Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ahmetcan Beyin Tümörü İle Mücadele Derneği

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ahmetcan Beyin Tümörü İle Mücadele Derneği"— Sunum transkripti:

1 Ahmetcan Beyin Tümörü İle Mücadele Derneği

2 Neden kuruldu? Ahmetcan en büyük etken.
Mücadelimizi verirken sağlık sisteminin ne kadar eksik ve sıkıntılı olduğunu farkettik. Ailelerin bu sürece hazır olmadıklarını ve yalnız kaldıklarını gözlemledik. Bir misyon üstlendik. Bu farkındalıkla toplumun diğer alanlarda da bilinçlenmesi ve gelişmesi gerekliliğini gördük.

3 Beytümder Derneğimizin adı Ahmetcan Beyin Tümörü İle Mücadele Derneği’dir. Kısa adı BEYTÜMDER’dir. Merkezi Ankara’dadır.

4 Amaçlarımız Beyin tümörü hakkında toplumda farkındalık oluşturmak ve toplumu bilinçlendirmek, Beyin tümörü hasta ve hasta yakınlarına maddi ve manevi olarak destek olmak, Sağlık sisteminin iyileşmesi ve gelişmesi için destekleyici çalışmalar yapmak, Sağlık çalışanları ile hasta ve hasta yakınlarının arasında etkili ve doğru iletişimi sağlamak,

5 Amaçlarımız Sağlık çalışanlarının gelişimine ve eğitimine her türlü katkıda bulunmak, Sağlık sisteminin dünyanın en iyi sağlık sistemi olması için çalışmalarda bulunmak, Toplumun sadece sağlık sisteminde değil her alanda gelişmesi, bilinçlenmesi, eğitilmesi, kendini geliştirmesi için çalışmalarda bulunmak,

6 Derneğimizin Faaliyet Alanı
Derneğimiz özellikle sosyal, sağlık ve eğitim alanlarında faaliyet gösterirken toplumun yararı için her alanda faaliyet gösterir.

7 Amaçlarımızı nasıl gerçeklestiririz?
Toplumda beyin tümörü farkındalığı yaratmak, hasta ve hasta yakınlarını bilinçlendirmek, hasta ve sağlık personeli arasında etkili iletişim kurmak, hastane süreçlerinin iyileştirmesine yardımcı olmak için projeler hazırlar, gerçekleştirir. Her çeşit yerel, sergi, toplantı, kurs, eğitim çalışması, yarışma, açık arttırma, panel, konferans, kongre, bienal, şenlik, festival, konser, resital ve workshop ya da benzeri etkinlikleri organize eder, bu tür organizasyonların içinde yer alır ya da katkıda bulunur. Öncelikle ülkemizde ve yurt dışında sağlık sisteminin gelişmesi ve iyileşmesi için yarışmalar düzenler, girişimlerde bulunur, aracı olur, destek ve katkıda bulunur, burslar verir, eğitim kurumları oluşturur, eğitim kurumlarıyla ve diğer kurumlarla iletişim kurar, birlikte çalışmalar yapar.

8 Amaçlarımızı nasıl gerçeklestiririz?
Toplumdaki dezavantajlı grupların sağlık sisteminden daha kolay ve daha iyi bir şekilde faydalanabilmeleri için faaliyetler ve organizasyonlar düzenlemek. Beyin tümörü ve benzer veya bağlantılı rahatsızlıklar ile ilgili araştırmaların izlenmesi, desteklenmesi, gerekli bilgilerin toplanması ve dağıtılması için yurt içinde ve dışında geziler organize eder. Toplumun eğitim, sağlık, spor, çevre alanlarında gelişmesi ve ilerlemesi için Kamu ve sivil kuruluşlarla iletişim kurar, girişimlerde bulunur, etkinlikler, organizasyonlar düzenler, projeler üretir ve hayata geçirir. Ülkemizin daha iyi ve daha başarılı bir sağlık sistemine kavuşması amacıyla eğitim, kurs, konferans, konser, seminer, panel, sempozyum, çalıştay ve benzeri nitelikte etkinlikler düzenler. Yapılacak çalışmalar kapsamında Üniversitelerle kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yapar ve etkinlikler düzenler.

9 Amaçlarımızı nasıl gerçeklestiririz?
Sağlık ile ilgili alanlarda ve diğer alanlarda sinema, müzik, folklor, edebiyat, tarih, arkeoloji, mimari, psikoloji, sosyoloji, felsefe, eğitim bilimleri ve siyaset bilimlerinde etkinlik gösteren başkaca dernek, vakıf ve kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapar, ulusal ve uluslararası ortak çalışmalar düzenler. Kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret eder, bilgi alışverişinde bulunur. Sağlık kurumlarını ziyaret eder ve sağlık personeli ile bilgi alışverişinde bulunur. Ülkemizi Ulusal ve Uluslararası etkinliklerde Dernek amacına uygun olarak temsil eder. Toplumun yapılacak tüm etkinliklere katılımının arttırılması için çalışmalarda bulunur.

10 Amaçlarımızı nasıl gerçeklestiririz?
Yönetim Kurulu kararı ile dernek amacına uygun olarak ulusal ve uluslararası projeler yapar, yaptırır, proje ortağı olur. Bu amaçla Ulusal ve Uluslararası kuruluşlara kamu kurum ve kuruluşlarına projeler hazırlar, proje ortağı olur, projelerine ortak alır. Toplum faydasına olacak şekilde, her alanda, toplumun gelişmesi, ilerlemesi, bilgi sahibi olması, farkındalığının artması ve toplum bilincinin yükselmesi için projeler üretir ve hayata geçirir.

11 Neler yaptık? Beytümder olarak yılbaşında ‘Annelerin kalbine dokunuyoruz’ diye yola çıktık ve Ankara, İstanbul, İzmir’de 11 hastanede ki yatan çocuklara ve annelere toplam 1250 adet hediye dağıtımı gerçekleştirdik.

12 Neler yaptık? Genel Kurulumuzu gerçekleştirdik ve Türkiye’nin her yerinden gelen üyelerimiz, gönüllülerimiz ve takipçilerimizle beraber çok güzel bir buluşma ve tanışma toplantısı düzenledik.

13 Neler yaptık? İzmir’de Amatör 1. lig takımlarından Ülküspor şampiyonluk maçına Ahmetcan pankartıyla çıktı. Bizde kendilerine çiçek verdik ve destekte bulunduk.

14 Neler yaptık? Ülküsporun her yıl geleneksel olarak düzenledikleri gecelerine İzmir temsilcilerimiz ve gönüllülerimiz katıldılar. Siyasilerin, belediye başkanlarının, federasyon yetkilisi ve kulüp başkanlarının katıldığı gecede bizde derneğimizi anlatan kısa bir konuşma yaptık. Ülküspor Kulüp başkanına bir plaket verdik ve flamamızı hediye ettik.

15 Neler yaptık? Yardım ve destek konusunda daha yeni kurulmamıza rağmen birçok aileye medikal cihaz, mama, çocuk bezi vb. yardımlarda bulunduk. Ayrıca ailelerin farklı ihtiyaçlarını tespit ederek destek olmaya çalıştık. Bazı ailelere maddi olarak da destekler de bulunduk.

16 Neler yaptık? İstanbul maratonuna katıldık. Derneğimizin tanıtımı ve sosyalleşme adına bir yürüyüş gerçekleştirdik.

17 Neler yaptık? Uzman Koçlar Derneği ile bir araya geldik. Neler yapabilirizi konuştuk ve bir kurul oluşturarak ortak çalışmalar için start verdik.

18 Neler yaptık?

19 Teşekkür ederiz 


"Ahmetcan Beyin Tümörü İle Mücadele Derneği" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları