Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1 /D SINIFI VELİ TOPLANTISI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1 /D SINIFI VELİ TOPLANTISI"— Sunum transkripti:

1 1 /D SINIFI VELİ TOPLANTISI
KOÇ İLKOKULU 1 /D SINIFI VELİ TOPLANTISI

2 Beslenme ve Temizlik Öğrenci okula aç gelmemeli, algılama sorunu yaşayıp performansı düşmemelidir. Beslenme teneffüsüne kadar acıkmamalı. Yeteri kadar harçlık verilip ne alıp ne almaması gerektiği söylenebilir. Bez sererek yemeye başlamalı. Doğru söylememenin önemi anlatılmalı.Sınıfta inandırıcı olmayan biri altına çiş yapabilir. Saçlar temizlik açısından kısa veya bağlı olmalı.Takı takılmamalı, oyuncak getirilmemeli.

3 Öğretmen – Öğrenci – Veli İlişkileri
Okulda yaşadıkları hakkında evde konuşturulmalı. O konuşurken büyük insan gibi dinlenilmeli.Karar verirken çocuğun da görüşü alınmalı. Kendi ile ilgili konularda son kararı ona bırakmalıyız. Sınıfındaki sorunu ile ilgili olarak bilgi sahibi olmalıyız.Ancak çözüm yerinin yine sınıf olduğunu onun için bundan sonra öğretmeni ile paylaşılması gerektiği söylenmeli. Herkese dağıtılan telefon numaraları veliler arası işbirliğini geliştirmek için kullanılmalı. Öğretmen, evde çocuğun yanında eleştirilmemeli. (Şu yazısına bak, bu kadar ödev verilir mi, kör?

4 Ders Çalışma – Ödevler Evde de ödev kontrolü yapılmalı.Çalışma imkan ve ortamı hazırlanmalı.. Başarısızlık diye bir şey yoktur öğrenilecek şeyler vardır. Haftalık çalışma programı yapılmalı. Ödevleri taşımak için çıtçıtlı dosya bulundurmalı.Yapılan ödevler kontrol edildikten sonra evde bırakılmalı. Dergiler de tamamlanıp kontrol edildikten sonra evde bırakılacak. Ödevler evde de bittikten sonra imzalanmalı. (Fotokopi ve Dergilerin son sayfasının altı) Aile gezmelerinde öğrenci de dikkate alınmalı, mümkünse hafta sonları tercih edilmeli veya ödevi de yanında taşınmalı.

5 Devamsızlık Mümkün olduğunca az devamsızlık yapılmalı.
Mümkün olduğunca az devamsızlık yapılmalı. Devamsızlık olacaksa mazeret belirtilmeden öğretmen bilgilendirilmelidir(telefon,mesaj) Okulda hemşiremiz bulunduğundan takip ve ilaç kullanma konularında yardım alınabilmektedir. Tören saatine geç kalınmamalı , okul önü trafiğe dikkat edimeli . Kapı görevlisi zor durumda bırakılmamalı.

6 Yarışmalar Atık yağ kampanyası. (Nisan 2014 )
Atık yağ kampanyası. (Nisan 2014 ) Atık pil kampanyası. (Nisan 2014 ) Kan bağışı kampanyası. ( 4 Kasım 2013 pazartesi) Ödüller: 1.ye Tablet pc , 2.ye mpeg4 çalar, 3.ye mp3 çalar.

7 Okuma Yazma Öğretimi Harflerin yazılış yönleri önemlidir. Soldan sağa, yukarıdan aşağıya doğru çizilmelidir. İçinde işlenmemiş harflerin bulunduğu kelimeler öğrenciye öğretilmeye çalışılmamalı. Her yazılan harf veya kelime bir öncekine göre değil, en baştakine bakılarak yazılmalıdır. Velilerin bu dönemde daha çok yardım etmeleri gerekir.

8 Ödül ve Ceza Kardeşi veya başkasıyla kıyaslanmamalı.
Kardeşi veya başkasıyla kıyaslanmamalı. “Şunu yaparsan bunu alacağım” değil de. “ Bu işi yapman ben mutlu etti” onun için bu pastayı yaptım. Ödül onu doyumsuz yapacaktır.Daha zor karşılanabilir, gereksiz isteklerde bulunacaktır.

9 SON Teşekkür ederim.


"1 /D SINIFI VELİ TOPLANTISI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları