Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Cahiliye Çağında Hicaz’da Arap Kültürü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Cahiliye Çağında Hicaz’da Arap Kültürü"— Sunum transkripti:

1 Cahiliye Çağında Hicaz’da Arap Kültürü

2 İlk dönemlerde, Mezopotamya, Suriye, Filistin, Sina Dağı, ArapYanmadası'ndaki bölgeler Samî ulusların gezdikleri bölgelerdi. Bun-lar; Ârâmî, İbranî ve Arap adlarıyla, başlıca üç büyük kola ayrılmak-tadır. Ârâmîler, Mezopotamya ve Irak ile Suriye'nin bir kısmım işgaletmiş olup, Kuzey Samî kabilelerini oluşturuyorlardı. İbraniler deFilistin bölgesi ile Suriye sahillerinde oturuyor, Orta Samî kabilele-rini oluşturuyordu. Samî ulusların en önemli kolunu oluşturanArap Yanmada'sıdır. Samî uluslardan Ârâmîler, İbranîler,... Arabis-tan'dan kuzeye doğru göç ederek tarihte yerleştikleri memleketlereyayılmışlardır. ,

3 Ârâmîler, Mezopotamya ve Irak ile Suriye'nin bir kısmım işgaletmiş olup, Kuzey Samî kabilelerini oluşturuyorlardı. İbraniler deFilistin bölgesi ile Suriye sahillerinde oturuyor, Orta Samî kabilele-rini oluşturuyordu. Samî ulusların en önemli kolunu oluşturan Arap Yanmada'sıdır.

4 Samî uluslardan Ârâmîler, İbranîler,
Samî uluslardan Ârâmîler, İbranîler,... Arabis-tan'dan kuzeye doğru göç ederek tarihte yerleştikleri memleketlereyayılmışlardır. ,

5 Ârâmîler zamanla, tarihte şöhret kazanan bir takım kollara ay- rılmışlardı. En önemlileri, Mezopotamya ve Irak'ta ikamet eden Sür- yanîler ile Keldanîler idi. Samî dillerinin bir lehçesi olan Ârâmîce de biri Süryanîce diğeri Keldanice olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

6 İbranîler, milatan önce üçüncü asırdan beri Filistin dolaylarındaikamet ediyorlardı. Suriye sahillerini işgal eden ve İbranîce'ye benzer bir lehçe konuşan Fenikeliler de İbranîlerin bir kolu sayılıyorlardı.

7 Samî dillerden İbranice denilen lehçeyi konuşan kabilelere gelince, bunlar eski zamanlardan beri Arap Yarımadasında dolaşmak-taydılar. (46) Arapça'nın bir kolu sayılan Himyer lehçesi Yemen'de,Habeş lehçesi de Âdis Âbâd da konuşuluyordu.


"Cahiliye Çağında Hicaz’da Arap Kültürü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları