiber optik dağıtılması
1) Kayıpsız Uzun Mesafe aktarımı 2) Trunk ve RG 11 kablo maliyetlerinin yüksek oluşu, Fiber kablonun bunlara nazaran daha ekonomik bir kablo olması. 3) İlerleyen teknoloji ile tüm modülasyon ortamlarının artık fiber ortamına indirgenebilmesi 4) Az amplifiklatör kullanımı.


"FIBER OPTIK Teknolojisi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları