Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

“İnsana yapılan yatırım en büyük yatırımdır.”

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "“İnsana yapılan yatırım en büyük yatırımdır.”"— Sunum transkripti:

1 “İnsana yapılan yatırım en büyük yatırımdır.”
KONYA BİLİM MERKEZİ “İnsana yapılan yatırım en büyük yatırımdır.”

2 Bilim Merkezi AMAÇ Bilgi toplumunun oluşmasına katkıda bulunmak.
Bilimsel, Tarihi ve Kültürel mirasımızı tanıtmak. Genç nesilleri bilim ve teknolojiyle tanıştırmak, bilimi sevdirmek, gündelik yaşamda kullanımını artırmak. Okul öncesinden başlayarak toplumun her kesiminde bilimsel yaklaşım ve araştırma, yaratıcılık ve analiz yeteneğini geliştirmeyi özendirmek. Türkiye’de bilimin gelişmesi için yapılacak çalışmalara katkıda bulunmak. 2 2

3 Sunum İçeriği Alan Özellikler Proje Ortakları ve Sorumlulukları
Proje Ekibi

4 Konya ve Özellikleri Yüzölçümü 38.257 km² (göller hariç)
Konya 31 ilçeden oluşur. Nüfus: 0-15 yaş arası nüfus: Ankara, Isparta, Afyon, Eskişehir, İçel, Karaman, Antalya, Niğde, Aksaray illerine komşudur. Komşu iller ile birlikte toplam nüfus: , Komşu iller ile birlikte 0-15 yaş toplam nüfusu: Potansiyeli her geçen gün artan bir turizm merkezidir.

5 Bilim Merkezi Alan Özellikleri

6 Bilim Merkezi Alanı Özellikleri
Şehir merkezine ve şehrin diğer yoğun noktalarına ortalama 10 km uzaklıkta Hava alanı karşısında Planlanan hızlı tren istasyonu karşısında Şehrin en büyük ilçesinde, Selçuk Üniversitesi’nin karşısında ve şehrin gelişme aksı üzerinde yer alıyor.

7 Bilim Merkezi Alanı Özellikleri
Planlanan hafif raylı sistem üzerinde, Belediye otobüsleri ile her an ulaşım imkanı mevcut, Arsanın bulunduğu hinterlantta, Birlik Parkı ve Kayacık Parkı olmak üzere 2 park bulunuyor, İpekyolu Parkı’nın yapımına en kısa zamanda başlanacak, Çevre kirliliği bulunmayan bir bölgede bulunuyor.

8 Bilim Merkezi Alanı Özellikleri
Çevre düzenlemesi planlandı, Ekolojik dengenin bozulmaması, çevrenin korunması ve geliştirilmesine yönelik tedbirlere uyularak alan düzenlenmesi gerçekleştiriliyor, Bütün altyapı hizmetleri bakımından inşaata hazır durumda,

9 Bilim Merkezi için tahsis edilen alan

10 Proje Ortakları

11 Proje Ortakları Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Sanayi Odası
Konya Organize Sanayi Bölgesi Konya İl Özel İdaresi Selçuk Üniversitesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 11 11

12 Proje Ortaklarının Sorumlulukları

13 Proje Ortaklarının Sorumlulukları
Konya Büyükşehir Belediyesi: Proje çalışması, Bina inşası, Bina tefrişi, Çevre düzenlemesi, Ulaşım altyapı çalışmaları, Personel istihdamı, İşletilmesi.

14 Proje Ortaklarının Sorumlulukları
Konya Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgesi: Bilim Merkezi için arsa tahsisi ( m2), Altyapının kurulması (Doğalgaz, Su, Elektrik, vb.), Doğalgaz, Su, Elektrik temini, Peyzaj düzenlemesi, Personel desteği, İşletme giderlerine maddi katkı.

15 Proje Ortaklarının Sorumlulukları
İl Özel İdaresi: Kurulum ve işletme giderlerine katkı, Tanıtım çalışmalarına destek.

16 Proje Ortaklarının Sorumlulukları
Selçuk Üniversitesi: Öğretim üyesi danışman desteği, AR-GE işbirlikleri, Kısmi zamanlı öğrenci desteği, Tanıtım ve yaygınlaştırma desteği, İnsan kaynağı ve bilgi birikimi desteği.

17 Proje Ortaklarının Sorumlulukları
İl Milli Eğitim Müdürlüğü: Bilim Merkezinin okullarda tanıtımı, Öğrencilerin Bilim Merkezi ziyaretlerine teşvik edilmesi, Rehber öğretmenler görevlendirilmesi, Öğrenciler arasında bilim ve teknoloji konusunda araştırmalar yaptırılması.

18 Proje Ortaklarının Sorumlulukları
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü: Uzman rehber görevlendirilmesi, Bilim Merkezini tanıtıcı faaliyetler yürütülmesi, Yerli ve yabancı turistlerin Bilim Merkezine yönlendirilmesi.

19 Özel sektör ve kamu kuruluşlarından sponsor destekleri alındı.
İlgili kuruluşlar Bilim Merkezini Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında ayni ve nakdi olarak desteklemeyi taahhüt ettiler.

20 TÜBİTAK Desteği Bilim merkezi için kritik önem taşıyan;
Master planın hazırlanması, Kavramsal ve şematik tasarımların yapılması, Bilim merkezi sergilerinin temini, Atölye ve etkinliklerin geliştirilmesi, Bilim merkezinde görev alacak personelin eğitimi, Yönetim modelinin oluşturulması, İşletme aşamasında bilim merkezinin denetlenmesi, İçerik ile ilgili diğer konuların yürütülmesi.

21 Proje Ekibi

22 Proje Ekibi Proje ekibi 17 kişiden oluşuyor,
Proje ekibi proje yürütücülüğü ve proje araştırıcılığı konusunda ulusal ve uluslararası deneyime sahip, Ekipte Temel ve Eğitim Bilimci, Mühendis – Mimar, Hukuk ve Sosyal Bilimci dallarından uzman kişiler yer alıyor, Projenin her safhasında ihtiyaç duyulan alanlarda yeni uzmanların ekibe katılması planlanıyor.

23 Çalışma Takvimi Konya ‘da Bilim Merkezi kurma çalışmaları
Kasım 2005 tarihinde KSO Başkanı Sayın Tahir BÜYÜKHELVACIGİL’in “Konya’ya bir Bilim Merkezi kurmalıyız.” düşüncesi ile ilk defa ortaya çıkmıştır.

24 Çalışma Takvimi Bu tarihten itibaren Bilim Merkezi Kurulma çalışmalarına hız verilmiş Araştırmalar, yurt içi ve yurt dışı geziler ve fizibilite çalışmalarına başlanılmıştır. Tübitak’ın Bilim Merkezi çağrısı ile birlikte KSO ve KOSB Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi İl Özel İdaresi İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortaklık sağlanarak çalışmalara devam edilmiştir.

25 Çalışma Takvimi 2005 Kasım Bilim Merkezi Proje çalışmasına başlanılması 2005 Aralık TR-52 kapsamında projenin hazırlanması 2006 Şubat Bilim Merkezi “Yönetim ve İstişare Kurulu oluşturulması 2006 Mayıs Bilim Merkezi Ön Proje hazırlanması 2006 Ağustos Kurullarının oluşturulması 2006 Ağustos İstişare toplantılarının yapılması 2006 Eylül Bilim Merkezi değerlendirme toplantısı yapılması 2007 Ağustos Bilim Merkezi Gezilerinin düzenlenmesi 2007 Ağustos Bilim Merkezi Avrupa Raporunun hazırlanması 2007 Aralık Bilim Merkezi kurulma kararının alınması 2008 Nisan Bilim Merkezi Avrupa seyahatinin düzenlenmesi 2008 Mayıs Bilim Merkezi Avrupa Raporunun hazırlanması

26 Proje Ekibi Bilim Merkezi geçmişi
Konya’da bir Bilim Merkezi kurulmasına yönelik alt yapı çalışmalarına 2005 yılında başladı, Önemli bilgi birikimi ve tecrübe edinildi, Çağrı yayınlandıktan sonra da eğitim ve araştırma çalışmaları genişletilerek sürdürüldü. Toplantı tarihi: 29 ağustos 2006 Yer: Konya Sanayi Odası

27 Proje Ekibi Ziyaret Edilen Bilim Merkezleri
Hollanda-Amsterdam Nemo Bilim Merkezi (08 Ağustos 2007) (28 Nisan 2008) Belçika-Mechellen Technopolis Bilim Merkezi (09 Ağustos 2007) (27 Nisan 2008) Fransa-Paris Cite La Villette Bilim Merkezi (11 Ağustos 2007) Almanya-Münih Bilim Merkezi (12 Ağustos 2007)

28 Proje Ekibi Ziyaret Edilen Bilim Merkezleri
Çek Cumhuriyeti Brno Bilim Merkezi (10 Mart 2007) Avusturya Viyana Teknoloji Müzesi (21 Nisan 2007) İspanya-Valencia Bilim Merkezi (29 Nisan 2008)

29 Sonuç Bu proje; Ekipler arasındaki kalıcı ve sürekli işbirliği,
Kuruluş ve işletme için gereken finansal kaynağı, Nitelikli ve deneyimli ekibi, Ve TÜBİTAK’ın desteği ile Bilim merkezini en ideal şekliyle kuracak, işletecek ve diğer merkezlere model olacaktır.

30 “İnsana yapılan yatırım en büyük yatırımdır.”
Teşekkürler


"“İnsana yapılan yatırım en büyük yatırımdır.”" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları