Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
1
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Restoran Yönetimi ve Mutfak Tasarımı İçecek servİs sİstemlerİ ve mutfak tasarımına etkİsİ NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © Sanat Tasarım Fakültesi stf.nisantasi.edu.tr
2
İçecek servİs sİstemlerİ ve mutfak tasarımına etkİsİ
Gastronomi bölümü için içecekler de yiyecek kadar önemli yer tutmaktadır ve mutfak işletme planı yapılırken servis yapılacak içecekler ve bunların servisinin nasıl yapılacağı da planlanmalıdır. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
3
İçecek servİs sİstemlerİ ve mutfak tasarımına etkİsİ
İÇECEK ÇEŞİTLERİ İçecekler birçok çeşide ayrılır ve değişik şekillerde sınıflamalarla karşılaşılır. Genel olarak aşağıdaki gibi sınıflandırılırlar.; Servis edildikleri ısıya göre; 1. Sıcak içecekler 2. Soğuk içecekler NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
4
İçecek servİs sİstemlerİ ve mutfak tasarımına etkİsİ
Alkol durumuna göre; 1. Alkolsüz içecekler 2. Alkollü içecekler Yapılışına göre içecekler; 1. Mayalı içecekler 2. Damıtık içecekler İçindeki alkol oranına göre içecekler; 1. Hafif alkollü içecekler 2. Yüksek alkollü içecekler NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
5
İçecek servİs sİstemlerİ ve mutfak tasarımına etkİsİ
Alkol durumuna göre; 1. Alkolsüz içecekler 2. Alkollü içecekler Yapılışına göre içecekler; 1. Mayalı içecekler 2. Damıtık içecekler İçindeki alkol oranına göre içecekler; 1. Hafif alkollü içecekler 2. Yüksek alkollü içecekler NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
6
İçecek servİs sİstemlerİ ve mutfak tasarımına etkİsİ
Bu sınıflamalara bakıldığında birbirleriyle iç içe olduklarını görülür. Bütün olarak inceleyecek olursak aşağıdaki gibi bir sınıflama daha yapılabilir. -Sıcak içecekler -Alkolsüz içecekler -Alkollü içecekler -Yüksek alkollü içecekler Bu farklı çeşitteki içeceklere göre servis şekilleri de değişmektedir. Her içecek için farklı servis şekilleri ve bunlar için de farklı servis sistemleri mevcuttur. Planlama yapılırken bunlar da göz önünde bulundurulmalıdır. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.