Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TAEKWONDONUN TANIMI Taekwondo 20 yüzyılı aşkın bir zamandan beri Kore’de bağımsız olarak geliştirilmiş ve uluslararası çağdaş bir nitelik kazanmış bir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TAEKWONDONUN TANIMI Taekwondo 20 yüzyılı aşkın bir zamandan beri Kore’de bağımsız olarak geliştirilmiş ve uluslararası çağdaş bir nitelik kazanmış bir."— Sunum transkripti:

1 TAEKWONDONUN TANIMI Taekwondo 20 yüzyılı aşkın bir zamandan beri Kore’de bağımsız olarak geliştirilmiş ve uluslararası çağdaş bir nitelik kazanmış bir savunma sanatıdır.

2 TAEKWONDO Taekwondo eğitimi ile sorumluluk anlayışı, kendine güven, dostluk, duygu, başarı, düşüncede işbirliği, uyum gücü, liderlik ve mükemmel bir demokratik medeniyet gelişimi sağlanır.

3 TAEKWONDO Taekwondo eğitiminin son amacı kişinin karakterini kendi başına mükemmele erdirmesidir, bu da kendi kendini eğitmekle olur. Kendi kendini eğitmek de aynı zamanda, dış görünüşte iyi bir vücut formu oluşturmak için aktif disiplin ile beden içinde zihni kontrol altında tutan heyecan disiplinini aynı anda tamamlamakla mümkündür

4 Taekwondo Müsabakası Taekwondo müsabakasına, saflık ve temizlik ifadesi olarak beyaz elbise ile çıkılır. Müsabakada sakatlık olmaması için bazı kurallar konmuştur. Taekwondo sıklet sporu olduğu için büyükler kategorisinde sekiz erkek, sekiz de bayan sıkleti bulunmaktadır. Bunun yanında minikler, yıldızlar ve gençler kategorileri de vardır

5 Taekwondo şu kısımlardan oluşur:
KÜLTÜR TEMEL TEKNİK MÜSABAKA FELSEFİ YÖNÜ KIRIŞ

6 TAEKWONDODA SPOR YARALANMALARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Taekwondo müsabakalarında ise yarış- macılar belirli standartlarda olan koruyucu yelek, kuki kask ve el-ayak koruyucuları giyinerek müsabakaya hazır hale gelir. Taekwondo’da nezaket ve saygı ifadesi olarak seyirciyi, hakemleri ve rakibi selamlama ile müsabakaya başlanır.

7 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
RABİA YILDIRIM

8

9


"TAEKWONDONUN TANIMI Taekwondo 20 yüzyılı aşkın bir zamandan beri Kore’de bağımsız olarak geliştirilmiş ve uluslararası çağdaş bir nitelik kazanmış bir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları