Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YOKSA SİZ ONLARI HALA ÇÖP OLARAK MI GÖRÜYORSUNUZ ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YOKSA SİZ ONLARI HALA ÇÖP OLARAK MI GÖRÜYORSUNUZ ?"— Sunum transkripti:

1 YOKSA SİZ ONLARI HALA ÇÖP OLARAK MI GÖRÜYORSUNUZ ?

2 ATIK YÖNETİM PİRAMİDİ GCL Geri Kazanım ve Rafineri A.Ş. Olarak bizler piramidin «GERİ DÖNÜŞÜM» Basamağın da bulunmaktayız.

3 ATIKLARIN KAYNAĞINA GÖRE SINIFLANDIRILMASI
Evsel Atıklar İnşaat(Hafriyat) Atıkları Tehlikeli Atıklar Tıbbi Atıklar Ambalaj Atıkları Atık Pil ve Akümülatörler Atık Yağlar Ömrünü Tamamlamış Lastikler(ÖTL) Ömrünü Tamamlamış Araçlar Elektronik Atıklar

4 PEKİ ELEKTRİKLİ VE ELEKTRONİK EŞYALAR NELERDİR?
Çalışması için elektrik akımına veya elektromanyetik alana bağımlı olan eşyalar elektrikli ve elektronik eşya (EEE) olarak tanımlanır.

5 Kısacası ömrünü tamamlamış Elektrikli ve Elektronik Eşyaların kullanım süresini tamamlamasıyla ortaya çıkan atıklara elektronik atık denir. AEEE AEEE E - ATIK

6 GCL GERİ KAZANIM VE RAFİNERİ A.Ş.
GCL Geri Kazanım, ülkemizdeki elektronik atık problemine karşı çevreye duyarlı çözümler üretmek amacıyla İstanbul’da 2014 yılında kurulmuştur. Sektörde 10 yılı aşan bilgi birikimine sahip teknik ve idari kadro, e-atık ve değerli metal geri kazanımında sektörün en tecrübeli ekibidir. Geri dönüşüm felsefemiz, müşterilerimizi, çalışanlarımızı ve çevremizi korumak üzerine kurulmuştur. 

7 Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar (AEEE)

8 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AEEE Kontrolü Yönetmeliği Ek-1/A AEEE Kategorileri
Büyük Ev Eşyaları Küçük Ev Aletleri Bilişim ve Telekomünikasyon Ekipmanları Tüketici Ekipmanları Aydınlatma Ekipmanları Elektrikli ve Elektronik Aletler (Büyük ve Sabit Sanayi Aletleri Hariç Olmak Üzere) Oyuncaklar, Eğlence ve Spor Ekipmanları Tıbbi Cihazlar İzleme ve Kontrol Aletleri Otomatlar

9 E-Atıklar Nerelerde Oluşur?

10 E-Atıklar Nerelerde Oluşur?
Yaşam olan her yerde. Günümüz şartlarında elektrikli ve elektronik eşya kullanılmayan yer neredeyse yok. Bu yoğun kullanım, teknoloji gelişimi ve moda değişimleri ile birlikte okullar, işyerleri, hastaneler ve evlerde bir çok atık elektrikli ve elektronik eşyalar oluşmaktadır.

11 Yapılan araştırmalara göre E-Atıkların artış hızı kentsel atıkların artış hızından daha fazladır.

12 E-Atıkların Zararları Nelerdir?
E-Atıklar insan sağlığına zararlı ve çoğu kanserojen bir çok madde içerirler. E-Atıklar çöplerin sadece %3’lük bir kısmını oluşturmalarına rağmen, bir çöp sahasındaki tüm zararlı maddelerin %70’i bu atıklardan kaynaklanır.

13 PEKİ E-ATIKLARIN İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLARI NELERDİR ?

14 Elektronik Atıkların içersinde bulunan ağır metaller , aslında bekledikçe ve doğaya karıştıkça insan sağlığına zarar vermektedir. Bu ağır metallerin , vücudumuzun her organına ayrı ayrı zararları vardır.

15 Peki Geleceğimiz Olan Çocuklarımız Böyle Bir Çevrede Büyümeyi Hakediyor Mu ?

16 YENİDEN KULLANABİLİRİZ GERİ DÖNÜŞTÜREBİLİRİZ
Daha Temiz Bir Dünya İçin Biz Neler Yapmalıyız? Elektrikli ve Elektronik Eşyaları; AZALTABİLİRİZ YENİDEN KULLANABİLİRİZ GERİ DÖNÜŞTÜREBİLİRİZ

17 Doğaya dost, geri dönüşümü mümkün olan ürünleri tercih etmeliyiz.
Elektrikli ve Elektronik eşyaların ömrünü uzatacak önlemler almalıyız. Elektrikli ve Elektronik eşyalar «ATIK» olduğu zaman tehlikelidir. Kontrolsüz bir şekilde saklamamalıyız.

18 Oluşan E-Atıkları diğer atıklardan ayrı muhafaza etmeliyiz.
E-Atıkları yetkili-lisanslı tesislere teslim etmeliyiz.

19 TEŞEKKÜRLER ÇEVRECİ KALIN 
Gizem AKDOĞAN İletişim: | |


"YOKSA SİZ ONLARI HALA ÇÖP OLARAK MI GÖRÜYORSUNUZ ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları