Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ISOPA URUN DESTEK PROGRAMLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ISOPA URUN DESTEK PROGRAMLARI"— Sunum transkripti:

1 ISOPA URUN DESTEK PROGRAMLARI
Neden “Walk the Talk” ISOPA ÜRÜN DESTEK PROGRAMLARI – “ WALK THE TALK ” KONUŞMACI NOTLARI – “NEDEN” MODÜLÜ Bu modülün amacı fabrika yöneticilerine ‘‘ Walk the Talk ’’ paketinin tanıtılmasıdır. Bu modül genel olarak poliüretan kimyasallarının endüstriyel kullanımında güvenli uygulamaları açıklamaktadır. SLIDE #1 Bu sunum ISOPA’nın fabrikaları daha güvenli çalışma alanlarına çevirmek için oluşturduğu programı tanıtmaktadır.  “ Walk the Talk ” programı özellikle davranışların sözlerden daha önemli olduğuna dikkat çeker. Revizyon 2015

2 ISOPA Member Companies
SLIDE #2 Öncelikle ISOPA hakkında birkaç kelime. Bu çalışma tüm ISOPA üyeleri ile paylaşılmıştir ve burada ISOPA üyesi firmaların logoları görülüyor.  

3 Aktüel Durum Halen birçok iş kazasına maalesef izosiyanatların yanlış kullanımı sebep olmaktadır AB Kurallarına Uyum kimyasal üreticileri ve kullanıcılarını etkilemektedir Sürekli gelişim için herkesin Çevre, Sağlık ve Güvenlik konusunda sürekli tatbikata ihtiyacı vardır SLIDE #3 Izosiyanatlar güvenli bir şekilde kullanılmak zorundadır ve kurallara uyulduğunda güvenli bir şekilde kullanılabilir, fakat yönetim Avrupa’da da güvensiz uygulamalardar haberdardır.  Almanya ve Ingiltere’den gelen raporlar birçok iş kökenli akciğer hastalığını belirtmektedir. Bunları birçoğu izosiyanat kaynaklıdır. AB yasaları, gelecekteki REACH de dahil olmak üzere, tüm kimyasal kullanıcılarını etkilemektedir. Kimyasal madde kullanımında güvenlik performasını arttırmak için bir çok sebep bulunmaktadır. 

4 Daha İyiye Yönelmek Bu ürün destek programının faydalı olabilmesi için tüm ilgili kişiler tutum ve davranis değişikliğine hazır olmalıdır ISOPA üyeleri ve onların birlikte çalıştığı firmalar ÇSG konularında bizzat sorumludur Birlikte, proaktif ürün destek programı ile güvenli davranış biçimlerini teşvik ederek gereksiz kuralların önüne geçilmesini hedefliyoruz SLIDE #4 Tutum ve davranış değişimi gelişmenin anahtarıdır. Değer zincirindeki payları kadar herkes ÇSG konularında sorumludur. Değer zinciri doğrultusunda gelişim kaydedebilmek için birlikte çalışmalıyız.

5 ISOPA’nın “Walk the Talk” Girişimi
ISOPA üyeleri vasıtasıyla sürekli Ürün Destek Bilgilerini tedarik ederik güvenlikle alakalı tutum ve davranışların gelişimini destekler. Program periyodik takipli olarak sürekli gelişim için dizayn edilmiştir. Program etki/tepkiyi (itme / çekme) teşvik etmekte, ISOPA etki olarak girişimlere çabalarken kullanıcılar da tepki vermelidir. SLIDE #5  Bu program ISOPA ve üyeleri tarafından herkes tarafından paylaşılmak ve yürürlüğe konmak üzere başlatılmıştır. Program sürekli gelişim prensibi ile oluşturulmuş ve sonu yoktur. Hep daha ve daha iyi standartlara ulaşmak için çalışacağız. Yeni başlayanlar da programa dahil edilmelidir. Programın başarılı olabilmesi için fabrika yöneticileri ve kadroları programa tamamen dahil ve katılımcı olmalıdır.  Etki Tepki <-> programının arkasında basit noktalar mevcuttur.

6 Etki – Tepki Yaklaşımı ISOPA Üye Firmalar ISOPA paket programı için dahili eğitim programları oluşturur. Bunları yönetim proseslerine entegre eder ve ölçütleri belirler. ETKİ ISOPA ‘Walk The Talk’ Paketi Neden Kontrol Listesi MDI Kullanıcıları TDI Kullanıcıları Diğer TEPKİ Izosiyanat ve polyol Kullanıcıları ve Ticaret Dernekleri Sektör Grupları Sistem Evleri Distribütörler Meclis üyeleri Kamu ISOPA, Walk the Talk Paketi ve eğitimli elemanları vasıtasıyla sürekli olarak ürün destek programları ile ETKI vermektedir. Izosiyanat elleçlenmesinde sürekli gelişmenin sağlanabilmesi için kullanıcıların standartları kendilerine adapte ederek TEPKI vermesi beklenmektedir. SLIDE #6 BU slayt tüm programın ana parçalarını tanımlamaktadır. Etki Elemanı standart ISOPA Paketinin her işletmeye göre uyarlanmış şeklinin tedarikidir.   Tepki elemanı ise kimyasal kullanıcılarının aktif olarak bu programı kendilerine adapte ederek kendi eğitim programlarında kullanmasıdır. Hedef tüm endüstride güvenlik performansını arttıracak şekilde aynı yönde mesajların verilerek aynı eğilimle güvenliğin tüm endüstride artmasıdır.  Ilgili materyaller ISOPA’nın web sitesinde ( olup herkese açıktır.

7 Daha iyi bir reputasyon ve kredibilite
Beklentiler Endüstri için Daha iyi bir reputasyon ve kredibilite Endüstriyel bazda sürekli gelişimin teşviklenmesi Firma için Iyi bir ‘’ komşu ’’ olmak Daha az kaza ve yaralanmalar → daha düşük üretim kaybı ve duruşlar Motive olmuş çalışanlar Yerel yönetimle daha iyi ilişkiler Çalışanlar için Kendimiz ve arkadaşlarımız için daha güvenli ve temiz bir çalışma ortamı Daha az kaza ve yaralanmalar → Aileye daha az darbe SLIDE #7 Bu slaytta endüstri, firmanız ve tüm çalışanlarınızın avantajlarını görmekteyiz. Bunlar ancak birlikte çalışırsak gerçekleşebilir.

8 Iyi bir örnek olmak – her zaman Profesyonel davranmak
Benim Rolüm Nedir ? Sürekli gelişim prosesi çerçevesinde Ürün Destek Programını takip etmek Iyi bir örnek olmak – her zaman Profesyonel davranmak Takımın bir parçası olmak → “Walk the Talk” SLIDE #8 Bu program takım halinde çalışan ve yüksek standartlara ulaşmaya çalışan herkesi kapsar. 

9 Birlikte gerçekleri ve algımızı daha iyiye çevirebiliriz “Walk the Talk”
SLIDE #9 Haydi birlikte yapalım !

10 Dışarıdan gelen belgeler için sorumluluk reddi
Tekzip Dışarıdan gelen belgeler için sorumluluk reddi ISOPA ve üyeleri, halihazırda mevcut olan en iyi bilgiler temelinde son derece iyi niyetli bir şekilde doğru ve güvenilir bilgiler sunmak için her türlü gayreti göstermiştir ancak doğacak riskler sadece kullanıcıya aittir. Bilgilerin eksiksizliği, doğruluğu veya güvenilirliğine ilişkin herhangi bir beyan ya da taahhütte bulunulması söz konusu olmadığı gibi, bu bilgilerin kullanılmasından veya bilgilere güvenilmesinden kaynaklanabilecek her türlü zarar ya da hasardan dolayı gerek ISOPA gerekse ISOPA üyesi herhangi bir şirket tarafından hiçbir yasal sorumluluk kabul edilmeyecektir. SLIDE #30 Tekzip


"ISOPA URUN DESTEK PROGRAMLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları