Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ZİHİNSEL ANTRENMAN Zihinsel Antrenman: Hareket akışının gerçek bir uygulama olmadan yoğun bir düşünme ile öğrenilmesi yada geliştirilmesidir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ZİHİNSEL ANTRENMAN Zihinsel Antrenman: Hareket akışının gerçek bir uygulama olmadan yoğun bir düşünme ile öğrenilmesi yada geliştirilmesidir."— Sunum transkripti:

1 ZİHİNSEL ANTRENMAN Zihinsel Antrenman: Hareket akışının gerçek bir uygulama olmadan yoğun bir düşünme ile öğrenilmesi yada geliştirilmesidir.

2 Carpenter etkisi Sportif etkinlik sırasında ortaya çıkan kas gerilimi ile oluşan elektrik akımının şiddetinin, o pozisyonu izleyen ve zihinsel olarak tasarımını yapan sporcunun kas gerilimi sonucu oluşan organik elektrik akımı ile benzerliğine denir.

3 Yoğun tasarımlar sonrasında beyindeki elektrik yükünün arttığı görülmüştür.
Yetişkinlerde bu artış % 20-30 Gençlerde ise % 15 olarak saptanmıştır.

4 Zihinsel Antrenmanı iki önemli başlık altında toplayabiliriz.
Öğrenmeyi hızlandırıcı olarak uygulanan zihinsel antrenman çalışmaları. Müsabakaya hazırlık amacı ile yapılan zihinsel çalışma uygulamaları.

5 Öğrenmeyi hızlandırmaya yönelik uygulamalardan örnek GÖSTER - İSTE MODELİ
Göstererek anlatma Zihinde canlandırma Uygulama tartışma

6 Müsabakaya Hazırlık Amaçlı Ugulamalar
Görselleme Hayal etme Zihinsel provalar

7 GÖRSELLEME Sadece görme duygusu kullanılarak yapılan zihinsel çalışmalara denir.

8 HAYAL ETME Tüm duyumlar kullanılarak yapılan zihinsel çalışmalardır.

9 ZİHİNSEL PROVALAR Tüm duyumlar kullanılarak müsabakanın provasının yapılmasıdır.

10 Hayal Etme Çalışmalarının Kullanıldığı Alanlar
Sporsal becerilerin öğrenilmesi Sporsal becerilerin uygulanması Problem çözme Fizyolojik tepkilerin kontrolü

11 Kendine güvenin yükseltilmesi
Konsantrasyonun arttırılması Kaygının düzenlenmesi Stres aşılama çalışmaları Bir kısım ikonik çalışmalar

12 Zihinsel Antrenmanın Faydaları
Yaralanma riski yoktur Öğrenmeyi hızlandırır Eksik ve yanlış geliştirilmeye bağlı kusurların düzeltilmesine olanak sağlar Hareketi düşünerek yapmak daha az efor harcamaya neden olur

13 Yarışmaya Zihinsel Hazırlık Rehberi

14 Müsabaka Günü Sabah Kahvaltıdan Sonrası Yapılacaklar
Başarı için gerekli olan hareketini düşün Kendini müsabakaya hazırlamak için müsabaka ortamını ve kendini yarışırken düşün Eğer kendini gergin hissediyorsan derinleşen gevşeme çalışmasını yap ama asla uyuma

15 4. Müsabakadan 3 saat önce yemeğini ye
4.Müsabakadan 3 saat önce yemeğini ye. Malzemelerini bir kez kontrol et ve eksiklerinin kalmamasına çalış 5. Müsabaka ortamına olabildiğince geç git 6.Müsabaka ortamına girince gerginliğini kontrol et, eğer gergin olduğunu düşünüyorsan hayal etme ile gevşemeye çalış 7. Konsantrasyonun için otojenik alıştırmaların iki basamağını öğrenmiştin ve onu kullan

16 8.Malzemelerini kontrol et ve ısınmana başla
9.Isınma sırasında ne yapacağını tam olarak düşünebiliyor musun bunu kontrol et. Eğer düşünemiyor isen “kendini en iyi hissettiğin müsabakanı düşün ve yeniden bu müsabakaya ilişkin amacını bir kez daha hatırla”. 10.Müsabakadan birkaç dakika önce yerini aldığında durumunu kontrol et her şeyinle hazırsın şimdi şu sözleri tekrar etmelisin “Kazanacağına inanan kazanır Kazanacağına inanmayanın kazanmaya hakkı yoktur, Bende bu müsabakayı kazanacağım..”


"ZİHİNSEL ANTRENMAN Zihinsel Antrenman: Hareket akışının gerçek bir uygulama olmadan yoğun bir düşünme ile öğrenilmesi yada geliştirilmesidir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları