Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Fikri Mülkiyet ve Gümrük Mevzuatı Masaları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Fikri Mülkiyet ve Gümrük Mevzuatı Masaları"— Sunum transkripti:

1 Fikri Mülkiyet ve Gümrük Mevzuatı Masaları
Av.Benan Ilhanli Masa Sorumlusu

2 Ekonomik Gelişme Bakanlığı ile işbirliği yapılarak Italyan Dış Ticaret Ajansı tarafından dünyada 4 şehirde Fikri Mülkiyet ve Gümrük Mevzuatı Masaları kurulmuştur. Moskova New York Istanbul Pekin Fikri Mülkiyet ve Gümrük Mevzuatı Masaları, kurulduğu yerde faaliyet gösteren danışmanların desteğiyle, İtalyan küçük ve orta boy işletmelere fikri ve sınai mülkiyet haklarının korunması ile gümrük mevzuatına ilişkin destek vermektedir. Bu kapsamda telif, marka, patent, tasarım, coğrafi işaret ve benzeri fikri ve sınai mülkiyet haklarının korunmasına dair analiz ve bilgilendirme yapılmakta, ihlallere karşı korunma, yerel mevzuat hakkında araştırma ve bilgilendirmeler yapılmakta, bu konularda eğitim faaliyetlerde bulunulmakta, kamu kurumları ve şirketler nezdinde iletişim kanallarının açılması konusunda destek verilmektedir. Aynı zamanda İtalyan şirketlerin gümrük mevzuatına ilişkin soruları yanıtlanmakta, sorunlarının çözümüne ilişkin destek verilmektedir.

3 Başlıca hizmetler Fikri ve Sınai Mülkiyet Masası
Ücretsiz temel hukuki hizmetlerde; Marka tescil süreçleri; Patent ve faydalı model tescil süreçleri; Telif hakkı koruması; Tasarım ihlalleri; Sınai mülkiyet haklarının korunmasına ilişkin harç ve ücretlere ilişkin bilgilendirme; Lisans sözleşmeleri; Fikri ve sınai mülkiyet korumasına ilişkin temel bilgilendirme; Bir şirketin pazara girişine ilişkin olarak yasal düzenleme bilgilerinin verilmesi, Yasal düzenlemeler kapsamında araştırma yapılması, Yasal düzenlemelerdeki güncellemelerin araştırılması, Rehber ve haberlerin yayınlanması.

4 Başlıca hizmetler Gümrük Mevzuatı Masası
Mevuzatta düzenlenen yükümlülüklere uyuma ilişkin araştırma ve bilgilendirme yapılması, Gümrük mevzuatına ilişkin anlaşmaların araştırılması, Sertifikasyona ilişkin düzenlemelerin araştırılması, Kayıt işlemlerine ilişkin süreç ve yükümlülüklerin araştırılması, Yaptırımlar ve ithalat-ihracat engellerine ilişkin araştırmalar, İthalatçı listesine kayıt için gerekli işlemlerin araştırılması, Gümrük mevzuatına ilişkin güncel gelişmelerin takibi, Gümrük mevzuatına ilişkin rehber ve haberlerin yayınlanması.

5 Faaliyetler Yaklaşık olarak 500 şirket ve meslek birliği İstanbul masasına başvurarak fikri ve sınai mülkiyet ile gümrük mevzuatı hakkında bilgi almıştır. Masa sorumluları İstanbul’da düzenlenen ve İtalyan katılımcıların olduğu onlarca fuara katıImış, aynı zamanda Napoli, Bari ve Catania şehirlerinde düzenlenen BIAT etkinliklerine katılmışlardır. Masanın kapsamında giren konularda çeşitli yayınlar yapılmıştır, örneğin: Tekstil ürünlerinin ithaline ilişkin koruma önlemleri Yeni Sınai Mülkiyet Kanunu hakkında görüşler Marka ve Patent Tesciline İlişkin Teknik Raporlar Türkiye’de etiketlemeye ilişkin raporlar Bilgi Notu – İlaçlar Bilgi Notu – Mobilyalar ve aksesuarları Bilgi Notu – Tıbbi ürünler Bilgi Notu – Firki ve Sınai Mülkiyet Haklarının İhlali

6 Güncel Konular Çin ve ABD menşeili ürünlere ilişkin uygulanan tedbirler Menşe belgeleri Italian sounding Gıda ürünlerinin kopyalanması

7 İrtibat Benan Ilhanli ICE Istanbul Fikri Mülkiyet ve Gümrük Mevzuatı Masası


"Fikri Mülkiyet ve Gümrük Mevzuatı Masaları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları