Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Bitirme Çalışması Poster Hazırlama Kılavuzu Poster Boyutları:

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Bitirme Çalışması Poster Hazırlama Kılavuzu Poster Boyutları:"— Sunum transkripti:

1 Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Bitirme Çalışması Poster Hazırlama Kılavuzu Poster Boyutları: Powerpoint sunusu olarak dikey formda hazırlanacak posterlerin ebadı 100 cm (genişlik) x 70 cm (yükseklik) ölçülerinde olacaktır. Yazılar örnek poster formatında belirtilen puntolar ile yazılmalıdır. Başlık: Her posterde konu başlığı, yazar/yazarlar ve proje danışmanının adı yer almalıdır. Yazılar örnek poster formatında belirtilen puntolar ile yazılmalıdır. Düzen: Posterde belirtilen konuların, sözlü sunu olmaksızın anlaşılabilmesi gerekir. Dolayısıyla salt düz metinden oluşan tasarımlardan kaçınılmalıdır. Mümkün olduğunca madde imleri, tablolar ve grafik öğeler kullanılarak poster anlaşılır hale getirilmelidir. Posterin çalışmanın kapsamını tam olarak ifade etmesi gerekmektedir. Mümkün olduğunca çalışmada yer alan konulara posterde de yer verilmesine dikkat edilmelidir. Poster hazırlamada renk sınırlaması olmayıp, görselliği arttırıcı renkli şekil ve fotoğrafların kullanılmasına ağırlık verilmelidir. Şekillerde karakterlerin kolaylıkla okunabilmeleri için uygun boyutta karakterler kullanılmalı ve şekiller, uzaktan kolay görülebilecek boyutlarda verilmelidir. Teorik tez çalışması yapanlar “Materyal-Metot” kısmını yapmayacaktır. Bunun yerine Tez hazırlama kılavuzunda belirtildiği gibi Literatür özetine daha geniş bir şekilde yer verilebilir. Hazırlanan poster sunumlar, danışman öğretim üyesine gösterilip onay alınmadan sunum panolarına asılmayacaktır. Poster sahipleri, programda belirtilen süre ve saatlerde posterlerinin başında bulunacaklar ve çalışmaları konusunda bilgi vereceklerdir.

2 Poster Başlığı ( 45 punto, Kalın)
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GENETİK VE BİYOMÜHENDİSLİK BÖLÜMÜ BİTİRME ÇALIŞMASI Bahar Dönemi Poster Başlığı ( 45 punto, Kalın) Yazar 1, Yazar 2 ( Calibri 40 Punto, Kalın) Proje Danışmanı : Unvan-Ad-Soyad (Calibri 40 Punto, Kalın) ÖZET (Calibri 40 punto, Kalın) Metin (20 punto, normal); yapılan çalışmanın amacı ve önemi kısaca anlatılacak; kullanılan yöntem ve teknikler belirtilerek elde edilen sonuçlar verilecektir. Anahtar Kelimeler: (20 punto, kalın) SONUÇLAR (Calibri 40 punto, Kalın) 1. Alt Başlık (Calibri 32 punto, Kalın) Metin (Calibri 20 punto, normal) projede elde edilen sonuç ve bulgular sergilenecektir. Sonuçların, uzun cümleler yerine grafikler, fotoğraflar ve resimlerle gösterilmesi tercih edilmelidir. Bununla birlikte, önemli noktalar vurgulanmalı; gösterilen şekillerin ne anlama geldiği belirtilmelidir. GİRİŞ VE AMAÇ (Calibri 40 punto, Kalın) Metin (Calibri, 20 punto, normal) yazar/yazarların üzerinde durduğu konu, amacı ve önemi özet bölümüne göre daha detaylı ele alınacaktır. Çalışmanın mevcut durumu ve alternatif yöntemleri literatüre atıfta bulunarak belirtilmelidir. Çalışmada kullanılan teknikleri oalsı üstünlüklerine vurgu yapılmalıdır. MATERYAL ve METOT (Calibri 40 punto, Kalın) 1. Alt Başlık (Calibri 32 punto, Kalın) Metin (Calibri 20 punto, normal), Çalışmada başvurulan yada geliştirilen metotlar açık bir şekilde belirtilmelidir. Kullanılan analiz yöntem ve ekipmanları yazılmalıdır. Teorik tez çalışması yapanlar bu kısmı yapmayacaktır. Bunun yerine Tez hazırlama kılavuzunda belirtildiği gibi Literatür özetine daha geniş bir şekilde yer verilebilir. ÖNERİLER (Calibri 40 punto, Kalın) Metin (Calibri 20 punto, normal) Elde edilen ve beklenen sonuçlar kısaca yorumlanabilir. Konuyla ilgili gelecekte yapılabilecek çalışma önerileri kısaca ifade edilebilir. KAYNAKLAR (Calibri 40 punto, Kalın) Kaynaklar (Calibri 18 punto, normal) Posterde içinde yer verilen seçme kaynaklar listelenmelidir.


"Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Bitirme Çalışması Poster Hazırlama Kılavuzu Poster Boyutları:" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları