Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İÇ ANADOLU BÖLGESİ. Bölgede yaşayan bir çok geleneksel oyunları olsa da en çok HARMAN DALI ve HALAY oynanmaktadır.Geleneksel kıyafetleri:

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İÇ ANADOLU BÖLGESİ. Bölgede yaşayan bir çok geleneksel oyunları olsa da en çok HARMAN DALI ve HALAY oynanmaktadır.Geleneksel kıyafetleri:"— Sunum transkripti:

1 İÇ ANADOLU BÖLGESİ

2 Bölgede yaşayan bir çok geleneksel oyunları olsa da en çok HARMAN DALI ve HALAY oynanmaktadır.Geleneksel kıyafetleri:

3 İç Anadolu Bölgesinin Tarihi Eserleri; Konya Mevlana Müzesi Konya Kalesi, Akşehir Nasreddin Hoca Türbesi, Karatay Medresesi, Ankara Anıtkabir, Ürgüp ve Peribacaları bulunmaktadır.

4 Türkülerin Sözleri: DEĞME FELEK Bugün Benim Efkarım Var Zarım Var Değme Felek Değme Telime Benim Gül Yüzlü Cananı Elden Aldırdım Ecel Oku Değdi Gülüme Benim Değme Felek Değme Gülüme Benim Lokman Hekim Gelse Sarmaz Yarayı Hilebaz Dostunan Açtık Arayı Ne Köşkümü Koydu Ne De Sarayı Baykuşlar Tünedi Dalıma Benim Değme Felek Değme Telime Benim Özlemiyem Başım Dumanlı Dağlar Gözlerim Yaşlıda İçim Kan Ağlar Güz Ayları Geldi Bozuldu Bağlar Hazan Yeli Değdi Gülüme Benim Değme Felek Değme Gülüme Benim


"İÇ ANADOLU BÖLGESİ. Bölgede yaşayan bir çok geleneksel oyunları olsa da en çok HARMAN DALI ve HALAY oynanmaktadır.Geleneksel kıyafetleri:" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları