Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Longman English Interactive (LEI); 4 seviyeden oluşan; okuma, yazma, dilbilgisi, kelime bilgisi ve dinleme becerilerini geliştiren web tabanlı bir ingilizce.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Longman English Interactive (LEI); 4 seviyeden oluşan; okuma, yazma, dilbilgisi, kelime bilgisi ve dinleme becerilerini geliştiren web tabanlı bir ingilizce."— Sunum transkripti:

1 MyLabsPlus - Longman English Interactive Öğrenciler için Türkçe kullanıcı kılavuzu

2 Longman English Interactive (LEI); 4 seviyeden oluşan; okuma, yazma, dilbilgisi, kelime bilgisi ve dinleme becerilerini geliştiren web tabanlı bir ingilizce öğrenme programıdır. Longman English Interactive her yerde, her zaman içinde erişilebilir, video tabanlı, entegre bir internet programdır. Bu bağlamda, öğrencilere doğal bir şekilde dil kullanma ve anlamaya yardımcı calışmalar sunar. Otomatik geri dönüşü olan aktivitelere ek olarak öğretmen tarafından kontrol edilebilen writing ödevleri de sunmaktadır.

3 Program self-study şeklinde kullanılabileceği gibi, sanal sınıflar oluşturarak da kullanılabilir. Uzaktan eğitim için uygundur. Yapılan alıştırmaların sonuçlarını sistem otomatik olarak notlandırır ve kullanıcı anında geri bildirim alır. DÜZEYLERİ: Level 1 – yeni başlayanlar için basit Level 2 – orta öncesi SOFL 003 Level 3 – orta SOFL 005 Level 4 – orta üstü / üst SOFL 007 İÇERİK: Seviye başına 3 modül - 15 ünite Seviyesi başına 100 saatin üzerinde ders

4 Raporlama sistemi sayesinde (eğer oluşturulmuşsa) sınıfın modül ve aktivite seviyesinde performansı gözlenebilir. Ayrıca her kullanıcı kendi performans grafiğini, sistemde alıştırmaların hangilerini yaptığını ve sistemde geçirdiği zamanı görüntüleyebilir. LEI bu konuda bugünün öğrencilerinin yaşam tarzına uygun ekstra dil pratiği sunuyor. Öğrenciler LEI’ı kendi başına bir ders, ya da mevcut İngilizce kursu için ekstra çalışma olarak kullanabilirler. Kendi hızında çalışabilir, ayrıca kendi sonuçlarını izleyebilir ve ilerleme anında geri bildirim alabilirler. Otomatik geri bildirim, onlara soruyu tekrar etme ve dil öğrenme deneyimini daha unutulmaz hale getirerek yanlış olan cevaplar icin ipuçları vermektedir.

5 SOFL ve 007 DERSLERİNDE KULLANIMI SOFL 003, 005 ve 007 derslerinin takibi sınıf ortamında değil; LEI ile internet ortamında yapılacaktır. Her dönem sonunda yapılacak final sınavının yeri ve saati sayfasında duyurulacaktır.

6 SOFL 003, 005 ve 007 DERSLERİNDE KULLANIMI SOFL 007 adı altında aldığınız LEI 4’ün final sınavından yeterli notu aldığınız takdirde İngilizce Hazırlık sınıfından sorumlu olma durumunuz kalkacaktır. Herhangi bir flat sınavından geçtiğiniz takdirde de LEI derslerini takip etme zorunluluğunuz kalkacaktır.

7 Sistem Gereksinimleri PC Uyumlu Bilgisayarlar için: İşletim Sistemi: Windows® 2000, XP, veya Vista Web Tarayıcı: Internet Explorer® 6.0 veya üstü / Firefox® 2.0 veya üstü Plug-ins: Adobe® Reader 7 veya üstü, Adobe® Flash Player 8 veya üstü, Java™ veya üstü Macintosh Bilgisayarlar için: İşletim Sistemi : OS X veya üstü Web Tarayıcı : Safari® 2.0 veya üstü / Firefox® 2.0 veya üstü Plug-ins: Adobe® Reader 7 veya üstü, Adobe® Flash Player 8 veya üstü, Java™ veya üstü Bütün Bilgisayarlar için: Donanım: Kulaklık veya hoparlör, mikrofon Internet Bağlantısı: DSL, Cable/Broadband, T1, veya diğer yüksek hız bağlantılar Hafıza: 256 MB RAM veya üstü Ekran Çözünürlüğü: 1024 x 768 veya üstü

8 adresinden kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz
adresinden kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz

9 Giriş Yapabilmek için; Kullanıcı adınız okul adresinizdir (örn: Sisteme girmek için gerekli şifreyi site üzerinden aşağıdaki adımları takip ederek alabilirsiniz. Sisteme ilk kez girecek öğrenciler de aşağıdaki adımları takip etmelidirler. adresinde sol tarafta bulunan «Sign In» bölümnde «Forgot Your Password» linkini tıklayınız. Açılan sayfada alt kısımda bulunan UserID kısmına adresinizi girerek «Request Password Reset» tuşuna basınız. adresi’nize şifrenizi oluşturmanız için bir link gönderilecektir. adresinizi kontrol edip bu linke tıklayarak şifrenizi oluşturun. Sonrasında adresinden, kullanıcı adı olarak adresinizi , şifre olarak da oluşturduğunuz şifreyi girerek sisteme bağlanabilirsiniz.

10 Giriş sonrası erişim hakkınızın olduğu sınıflar listelenecektir
Giriş sonrası erişim hakkınızın olduğu sınıflar listelenecektir. Hangi sınıfa giriş yapmak istiyorsanız o sınıfın ismine tıklayabilirsiniz. Eğer şifrenizi değiştirmek isterseniz sağ üst menüde yer alan “My Profile” linkine tıklayıp şifre değişikliğinizi yapabilirsiniz.

11 Course Home sayfası sınıfınızın giriş sayfasıdır
Course Home sayfası sınıfınızın giriş sayfasıdır. Burada öğretmeninizin yaptığı duyuruları görebilirsiniz.

12 Ders içeriklerine ilk kez erişim yapıyorsanız sistem bir defaya mahsus olmak üzere sizden Son Kullanıcı Lisans ve Gizlilik Anlaşması’nı onaylamanızı isteyecektir. I Accept butonuna tıklayarak onay vermeniz gerekmektedir.

13 Confirmation & Summary sayfası kaydınızla ilgili özet bilgileri vermektedir. Dilerseniz bu sayfayı Print This Page butonuna tıklayarak yazdırabilirsiniz. Daha sonra Return to Course butonuna tıklayınız.

14 Syllabus sayfası dersinizle ilgili müfredat sayfasıdır
Syllabus sayfası dersinizle ilgili müfredat sayfasıdır. Dersin içeriği, hangi hafta hangi dersin işleneceği, hocanızın değerlendirme kriterleri, vize ve finalin başarı notu ağırlığı gibi genel bilgileri öğretmeninizin paylaşması halinde bu sayfada görebilirsiniz.

15 1 2 3 4 Longman English Interactive sayfası kısayollardan oluşur. (1) nolu kısım sınıf ve giriş bilgilerinizi, (2) nolu kısım çalışma planınızı, (3) nolu kısım puanlarınızı, (4) nolu kısım ise dersiniz ile ilgili kaynakları gösterir.

16 LEI - Study Plan sayfası ders içeriklerinizin bulunduğu sayfadır
LEI - Study Plan sayfası ders içeriklerinizin bulunduğu sayfadır. Ders içerikleriniz Module A, Module B ve Module C olmak üzere 3 modül altında toplanmıştır. Module A’ya tıklayarak modül altında yer alan ünitelere erişebilirsiniz.

17 Herbir modül altında 5 ünite ve bir modül testi yer almaktadır. A. 1
Herbir modül altında 5 ünite ve bir modül testi yer almaktadır. A.1. yani birinci üniteye tıklayarak ünite altında yer alan aktivitelere erişebilirsiniz.

18 1 2 Üniteler iki kısımdan oluşur. 1) Ünite özeti, kazanımları vb. bilgilere ulaşabileceğiniz Resources - Kaynaklar kısmı. 2) Listening, Speaking, Grammar gibi ünite altbaşlıklarının bulunduğu Contents - İçerikler kısmı.

19 1 2 3 4 İçerikler kısmında her içeriğin kaç sayfadan oluştuğu (1), aldığınız puan (2), toplam aktivite sayısı (3), tamamlanan aktivite sayısı (4) vb. bilgileri görebilirsiniz.

20 Contents başlığı altındaki aktivitelere başlamak için aktivite yanında yer alan butonuna basınız.

21 Listening aktivitesinde size verilen videoyu izleyin ve cevaplarınızı verin. Daha sonra sayfa sonunda yer alan butonuna tıklayınız. Doğru ve yanlışlarınızı gördükten sonra aktiviteyi tekrar yapabilir ya da simgesine tılayarak sonraki sayfaya geçebilirsiniz.

22 1 2 Sürükle-Bırak aktivitelerinde doğru olduğunu düşündüğünüz cevabı (1) mouse ile tutup uygun boşluğun üzerine gelerek bırakınız (2). Her sayfayı bitirdikten sonra butonuna tıklamanız gerekmektedir.

23 Aktivitede bulunan soruları cevapladıktan sonra üniteye geri dönmek için üst menüde yer alan ünite (A.1: Ana’s Day) linkine tıklayınız.

24 Eğer ünite altbaşlığı yanında yazıyorsa bu o altbaşlık altındaki tüm aktiviteleri tamamlamadığınız anlamına gelmektedir. Listening altındaki 2 aktiviteden henüz 1 aktivite tamamlanmış butonuna basarak aktiviteye devam edebilirsiniz.

25 Tüm aktiviteleri bitirdikten sonra ünite altbaşlığı yanında butonu yer alır. Score başlığı altında puanınızı görebilirsiniz. Eğer aynı aktiviteleri tekrar yapmak isterseniz butonuna tıklayarak yeniden deneyebilirsiniz.

26 Speaking, Vocabulary ve Pronunciation başlıkları altında yer alan aktiviteler puanlamaya uygun aktiviteler olmadığı için bunların yanında score olarak daima “n/a” yazmaktadır.

27 Speaking bölümü Role Play’lerden oluşur
Speaking bölümü Role Play’lerden oluşur. Amaç karşınızda birisinin olduğu varsayımı ile konuşmanızı geliştirmektir. Örneğin bu aktivitede isteğinize göre Dave ya da Anna rolünde olursunuz. Seçtiğiniz karakterleri siz seslendirirsiniz.

28 Size Speaking sırasında yardımcı olmak için konuşma balonları verilir
Size Speaking sırasında yardımcı olmak için konuşma balonları verilir. Anna’ya bu balonlardaki soruları sormaya çalışırsınız. Belirli aralıklar ile Anna size cevap verir ve tekrar başka bir konuşma balonu belirir.

29 Çalışma sonunda “Play Recording” butonu ile yaptığınız kaydı dinleyebilir, ya da “Try Again” butonu ile tekrar çalışabilirsiniz.

30 Grammar bölümü ilk olarak kısa konu anlatımı ile başlar
Grammar bölümü ilk olarak kısa konu anlatımı ile başlar. İlk sayfalarda verilen video ve ses dosyaları size konuyu anlatır. Daha sonra butonuna basarak soruların bulunduğu sayfalara geçebilirsiniz.

31 1 Eğer herhangi bir aktivitede cevapları sizin girmeniz gerekiyorsa kutu içinde verilen kelimeleri (1) verildiği şekilde girmeniz gerekmektedir. Sistem yazım kurallarına duyarlıdır. Örneğin kutu içinde verilmiş olan “Good morning” cümlesini yazarken küçük harf kullanarak “good morning” olarak yazmamalısınız.

32 Vocabulary bölümü ilk sayfalarda kelime bilgileri ve sonraki sayfalarda bu kelime bilgilerine yönelik sorulardan oluşur. Bu bölümler kelime bilginizi geliştirmek amaçlı olduğu için herhangi bir puanlama söz konusu değildir.

33 1 2 Listening Challenge bölümünde öncelikle size verilen videoyu izleyiniz (1) ve ardından soruları cevaplandırınız. Eğer izlediğiniz videodaki konuşma metinlerini görmek isterseniz “Transcript” butonuna basabilirsiniz (2). Cevaplarınızı verdikten sonra butonuna basınız.

34 Pronunciation bölümü telaffuzunuzu geliştirme amaçlıdır
Pronunciation bölümü telaffuzunuzu geliştirme amaçlıdır. Bu bölüm çeşitli ses dosyaları ve kayıtlardan oluşur. İngilizce terim, kavram ve cümleleri ne şekilde telaffuz etmeniz gerektiğini öğrenirsiniz. Sayfadaki çalışmanızı tamamladıktan sonra butonuna tıklayarak sonraki sayfalara geçiniz.

35 Reading bölümünde bir okuma parçası verilir
Reading bölümünde bir okuma parçası verilir. Okuma parçasını okuduktan sonra ilgili sorulara cevaplar verirsiniz. Sorulari cevapladıktan sonra butonuna basarak cevaplarınızı kontrol ediniz.

36 Eğer cevaplarınızda yanlış varsa size tekrar deneme imkanı verilir
Eğer cevaplarınızda yanlış varsa size tekrar deneme imkanı verilir. Yanlış cevaplarınızı kontrol ederek tekrar yapmaya çalışırsınız.

37 Tüm soruları doğru bir şekilde cevapladıktan sonra butonuna basarak bir sonraki sayfaya geçebilirsiniz.

38 1 2 3 4 5 Writing bölümünde size yazmanız için bir konu ve konu ile ilgili notlar verilir (1) . Ayrıca yazmanıza yardımcı olması açısından bir örnek ile yazım modeli belirtilir (2). Size verilen metin alanına (3) writing konusunu yazdıktan sonra isterseniz sonra göndermek üzere kaydedebilir (4), isterseniz o an kaydedip öğretmeninize puanlaması için gönderebilirsiniz (5).

39 1 2 Verilen alana (1) writing konusunu yazdıktan sonra “Save and Submit” butonuna (2) tıklayarak yazınızı öğretmeninize gönderebilirsiniz. Öğretmeniniz yazınızı okuyup puanlayana kadar bu aktivite için puanınız “Submitted” olarak görünür. Puanınızı sistem otomatik olarak vermez, öğretmeniniz belirler.

40 Review Quiz ünitelerin sonunda yer alan ve ünitedeki tüm aktivite ve konuları içeren kapsamlı bir quiz’dir. Soruları çözüp butonuna basarak sayfalar arasında ilerleyebilir ve tüm soruları cevapladıktan sonra quiz’in son sayfasındaki butonuna tıklayarak quiz’i bitirebilirsiniz.

41 1 2 LEI - Gradebook sayfası notlarınızı topluca görebildiğiniz alandır. “Student Detail” sayfası (1) üzerinden tüm ünitelerdeki aktivite sonuçlarınızı görebilirsiniz. “Module and Level Test Results” sayfasında (2) ise modül ve level testlerinin sonuçlarınızı grafiklerle birlikte görebilirsiniz.

42 Document Sharing sayfası sınıf içi dosya paylaşımları yapabileceğiniz yerdir. “Upload Document” linkine tıklayarak dosya ekleyebilir, bu dosyaları isteğinize göre tüm sınıf ile ya da sadece öğretmeniniz ile paylaşabilirsiniz.

43 1 2 3 Chat & ClassLive sayfası üzerinden canlı derse katılabilir ya da sınıfınızdaki öğrenciler ile chat yapabilirsiniz. ClassLive sayfasında (1) “Join Session” linkine (2) tıklayarak yeni bir canlı derse katılabilir ya da öğretmeninizin daha önce yapmış olduğu canlı dersleri izleyebilirsiniz (3).

44 Yeni bir canlı derse katılabilmek için; hocanızın bu dersi organize etmesi ve size bu dersin ne zaman yapılacağını duyurması gerekir. Belirtilen saat geldiğinde “Join Session” linki üzerinden derse katılabilirsiniz. Canlı derse katılabilmek için bilgisayarınızda Java’nın yüklü olması gerekir.

45 1 2 Chat sayfası (1) üzerinden sınıfınızdaki öğrenciler ile chat yapabilirsiniz. Chat ekranına giriş yapabilmek için öncelikle “Main” linkine (2) tıklamanız, açılan pencerede ise chat butonuna ( ) tıklamanız gerekir.

46 sayfası üzerinden sınıfınızdaki öğrencilere, öğretmeninize ya da tüm sınıfa gönderebilirsiniz.

47 Pearson Türkiye Yaşar Üniversitesi - MyLabsPlus Destek Hattı (131)

48 Teşekkürler


"Longman English Interactive (LEI); 4 seviyeden oluşan; okuma, yazma, dilbilgisi, kelime bilgisi ve dinleme becerilerini geliştiren web tabanlı bir ingilizce." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları