Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEMELEĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEMELEĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018"— Sunum transkripti:

1 TEMELEĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMELEĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018

2 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Genel Müdürlükler, Bakanlığımıza bağlı resmî ilköğretim ve orta öğretim kurumlarında öğrenim gören ve “Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği ” şartlarına uyan maddî imkânları sınırlı öğrencilerimizin burslulukla ilgili hizmetleri ile bağlı kurumlarda yatılılık ve pansiyon hizmetlerini yürütmektedir.

3 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
OKUL PANSİYONLARININ AÇILMASI, İŞLETİLMESİ VE KAPATILMASI İŞ VE İŞLEMLERİ Okul pansiyonları, Millî Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyonları Kanununun 3. maddesi ve Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliğinin 33. maddesi gereğince Millî Eğitim Bakanlığınca açılır.

4 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
PANSİYONLARIN AÇILIŞI İÇİN TANZİM EDİLECEK BELGELER MADDE 34- (1) Valiliklerce pansiyonun açılmasına ilişkin aşağıdaki belgeler tanzim edilerek Bakanlığa gönderilir. a) Binanın, yapı kullanma izin belgesi ve engellilerle ilgili ulaşılabilirlik kriterlerine uygun olduğuna dair rapor. b) Binanın; deprem, yangın ve sığınaklara ilişkin mevzuata uygun olduğuna dair belge. c)Pansiyonun açılmasına ve kapasitesinin belirlenmesine esas inceleme raporu.

5 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
İL VEYA İLÇE YATILILIK VE BURSLULUK KOMİSYONLARININ OLUŞUMU VE GÖREVLERİ (3) İl ve ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonlarının görevleri şunlardır: a) Okul yönetimlerince sınıflara göre yatılı ve burslu öğrenci bilgilerinin e-Okul sistemi üzerinden güncellenmesini sağlamak. b) Pansiyonların bir sonraki öğretim yılı için açık kontenjanlarını nisan ayı sonuna kadar belirlemek. c) Paralı veya parasız yatılılığa yerleştirilecek öğrenciler ile bursluluğu kazanan öğrencilerin iş ve işlemlerinin zamanında yapılmasını sağlamak. ç) Ortaöğretimde yatılılık ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla pansiyonlardaki boş kontenjanlara bu Yönetmelikteki yerleştirme esaslarına göre öğrenci yerleştirmek. d) İllerde veya ilçelerde öğrenci taşıma uygulaması kapsamında görev yapan planlama komisyonlarınca taşıma kapsamına alınamayan ilköğretim öğrencilerini yatılı bölge ortaokulu veya yatılı bölge imam-hatip ortaokulu pansiyonlarına parasız yatılı, ortaöğretim kurumu öğrencilerini paralı veya parasız yatılı olarak yerleştirmek. e) Pansiyonu olmayan okullarda öğrenim gören öğrencilerden barınma ihtiyacı olanları açık kontenjanlara yerleştirmek.

6 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
İL VEYA İLÇE YATILILIK VE BURSLULUK KOMİSYONLARININ OLUŞUMU VE GÖREVLERİ (4) İl ve ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonları bu maddenin üçüncü fıkrasında belirtilenlerin dışında gelişen istisnai durumlarda gerekli tedbirleri alır. (5) İl ve ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonları kararları ilgisine göre il veya ilçe millî eğitim müdürü tarafından onaylanır. Okul yatılılık ve bursluluk komisyonunun oluşumu ve görevleri MADDE 8- (1) Okul yatılılık ve bursluluk komisyonu pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı ve iki öğretmen olmak üzere üç üyeden oluşur. Pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı bu komisyonun başkanıdır. (2) Okul yatılılık ve bursluluk komisyonu okulda yatılılık ve bursluluğa başvuru, kayıt kabul, nakil, geçiş ve yerleştirmeyle ilgili iş ve işlemleri yürütür.

7 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Muayene teslİm alma İle İlgİlİ görevler 19/12/2002 tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Hizmet Alımları Muayene ve Kabul Yönetmeliği Madde 16- Muayene ve Teslim Alma Komisyonu: Muayene ve Teslim Alma Komisyonu, pansiyonda görevli müdür yardımcısının başkanlığı altında öğretmenler kurulunca bir yıl için seçilen pansiyonda görevli olan iki belletici ve işle ilgili ambar memurundan kurulur. Komisyon usulüne göre satın alınan eşya ve gereçleri şartlarına veya sözleşmeler uyarınca muayenesini yaparak kabul veya geri çevirmesi hakkında gereken işlemi yapar. Bu Komisyon aynı zamanda "Ayniyat Talimatnamesi" hükümlerine göre her yıl sonunda demirbaş eşya ile kullanılmaya yarayan eşya ve gereçlerin sayımı ve denetlenmesi ile ilgili ödevleri yapar. Bu komisyonun muayene ve teslim alma işleriyle ilgili kararları okul müdürü tarafından onaylanır.

8 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
ÖĞRENCİLERİN TATİLLERDE BARINDIRILMASI MADDE 23- (1) Parasız yatılı öğrencilerin ihtiyaç halinde yarıyıl ve yaz tatillerinde de pansiyonlarda barındırılmalarına ve pansiyon hizmetlerinden yararlandırılmalarına devam edilir. (2) Yarıyıl ve yaz tatillerinde ilgili mevzuatı doğrultusunda açılan kurslara devam eden öğrencilerden barınma ihtiyacı olan gündüzlü veya paralı yatılı öğrenciler, okul pansiyon ücretinin merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen miktarın günlük maliyeti üzerinden hesaplanan bedelini ödemek kaydıyla kurs süresince pansiyondan yararlandırılır. (3) Pansiyonda kalacak öğrenci sayısının elliden az olması halinde okul müdürlüklerince ders kesiminden en az bir ay önce bu öğrencilerin listeleri, il veya ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonuna gönderilir. Komisyon, belirlediği pansiyonlarda bu öğrencilerin barınmalarını ve pansiyon hizmetlerinden yararlanmalarını sağlar. (4) Öğrencilerin yaz tatillerindeki faaliyetleri, il veya ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonunca hazırlanan programlara göre yürütülür.

9 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
PANSİYONLARDA BARINMA MADDE 24- (1) 35 inci maddenin birinci fıkrası hükmü saklı kalmak üzere, pansiyonlarda Bakanlıkça izin verilenler hariç yatılı öğrenciler ve görevli oldukları günlerde belletici veya nöbetçi belletici öğretmenler dışında kimse barındırılamaz. Ancak bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda düzenlenen faaliyetler kapsamında gelen öğrenciler, öğrencilerden sorumlu olan görevliler ile hizmetiçi eğitim ve diğer eğitim öğretim faaliyetlerine katılanlar, mülki idare amirinin onayına bağlı olarak okul pansiyon ücretinin merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen miktarın günlük maliyeti üzerinden hesaplanan bedelini ödemek kaydıyla geçici olarak barındırılabilir. (2) Okul müdürü tarafından millî eğitim müdürlüğüne bilgi verilmesi kaydıyla, okula davet edilen veya okulu ziyaret eden yatılı öğrenci velileri iki günü geçmemek üzere öğrencilerin barındıkları mekânlardan bağımsız olacak şekilde okul pansiyonundan ücretsiz olarak yararlandırılabilir.

10 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
PANSİYON BÜTÇESİ MADDE 50- (1) Pansiyonların bütçeleri mali yıl itibarıyla düzenlenir ve Bakanlıkça onaylanır. (2) Pansiyon bütçesi gelir-gider cetveli gider sütunları arasındaki aktarmalar valiliğin teklifi üzerine Bakanlık onayı ile yapılır.

11 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
PARASIZ YATILI ÖĞRENCİLERE YAPILACAK SOSYAL YARDIMLAR MADDE 21- (1) Eğitim araç ve gereçleri, giyecek ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla her yıl Eylül ayında ortaokul, imam-hatip ortaokulu veya özel eğitim ortaokulu ve ortaöğretim öğrencilerine, (2.200) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan tutar üzerinden ödeme yapılır. (2) Ortaokul, imam-hatip ortaokulu veya özel eğitim ortaokulu öğrencilerine (225), ortaöğretim öğrencilerine (275) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan tutarda, yabancı uyruklu öğrencilere ise anılan tutarların bir buçuk katı kadarı, öğrenimi süresince yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere, her ay harçlık olarak ödenir.

12 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
YATILI ÖĞRENCİLERİN PANSİYON ÜCRETLERİ MADDE 51- (1) Paralı yatılı öğrencilerden her yıl içinde bulunulan mali yılın merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen ücret alınır. Parasız yatılı öğrencilerin pansiyon ücretleri ise aynı miktar üzerinden Devlet tarafından karşılanır. 2) Paralı yatılı öğrencilerin pansiyon ücretleri ilk taksiti kayıt sırasında, diğer taksitleri ise kasım, şubat ve nisan aylarının son işgününe kadar olmak üzere dört taksitte ödenir. Taksitini zamanında ödemeyen öğrencinin pansiyonla ilişiği kesilir. (3) Ders yılı süresince paralı yatılı öğrenci alınabilir. Herhangi bir taksit devresinde pansiyona kabul olunan öğrenci taksitinin tamamını ödemek zorundadır. Bir taksit devresi içinde pansiyonla ilişiği kesilen öğrenciye bu devreye ait taksit geri verilmez. (4) Bir pansiyondan diğer bir pansiyona nakil olan öğrencinin önceki okulunca alınan taksit miktarı nakil olduğu okulun pansiyon taksitine sayılır. Nakil olduğu okulun pansiyon ücreti önceki pansiyon ücretinden fazla ise bu taksite ait fark alınır. Eksik ise fark geri verilmez.

13 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
PANSİYONDA ÜCRETSİZ YEMEK YİYECEKLER MADDE 52- (1) Okul müdürü, pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı, pansiyonda görevlendirilen memur ve hizmetliler ile görevli oldukları günlerde belletici ve nöbetçi belletici öğretmenler pansiyon tabelasına dahil edilerek bu Yönetmelikte belirtilen esaslar çerçevesinde ücretsiz yemek yerler.

14 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
PANSİYONDA ÜCRETLİ YEMEK YİYECEKLER MADDE 53- (1) Pansiyonların bağlı bulundukları okulların öğretmenleri, memurları ve hizmetlileri ile gündüzlü öğrencileri her gün için kişi başına düşen günlük ücretin %55’ini ödemek şartıyla pansiyon tabelasına dahil olarak öğle yemeği yiyebilirler. (2) Yemek paraları her aybaşında peşin alınır. Resmi tatil günleri ile yemek yenilmeyen günler bu hesaba dahil edilmez. Bu suretle yemek parası vermiş olanlara yenilmeyen öğünler için paraları geri verilmez veya ertesi aya devrolunmaz. Ancak okul bir hafta veya daha fazla süreyle tatil edilirse bu günlere isabet eden ve alınan ücret bir sonraki ayın hesabına aktarılır. (3) Maarif müfettişleri ve Bakanlıkça görevlendirilenler ile diğer okullardan gelen öğretmen ve öğrenci grupları, günlük tabela ücretinin tamamını ödeyerek pansiyonda yemek yiyebilir.

15 Öğrenci Nöbet Görevi (İlköğretim)
MADDE 77 – (1) Küçük yaşlardan itibaren görev ve sorumluluk duygularını geliştirmek, okulun yönetim işlerinde görev almalarını sağlamak amacıyla ortaokul ve imam-hatip ortaokulu öğrencileri, okul yerleşim alanı içinde nöbet görevlerini yürütürler. (2) Yatılı bölge ortaokullarında, yemekhane ve yatakhane nöbeti tutulur. Nöbetle ilgili görev ve sorumluluklar, okul yönetimince yazılı olarak belirlenir ve nöbetçi öğrencilere duyurulur. (3) Nöbetçi öğrenci kendi devresinde, ders saatleri dışındaki zamanlarda nöbet tutar. (4) Nöbetçi öğrenciye nöbet görevi dışında özel hizmetler yaptırılamaz

16 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Öğrenci nöbetleri (ortaöğretim) MADDE 33- (1) Öğrencilerin görev ve sorumluluk bilincini geliştirmek, okulun yönetim işlerine yardımcı olmalarını sağlamak amacıyla öğrencilere nöbet görevi verilir. Ancak öğrencilere personelin yapması gereken, bedeni çalışmayı gerektiren, eğitim ve öğretimle ilgisi bulunmayan görevler verilemez. Nöbet yerleri, nöbet günleri, nöbetin başlama ve bitiş saatleriyle nöbetçi öğrencilerin görevleri okul yönetimince belirlenerek duyurulur. (2) Nöbetçi öğrenciler, nöbetçi öğretmene, nöbetçi müdür yardımcısına veya okul müdürüne bilgi vermek şartıyla yazılı ve uygulamalı sınava girerler. Öğrencilerin nöbet tuttuğu günler devamsızlıktan sayılmaz. Pansiyonlu okullarda yarıyıl ve yaz tatili dışındaki hafta sonu ve diğer tatil günlerinde de nöbet görevi verilebilir

17 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
ORTAÖĞRETİM 7 Eylül 2013 tarihli ve Sayılı Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği onuncu kısım Madde 157 Öğrenci Davranışları, Ödül ve Disipline İlişkin Hükümlerine göre yürütülür.

18 Öğrencilerin olumsuz davranışları ve uygulanacak yaptırımlar (İLKÖĞRETİM)
MADDE 54 – (1) Ortaokul ve imam-hatip ortaokulu öğrencilerine, olumsuz davranışlarının özelliğine göre uyarma, kınama ve okul değiştirme yaptırımlarından biri uygulanır. (2) Yaptırımların uygulanmasındaki amaç caydırıcı olması, toplum düzeninin korunması, öğrencinin yaptığı olumsuz davranışlarının farkına vararak bu davranışlarının olumlu yönde düzeltilmesini sağlamaktır.

19 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
e-PANSİYON MODÜLÜ Öğrenci İşlemleri Pansiyon İşlemleri Devamsızlık İşlemleri Nakil İşlemleri İzleme –Değerlendirme İşlemleri Yukarıdaki işlemlerin nasıl yapılacağına dair esaslar e-Pansiyon Kullanma Kılavuzunda belirtilmiştir.

20 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Pansiyon İzleme ve Değerlendirme Mevzuata Uygunluk Fiziki Ortamlar Projeler Örnek Uygulamalar

21 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PANSİYON İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU
Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümlerine göre pansiyonlu okullardaki eksikliklerin belirlenmesi, pansiyonlarda verilen hizmetin iyileştirilmesi amaçlarıyla pansiyonların izleme ve değerlendirme işlemlerinin yapılmasını sağlamak üzere elektronik ortamda Öğrenci Pansiyonu İzleme Değerlendirme Formu yeniden düzenlenerek işleme konulmuştur. Okul pansiyonlarındaki izleme ve değerlendirme işlemleri Öğrenci Pansiyonu İzleme Değerlendirme Formu marifetiyle il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince oluşturulan ekipler tarafından gerçekleştirilmektedir.

22 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
HASTANE İŞLEMLERİ * Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 02/02/2014 tarihli ve sayılı Ambulansa Refakatçi Alınması konulu yazısı *Acil durumlarda hastaneye ulaşım pansiyon bütçesinde onaylanan ödenek miktarınca kullanılabilir.

23 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
E-BÜTÇE İŞLEMLERİ 2016 malî yılı itibariyle Bakanlığımıza bağlı tüm resmi pansiyonlu okullarda Bakanlıkça hazırlanan e-Bütçe uygulamasına geçilmiş bulunmaktadır. Bütçe iş ve işlemlerini büyük ölçüde hızlandıran uygulama ile şeffaf ve objektif bir bütçeleme sistemi başlamıştır. e-Bütçe ile pansiyon gelir gider cetveli hazırlama ile ilgili bütün iş ve işlemler elektronik ortama aktarılarak okulların ve Bakanlığın iş yükü hafifletilmiştir. Bu kapsamda e-Pansiyon uygulamaları içerisinde yer alan e-Bütçe İşlemleri hizmete girmiştir. e-Pansiyonda kayıtlı bulunan öğrenci sayısı baz alınarak, gelir gider cetvelini belirlenen kriterlere göre hazırlama imkanı sağlanmıştır. 2018 mali yılı bütçe açıklamaları

24 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
e-Bütçe’nin kullanımı ile temizlik, ulaştırma-ptt, jeneratör, revir-ecza, yangından korunma ve idari giderler, öğrenci başına belirlenen katsayı ve sabitlere göre belirlenmeye başlamış ve ülke genelindeki tüm pansiyonlarda harcama kalemleri standarta bağlanmıştır. Yakıt, elektrik ve su giderleri, gelir gider cetvelinden çıkarılmıştır. Pansiyonların elektronik ortamda fatura girişlerini yapıp ödeneklerini alabileceği bir sistem kullanılarak bağımsız aboneliği olan pansiyonların yakıt, elektrik ve su giderlerinin ne kadar olduğu tam olarak bilinecektir. Dolayısıyla öğrenci başına düşen yakıt, elektrik ve su tüketim miktarlarını TL ve birim cinsinden hesaplama, bölgeler arası karşılaştırma yapma, tüketimi farklılık gösteren pansiyonları belirleme ve olumsuz durumların önüne geçme imkânı sağlanmıştır.

25 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
e-Bütçe İşlemleri ile öğrenci sayısına göre ödenek gönderildiğinden pansiyonlar arasındaki gelir dağılımı, tüm Türkiye’de adaletli bir şekilde yapılmaktadır. Gelir gider cetvelinin elektronik ortamda hazırlanması ile pansiyonların yönetimini kolaylaştırma ve hesap verebilirlik anlamında aşama kaydedilmiştir. Raporlama ekranlarının kullanıma sunulmasıyla, pansiyonlar ile ilgili malî bilgilere ve tüketime yönelik istatistiki verilere erişme ve analiz yapma imkânı oluşmuştur. e-Bütçe uygulamasıyla bütçe tahsisi belirli kriterlere göre yapılmakta ve insandan kaynaklanan hataların büyük ölçüde önüne geçilmektedir.

26 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
BELLETİCİ VE NÖBETÇİ BELLETİCİ ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRİLMESİ Belletici ve nöbetçi belletici öğretmenlik görevi pansiyonun bağlı bulunduğu okulda görev yapan kadrolu öğretmenler tarafından yürütülür. Belletici ve nöbetçi belletici öğretmen ihtiyacının okulda görev yapan kadrolu öğretmenler tarafından karşılanamadığı durumlarda, aynı yerleşim birimindeki diğer eğitim kurumlarında görev yapan kadrolu öğretmenlerden istekli olanlar arasından, buna rağmen ihtiyacın karşılanamaması durumunda ise o yerleşim biriminde görev yapan diğer kadrolu öğretmenler arasından resen görevlendirme yapılmak suretiyle karşılanır. Belletici ve nöbetçi belletici öğretmenler, pansiyonun bağlı bulunduğu okul müdürünün teklifi ve il veya ilçe millî eğitim müdürünün onayı ile görevlendirilir. Belletici ve nöbetçi belletici öğretmen görevlendirilmesinde aynı pansiyondaki kız ve erkek öğrencilere ait bölümlerin her biri ayrı bir pansiyon gibi değerlendirilir.

27 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Bir günde; Özel eğitim okulları pansiyonlarında elli öğrenciye kadar iki, ellibir ve üzeri sayıda öğrenci için üç belletici veya nöbetçi belletici öğretmen görevlendirilmesi esastır. Diğer okul pansiyonlarında yüz öğrenciye kadar iki, yüzbir ve üzeri sayıda öğrenci için üç belletici veya nöbetçi belletici öğretmen görevlendirilmesi esastır. Erkek öğrencilerin kaldıkları pansiyonlarda erkek, kız öğrencilerin kaldıkları pansiyonlarda kadın, kız ve erkek öğrencilerin kaldıkları aynı binadaki pansiyonlarda ise hem erkek hem kadın belletici veya nöbetçi belletici öğretmen görevlendirilir. Belletici ve nöbetçi belletici öğretmenler dışında, mali bir yük getirmemek kaydıyla Bakanlıkla ilgili kurum veya kuruluşlar arasında yapılacak protokol esaslarına göre, pansiyonlarda danışman veya rehber de görevlendirilebilir.

28 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
NÖBET GÖREVİ VERİLMEYECEK HALLER 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Madde 101 – (Değişik: 132/ /105 md.) Günün yirmi dört saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan Devlet memurlarının çalışma saat ve şekilleri kurumlarınca düzenlenir. Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi hâlinde hamileliğin yirmi dördüncü haftasından önce ve her hâlde hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez. Engelli memurlara da isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez. Ayrıca sağlık raporu olan öğretmenlere nöbet görevi verilmez.

29 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
BELLETİCİLİK GÖREVİ YAPAN ÖĞRETMENLERE ÖDENECEK EK DERS ÜCRETİ Okul pansiyonlarında belletici öğretmenlere günde 4 saat, Nöbetçi belletici öğretmenlere günde 6 saat ek ders ücreti ödenir. tarihinden itibaren nöbetçi belletilik görevi yapan öğretmenlere günde 7 saat ek ders ücreti ödenecektir. Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen ve Yöneticilerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esaslara göre belleticilere ayda ödenecek ek ders ücreti 48 saati geçemez.

30 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PANSİYON TALİMATNAMESİ
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve resmi ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, ortaöğretim kurumları ile özel eğitim okullarındaki yatılılık, bursluluk, sosyal yardımlar ve okul pansiyonlarındaki iş ve işlemlerle ilgili usul ve esasları düzenlemek amacıyla Pansiyon Talimatnamesi hazırlanmıştır.

31 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
KANUN BİRLEŞTİRME Okul Pansiyonları Kanunu ile İlköğretim ve Ortaöğretimde Parasız Yatılı veya Burslu Öğrenci Okutma ve Bunlara Yapılacak Sosyal Yardımlara İlişkin Kanun’u birleştirme çalışmaları devam etmektedir.

32 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ Bakanlığımız bursluluk hizmetinden yararlanan öğrencilerin burs ödemelerinin, parasız yatılı öğrencilerin harçlık ve sosyal yardımlarının gecikmeye meydan vermeden ödenebilmesi için Türkiye Vakıflar Bankası ile Bakanlığımız arasında işbirliği protokolü imzalanmıştır.

33 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
YABANCI ÖĞRENCİLERİN PANSİYONLARDA BARINMASI Ülkesinden ayrılmaya zorlanmış, ayrıldığı ülkeye geri dönemeyen, acil ve geçici koruma amacıyla kitlesel olarak sınırlarımıza gelen veya sınırlarımızı geçen ve geçici koruma altına alınan yabancılardan Bakanlığımıza bağlı ortaokul, imam hatip ortaokulu veya ortaöğretim okullarına kayıp yaptıran ve öğrenimlerine devam eden yabancı uyruklu öğrencilerin okul pansiyonlarında barınabilmelerine ilişkin Başbakanlık oluru çıkarılmıştır.

34 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
ÇALIŞANLARIN SAĞLIK GÖZETİMİ Çalışanların, maruz kaldıkları/kalacakları riskli durumların belirlenmesi ve bundan sonraki süreçlerin izlenmesi amacıyla, çalışanların sağlık gözetimlerinin işveren/ işveren vekillerince kayıt altına alınması, Çalışanların; işe girişlerinde, iş değişikliklerinde, iş kazası ve meslek hastalığı veya sağlık nedeniyle tekrarlanan işten uzaklaşmalarından sonra işe dönüşlerinde ve işyeri hekimleri, kamu hizmet sunucuları veya aile hekimlerince gerekli görülmesi halinde sağlık muayenelerinin yapılması, Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde çalışacakların, yapacakları işe uygun olduklarını belirten sağlık raporunun düzenlenmesini müteakip çalışmaya başlatılması, Sağlık raporlarının, işyeri hekimleri, kamu hizmet sunucuları veya aile hekimlerinden alınması, Sağlık gözetiminden doğan maliyet ve bu gözetimden kaynaklı her türlü ek maliyet çalışanlara yansıtılmadan kamu sağlık hizmeti sunucularından karşılanması, Sağlık muayenesi yapılan çalışanın; özel hayatı ve itibarının korunması ilkesine uygun olarak sağlık bilgilerinin gizli ve gizlilik kaydına göre tutulması hususlarında İşe giriş Periyodik Muayene Formu’nun düzenlenmesi ve muhafaza edilmesi gerekmektedir.

35 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI BELLETMEN GÖREVLENDİRME BİLGİLERİ EKRANI
Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmelik hükümlerine göre açılıp işletilmekte olan okul pansiyonlarında, nöbetçi belleticilik görevi yapan kurum dışı öğretmenlerin e-Pansiyon modülüne bilgi girişi MEBBİS/ e –Personel Modülü/ Görev Bilgileri Menüsü altında «Belletmen Görevlendirme Ekranı» hazırlanmıştır.

36 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
REHBERLİK HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ’NE GÖRE Eğitim kurumu müdürünün rehberlik hizmetlerine ilişkin görevleri MADDE 31 – (1) Eğitim kurumu müdürü aşağıdaki görevleri yapar: ç)Pansiyonlarda barınan öğrencilere verilecek rehberlik hizmetleriyle ilgili gerekli tedbirleri alır. Rehberlik öğretmeninin görevleri MADDE 34 – (1) Rehberlik öğretmeni aşağıdaki görevleri yapar: ç) Sınıf ve pansiyonlarda yürütülen eğitsel, mesleki ve kişisel/sosyal rehberlik etkinliklerinden, rehberlik alanında özel bilgi ve beceri gerektiren hizmetleri yürütür. r)Eğitim kurumuna ve pansiyona yeni kayıt olan ya da nakil yoluyla gelen öğrencilere yapılacak uyum çalışmasını planlar. bb) Pansiyonlu eğitim kurumlarında, pansiyonda barınan öğrencilere verilecek rehberlik hizmetleri ile ilgili iş ve işlemleri eğitim kurumunda veya pansiyonda yürütür. ff) Sınavlarda görev alabilir; belleticilik ve nöbet görevi yapar.

37 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
2018 YILI BÜTÇE KOD DEĞİŞİKLİKLERİ Maliye Bakanlığınca Bakanlığımız bütçesi üzerinde yapılan değerlendirmelerde Bütçe Çağrısı ve Bütçe Hazırlama Rehberinde yer alan hususlar dikkate alınarak, analitik bütçe sınıflandırması esasına ilişkin bazı bütçe kodlarında değişiklik yapılmıştır.

38 PANSİYONLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüyle işbirliği yapılarak hazırlanan ve “İş Sağlığı ve Güvenliği, Sivil Savunma ve Koruyucu Güvenlik Hizmetleri ve Pansiyonlu Okul Denetim Kriterleri” ve “Pansiyon Denetleme Formu” hazırlanarak 81 ile gönderilmiştir. Denetimler il/ilçelerde görevli iş sağlığı ve güvenliği uzmanları tarafından yapılacaktır. Bu yıl “İzleme ve Değerlendirme Formu” nda yer alan iş sağlığı ve güvenliği alanındaki soruların bir sonraki denetimde çıkarılmasıyla form revize edilecektir. Pansiyonlu okul denetim genelgesi tarihinde yayımlanmıştır.

39 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
BESLENME REHBERİ MEB sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmeye yönelik temel bilgiler ile kaliteli ve güvenilir bir toplu beslenme hizmetinin yürütülmesi amacıyla “PANSİYONLU OKULLAR İÇİN BESLENME REHBERİ” adlı el kitabı yayımlamıştır. Sağlıklı beslenme alanında Bakanlığımıza bağlı pansiyonlu okullarda çalışan personelin ihtiyaç duyabileceği hizmete dair faydalı ve zengin içeriğe sahip bu rehber, Millî Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Gazi Üniversitesi işbirliği ile hazırlanmıştır. MEB Pansiyonlu Okullar İçin Beslenme Rehberi adlı çalışmayla, yeterli ve dengeli beslenme ve buna göre düzenlenmiş menü örnekleri, okul çağı çocukları ve ergenlerde beslenme, özel durumlarda beslenme, toplu beslenme hizmetlerinin yönetim ve organizasyonu toplu beslenme hizmet süreçlerinde hijyen kural­ları, gıda maddelerinin kullanımı, gıda maddelerinin kabulü ve taşınması gibi okul pansiyonlarında beslenme hizmetlerinde gerekli olan pek çok konuya ilişkin bilgilere ve uygulamalara yer vermektedir.

40 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
YEMEK İŞLERİ, ARA ÖĞÜN VE PROJELER Öğrenci kanaatleri Yemek destekleri Açık Büfe Kahvaltı Pansiyonların Ev Ortamına Dönüştürülmesi

41 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Öğretmenİn nöbet devrİ öncesİ kontrollerİ Yatakhane Revir Yemekhane Nöbet Tutanakları İlgili Diğer Alanlar

42 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
ilginize teşekkür ederim. Ahmet Şükrü CÖMERT Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü


"TEMELEĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları