Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GIDA KALİTESİ VE DUYUSAL KALİTE KARAKTERİSTİKLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GIDA KALİTESİ VE DUYUSAL KALİTE KARAKTERİSTİKLERİ"— Sunum transkripti:

1 GIDA KALİTESİ VE DUYUSAL KALİTE KARAKTERİSTİKLERİ

2 GIDA KALİTESİ NEDİR?

3 Gıda kalitesi "tüketicinin tercihinde rol oynayan, her biri ayrı ayrı ölçülüp kontrol edilebilen, söz konusu gıda ünitesini diğerlerinden ayırt etmeye yarayan karakteristiklerin bileşimi" olarak tanımlanmaktadır.

4 Standart ve spesifikasyonların oluşturulması —
Üretim için hazırlık, üretim, muayene —

5 Uygunluğun saptanması —
Gerektiğinde düzeltici eylem — Gelişim için plan yapılması —

6 Fiziksel analizler Kimyasal analizler Biyokimyasal ve mikrobiyolojik analizler Enstrümantal analizler DUYUSAL analizler

7 Gıda Kalite Karakteristikleri
kantitatif gizli duyusal karakteristikler

8 Kramer Çemberi

9 Görünüş Özellikleri Optik özellik, Fiziksel şekil özellikleri
Sunuş şekli özellikleri

10 Lezzet  Lezzet, genel olarak tat ve koku algılarının bileşimi olarak ifade edilmektedir.

11 Lezzet TaT Bileşikleri Koku bileşikleri

12 tatlı, tuzlu, ekşi, acı, metalik ve umami 

13  olfaktori  kemoreseptör 


"GIDA KALİTESİ VE DUYUSAL KALİTE KARAKTERİSTİKLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları