Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
1
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Kat hizmetleri yönetimi Kat Hizmetlerinde Hijyen NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi iisbf.nisantasi.edu.tr
2
Hafta 5 : Kat Hizmetlerinde Hijyen
Hijyen : Kat hizmetlerinde çalışan kişiler için hijyen , temizlik ve temizlikle ilgili alışkanlıkların bütününü ifade eden bir kavramdır. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
3
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
Mikropların Çoğalması İçin Elverişli Ortam: Gıda. Su (Nem). Uygun sıcaklık derecesi. Süre/Zaman Kat Hizmetleri Departmanında Hijyen :Kişisel Hijyen. Su Hijyeni. Müşteri ve Personel Kullanım Alanları Kişisel Hijyen :Özellikle otel işletmelerinin çok sayıda konukların beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılaması, havuz, türk hamamı, sauna,eğlence merkezi gibi birçok birimin ortak kullanım alanı olarak kullanılması gerek personel açısından,gerekse müşteri açısından kişisel hijyenin önemini arttırmaktadır Su Hijyeni :Suyun nitelikli olmaması durumunda insan sağlığı için zararlı olabilmektedir. Su hijyeni; içme ve diğer işlerde kullanılacak suyun sağlık koşullarına uygun olmasını amaçlamaktadır. Kullanılacak suyun hijyen koşullarına uygun olup olmadığı suyun fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analize tabi tutulmasıyla belirlenir . Müşteri ve Personel Kullanım Alanları :Bu alanlarda dikkat edilecek düzenlemeler alanın daha iyi temizlenmesine, kullanım kolaylığı sağlamasına ,müşteri,personel tatmininin artmasına ve sağlık koşullarının uygulanmasına yardımcı olacaktır NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.