Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

7. Hafta Yöneltme (Liderlik).

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "7. Hafta Yöneltme (Liderlik)."— Sunum transkripti:

1 7. Hafta Yöneltme (Liderlik)

2 Planlama Örgütleme Yöneltme

3 LİDERLİK NEDİR? Liderlik, insanlara önemli görevleri başarabilmeleri için ilham verme sürecidir. Hedef Belirleme Yönlendirme Motive Etme

4 YÖNETİCİ VE LİDER KARŞILAŞTIRMASI
Yönetim, faaliyeti planlama ve sıradan bütçe yapma işlerinden oluşurken liderlik, şirket için yön tayin etme -bir vizyon yaratma- işidir. Yönetim organizasyonun biçimlendirilmesi, çalışanların yeteneklerine uygun kadrolara yerleştirilmesi ve yapılan işin kontrol edilmesi iken liderlik, bu görevlerin ötesine geçerek belirlenen vizyona ulaşmak için çalışanların ikna edilmesidir.

5 GÜÇ VE LİDERLİK KURUM İÇİNDEKİ KONUMA YÖNELİK GÜÇ KİŞİSEL GÜÇ

6 LİDERLİĞİN ANLAŞILMASI İÇİN GELENEKSEL YAKLAŞIMLAR
Özellikler Yaklaşımı Davranışsal Yaklaşım Durumsallık Yaklaşımı

7 1) ÖZELLİKLER YAKLAŞIMI
Kendine Güvenli Olma Yeni Fikirler Ortaya Atabilme Becerisi Enerjik ve Sempatik olma Entelektüel Birikim Uzmanlık İnsanları Etkileyebilme ve İkna Edebilme Becerisi Dürüstlük ve Güvenilirlik

8 2) DAVRANIŞ ODAKLI LİDERLİK STİLLERİ
OTOKRATİK LİDERLİK İNSAN İLİŞKİLERİ ODAKLI LİDERLİK BIRAKINIZ YAPSINLAR DEMOKRATİK LİDERLİK

9 3) DURUMSALLIK YAKLAŞIMI

10 LİDERLİKLE İLGİLİ ÇAĞDAŞ BAKIŞ AÇILARI
Buraya kadar liderliği anlama yolunda, hepsi günümüzde de yararlılığını koruyan, temel klasik yaklaşımları öğrendiniz. Birkaç yeni gelişme, yönetimin bu hayati yönünü anlamamızda bize yardımcı olur.

11 KARİZMATİK VE DÖNÜŞTÜRÜCÜ LİDERLİK
Karizma, dönüştürücü liderliğe katkıda bulunabilir. Dönüştürücü liderler insanların kişisel çıkarlarını toplum için feda etmelerini sağlarlar. Heyecan yaratır ve organizasyonları canlandırırlar. Hewlett-Packard’da, heyecan yaratabilme yeteneği müdür seçiminde açık ve net bir kriterdir.

12 GERÇEK LİDERLİK AHLAKİ BİR BOYUT KATAR
Genel olarak, gerçek liderlik eski Yunan felsefesindeki “Kendine karşı doğru ol.” düsturunu benimser. Kendi liderliğinizde de dürüstlük, içtenlik, güvenilirlik, özü-sözü bir olma ve namusluluk şeklinde gerçekliği elde etmeye çalışmalısınız. Gerçek dönüştürücü liderler sadece kendilerinin değil, halkın (toplumun, organizasyonun veya grubun) çıkarlarını da düşünürler. Kendi çıkarlarını başkalarınınkiler için feda etmeye isteklidirler ve güvenilir insanlardır. Ahlaki açıdan olgundurlar ve insanlar, ahlaki muhakeme (mantık) sergileyen liderlerin sergilemeyenlere göre daha dönüştürücü olduğunu düşünürler.

13 KADIN LİDERLER

14 LİDERLİK PAYLAŞILABİLİR Mİ?

15 LİDERLERE HER ZAMAN İHTİYACIMIZ VAR MI?


"7. Hafta Yöneltme (Liderlik)." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları