Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YARARLI ANDROID UYGULAMALARIM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YARARLI ANDROID UYGULAMALARIM"— Sunum transkripti:

1 YARARLI ANDROID UYGULAMALARIM
İCLAL TURAN İZMİT BİLİM VE SANAT MERKEZİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM Bölümü ÖYG-1 öğrencİSİ Danişman Öğretmen: Belma karanlIk tuna

2 GİRİŞ Hepimizin bildiği gibi teknoloji hızla gelişiyor. Teknoloji geliştikçe ihtiyaçlarımız da değişiyor. Hayatımızda asla vazgeçemeyeceğimiz eşyaların listesini yapsak telefonlarımız muhtemelen ilk 5’e girer. Biz telefonlara bu kadar bağlanmışken telefonlar için her gün başka bir yenilik yapılması kaçınılmaz. Benim uygulamam da her android telefonlar için gerekli olan günlük, çeviri gibi uygulamaların bir arada bulunduğu bir uygulama. İçinde eğlendirici uygulamalar bulunduğu gibi eğitici uygulamalar da bulunuyor.

3 AMAÇ İnsanların otobüste, uçakta veya birini beklerken geçen boş vakitlerini daha verimli geçirmesini sağlamalarını ve bu vakitlerini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmelerini sağlamalarını amaçlayarak bu uygulamayı oluşturdum. Hazırladığım uygulamada sadece eğlenceli etkinlikler değil, ders anlatımlarına da yer verdim.

4 PROBLEM Anroid telefonlarda ihtiyaç duyulan ve günlük hayatta sıklıkla kullandığımız konum bulma, çeviri, fotoğraflı mesaj gönderme, çizim defteri; bilgilenmemizi sağlayan enlem boylam bulma, bilgisayar donanımlarıyla ilgili konu anlatımı ve test gibi uygulamaları ayrı ayrı indirme zorluğunu ortadan kaldırmak için bu uygulamaları tek bir program haline getirdim.

5 YÖNTEM Programı ilk açtığımızda karşımıza 4 ana başlık çıkmaktadır.

6 YÖNTEM Günlüğüm’e tıklandığında programda belirlenen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılarak kişinin tuttuğu günlüğe ondan başkasının ulaşması engellenir.

7 YÖNTEM Dersler’e tıklandığında bilgisayarın iç ve dış donanımlarının neler olduğu, ne işe yaradığı, nasıl göründüğü hakkında bilgi alabiliriz ve küçük bir test ile kendimizi test edebiliriz.

8 YÖNTEM Faydalı Linkler, genellikle günlük hayatta işlerimizi kolaylaştıran, hızlandırmamızı sağlayan uygulamaları (Enlem Boylam Bulma, Konum Bulma, Sesi Yazıya Çevir, Çeviri, Yaz Çek Gönder) içerir.

9 YÖNTEM Eğlence ise genellikle zamanımızı eğlenerek geçirmemizi sağlayacak uygulamalar (Sayı Tahmini, Renkli Çizim Defterim, İngilizce Renkler, Boyama) içerir.

10 BULGULAR Bu tümleşik uygulama sayesinde birden fazla uygulamanın tek program halinde birleştirilebileceğini gördüm. App Inventor programının istenilen programlar kodlandığında rahatlıkla cep telefonu ve tabletlerde kullanılabileceğini gözlemledim.

11 DEĞERLENDİRME / SONUÇ Bu program cep telefonlarının sadece ulaşım amaçlı değil, eğlence ve eğitim amaçlı da kullanılabileceğini gösterir. Eğer bu program geliştirilirse daha fazla ve değişik ders konuları, ilginç bilgiler, görüntülü konuşma gibi uygulamalar eklenebilir.

12 Beni Dinlediğiniz İçin Teşekkür Ederim


"YARARLI ANDROID UYGULAMALARIM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları