Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Suffe sözlükte "sofa, revak, üzeri örtülü geniş ve yüksek yer" anlamlarına gelir. Medine'de bulunan Mescid-i Nebi etrafındaki odalara "suffe" denir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Suffe sözlükte "sofa, revak, üzeri örtülü geniş ve yüksek yer" anlamlarına gelir. Medine'de bulunan Mescid-i Nebi etrafındaki odalara "suffe" denir."— Sunum transkripti:

1

2

3  Suffe sözlükte "sofa, revak, üzeri örtülü geniş ve yüksek yer" anlamlarına gelir. Medine'de bulunan Mescid-i Nebi etrafındaki odalara "suffe" denir.  Buraya gelenler peygamberin yaptığı medreseden ilim ve irfan almaya gelmiş seçkin kişilerdir.  Suffeliler olabildiğince Hz. Peygamber'in yanından ayrılmıyorlar, başkalarının duymadıklarını duyuyorlar, görmediklerini görüyorlardı.  Suffelilerin büyük kısmı kendilerini tamamen ruhi-manevi hayata vermiş bulunuyor, geceleri ibadetle, gündüzleri oruçla ve ilim tahsiliyle geçiriyorlardı. Böylece bir yandan İslam'ı öğrenen ve bir yandan da onu tüm incelikleriyle yaşamaya gayret eden bu sahabeler Hz. Peygamber'in sevgisine ve özel ilgisine mazhar oluyorlardı.

4  Ashap kelimesi Türkçe'de "sahip, arkadaş" anlamına gelmektedir. Hicretin ardından Medine de yapılan mescidin yakınında ki bilim ve eğitim ile uğraşan müslümanlara verilmiş isimdir. Bulundukları yer itibariyle islamiyeti yaşama imkanı bulunmayıp göçenler, kalacak yeri olmayanlar, eğitim gören öğrenciler kendilerine verilmiş suffe de kaldıklarından ötürü Ashab-ı Suffe adını almışlardır

5 SSuffe'de toplanan öğrencilere Kur'an-ı Kerim, Arapça Yazı, hadis-i şerifler ve çeşitli dini bilgiler öğretilirdi.

6  Hocaları başta Hz. Peygamber olmak üzere Abdullah b. Mesud (ra), Ubey b. Ka‘b (ra), Muaz b. Cebel (ra) ve Ebu'd- Derda (ra) gibi ilim sahibi sahabelerden oluşuyordu.

7 SSuffe, İslam'ın ilk sistemli eğitim kurumudur. Suffe, İslam tarihinde örnek ve öncü bir eğitim yuvası olmuştur.

8 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>! Yapan: ! İbrahim Karakaya ! --------------------------<3 ! Nerden Yardım aldım: ! https://www.nedir.com/suffehttps://www.nedir.com/suffe ! >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>!


" Suffe sözlükte "sofa, revak, üzeri örtülü geniş ve yüksek yer" anlamlarına gelir. Medine'de bulunan Mescid-i Nebi etrafındaki odalara "suffe" denir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları