Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ruhsal yetki nasıl kazanılır ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ruhsal yetki nasıl kazanılır ?"— Sunum transkripti:

1 Ruhsal yetki nasıl kazanılır ?
Ruhsal kuvvet kazanmak ve imanlıları daha fazla etkilemek için ne yapmalıyız?

2 Ruhsal yetki nasıl kazanılır?
Ruhsal yetki (avtoritet) insanca ölçülmez değil büyük bir adamın el koyması ile değil devletten gelen yazılarla değil ofisler, damgalar ya da arabalarla değil güçlü bir ses ya da kuvveti bir kişilikle Ruhsal yetki nedir? konuşuyoruz ve insanlar bizi dinliyor zorbacılık yapmadan imanlıları ruhsal işlerde çalıştırıyoruz

3

4 Ruhsal yetki nasıl kazanılır?
Ruhsal yetki kazanmak için KK'tan 6 örnek Rabbin halkının en büyük önderleri nasıl ruhsal yetki kazandılar? Bizim için önemli olan: önce öbür imanlılarla aynı derecede idik, sonra güdücü olduk İbrahim Petrus Musa Davut Gideon Pavlus

5 Ruhsal yetki nasıl kazanılır?
İbrahim sonra: Ruhsal yetkisi vardı Rab ile pazarlık yapıyor (Yar 18:22-32) önce: Ruhsal yetkisi yoktu Babasından ayrılmadı, babası onu Haran''a götürdü (Yar 11:31)

6 Ruhsal yetki nasıl kazanılır?
İbrahim 1. Kendi zayıflıklarını anladı: korku – karısı hakkında yalan söyledi (Yar 12:12-13) – sonra: çocuk sahibi olmak için karısına boyun eğdi (Yar 16). 2. Kesin itaat öğrendi: Rab konuştu, hemen ertesi gün onu yerine getirdi (Yar 22:3). 3. Eski bağlantıları kesmeyi öğrendi: kasabasını, cinsini, anasını babasını terk etti 4. Yeryüzünde yabancı olduğunu anladı: Filistin'de bir karış yoktu – sadece karısını gömmek için mezar olarak bir mağara satın aldı (Yar 23) 5. İmanla yaşamayı öğrendi: Büyük olduğu halde, seçeneği Lut'a braktı (Yar 13:9). Rab vaat etti, ama İbrahim onun gerçekleşmesini görmedi.

7 Ruhsal yetki nasıl kazanılır?
Musa sonra: Ruhsal yetkisi vardı Bütün halkı harekete geçirdi (Çıkış 4:29-31) önce: Ruhsal yetkisi yoktu “Seni kim aramızda yargıç yaptı?’ (Çıkış 2:14)

8 Ruhsal yetki nasıl kazanılır?
Musa 1. Kendini alçaltmayı öğrendi: prensten çobana – hem de onu gönüllü yaptı, ona karar verdi (İbraniler 11:26) 2. Kendini hor görülenlerle bir koydu: “Bunlar benim kardeşlerim” diye karar verdi, utanmadı (İbraniler 11:25 - Rom 12:16) 3. Sabır öğrendi Hayvanlarla anlaşırken, kendi halkının tabiyetini öğrendi: koyunlar gibi anlayışsız ve keçiler gibi inat 4. Kendi karakteri değişti: Önce sinirli ve öfkeli idi – sonra dünyanın en alçakgönüllü adamı oldu (Sayılar 12:3) 5. İmanla yaşamayı öğrendi: büyük risklere girmeye hazırdı.

9 Ruhsal yetki nasıl kazanılır?
Gideon önce: Ruhsal yetkisi yoktu Melek ona konuşurkem Gideon şikayetçi “En küçük cinstenim” (Hakimler 6:12-15) sonra: Ruhsal yetkişi vardı 300 askerle kocaman düşman ordusunu yeniyor (Hakimler 7)

10 Ruhsal yetki nasıl kazanılır?
Gideon 1. En başta kendi hayatındaki putlarını kırdı: (Hakimler 6:26-27). Başkalarına ders vermeden önce kendi hayatımızı sıraya sokalım. 2. Kendi korkusunu yenmeyi öğrendi: Önce Midyanlılardan korkup saklıdan buğday dövüyor (Hakimler 6:7). 3. İmanla yaşamayı öğrendi: 300 askerle kocaman düşman ordusunu yendi Elimizdeki materyal önemli değil. Rab elimizdeki az şeyleri de kullanabilir.

11 Ruhsal yetki nasıl kazanılır?
Davut sonra: Ruhal yetkisi vardı Bütün halk tarafından kral seçildi (2.Sam 5:1-4) önce: Ruhsal yetkisi yoktu Sadece hayvanların üzerine yetkisi vardı (1.Sam 17:34)

12 Ruhsal yetki nasıl kazanılır?
Davut 1. Sabırla beklemeyi öğrendi: Meshedildikten sonra ancak 10 sene sonra kral oldu. Krallığı kendi eliyle kazanmadı, Rab ona krallık verdi. 2. Kendi zayıflıklarını anladı: öfke, gurur: Avigail olayı (1.Sam 25) kurnazlık: Ziglag olayı (1.Sam 30) 3. Kötülüğü karşı kötülük yapmamayı öğrendi: Saul'u öldürübilirdi, ama onu yapmadı – En-Gedi mağarasında (1.Sam 24:7) – Hakila mağarasında (1.Sam 26:9) - ve Saul öldükten sonra (2.Sam 1:17) 4. Ruhsal savaşta dövüşmeyi öğrendi: Saul'un silahlarını kullanmadı, 5 çakıl kullandı (1.Sam 17:38) 5. İmanla yaşamayı öğrendi: Golyat'a bakmadı, ruhsal hakikatlara baktı (1.Sam 17:26)

13 Ruhsal yetki nasıl kazanılır?
Petrus önce: Ruhsal yetkisi yoktu İsa ona “Şeytan” diyor (Matta 16:23) sonra: Ruhsal yetkişi vardı Pentikost gününde bütün halkı tövbeye çağırıyor (Apo 2:38)

14 Ruhsal yetki nasıl kazanılır?
Petrus 1. Karakter değişikliği gördü: Adı da değişti: Simun -> Petrus (Yahudi addan, Grek adına) – lanetll, acımasız kişilikten, sarsılmaz kayaya 2. Gökten kuvvet almayı öğrendi, değil insanlardan: Pentikost günü için 10 gün bekledi; sadece dua etti. 3. Her durumda İsa'ya yakın olmayı öğrendi: Matta 14 - suyun üstünde yürürken Matta 17 - “Sana çardaklar kuralım” Yuhanna ayak yıkamakta Yuhanna 21 - göle atladı

15 Ruhsal yetki nasıl kazanılır?
Pavlus önce: Ruhsal yetkisi yoktu – öğrenciler onu kabul etmediler (Apo 9:26) sonra: Ruhsal yetkisi vardı Petrus ve öbür apostollar ona sağ elini uzatıyor (Gal 2:9)

16 Ruhsal yetki nasıl kazanılır?
Pavlus 1. Kendi zayflıklarını anladı: Rom 7:18 “İçimde hiç iyilik yok” – 1.Tim 1:13-15 2. Her durumda mutlu olmayı öğrendi: Fil 4:12 – Rabbe hizmet etmek için şart koşmadı(“Önce lazım, ondan sonra Rab için işleyecem”) 3. Kurtuluşu ve Rabbin merhametini derinden anladı: Herkesten fazla kanunun ciddiliğini anladı Rab ona ne kadar büyük bir günah borcunu af ettiğini anlayınca, Rabbe hizmet etmek için kuvvet aldı.


"Ruhsal yetki nasıl kazanılır ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları