Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GRUP OLUŞTURMA Proje grupları Yarışma grupları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GRUP OLUŞTURMA Proje grupları Yarışma grupları"— Sunum transkripti:

1 GRUP OLUŞTURMA Proje grupları Yarışma grupları
Grup kuralları ve liderlik

2 - ortaokul öğrencileri kendi gruplarını oluşturabilirler
- Seviyelerin dengelenmesi için müdahale edilir.

3 proje GRUPLARI Grup içi ekip ruhu oluşturma Grubun diğer gruplarla seviyesi Pozitif çocukların gruplarda değerlendirilmesi Grup içi çatışmaların engellenmesi

4 GRUP İÇİ EKİP RUHU OLUŞTURMA
Okul öncesi çocukları yüksek egoya sahiptir. Basit grup çalışmalarına katılmalıdır.

5 GRUP İÇİ EKİP RUHU OLUŞTURMA

6

7 YARIŞMA GRUPLARI Yarışma seviyeleri : Okul öncesi sınıflarda yaş seviyesine uygun kısa süreli fiziksel yarışmalar yapılabilir. Uygulamaların hızlı yapılması konusunda küçük sınıflarda yarışma yapılmamalıdır. Burada zamanı etkili kullanma yerine planlama ve etkili çalışma becerileri gelişmeyebilir.

8 GRUP İÇİ SEVİYELER Adı soyadı Lider Aktif Uyumlu Az aktif Pasif Ahmet Demir X Ecem Çal Mert İvez Ceyda Öksüz Leyla Genç Yarışmalarda her grup homojen olarak oluşturulur. Arada seviye farkı olan grupları etkinliklerden soğutabiliriz.

9 GRUPLAR ARASI SEVİLER Her grupta mutlaka lider özellikli biri olmalıdır. İlk oluşturulan gruplar alışma döneminde zorlanmamalıdır. Proje yapımı öğretilene kadar yardımcı olmalı-yönlendirme yapılmalıdır. Her grupla proje hakkında görüşülmelidir. Sürekli kazanan gruplar yeniden düzenlenmelidir.

10 TAKIM ÇALIŞMASI Çocukların geçici birlikteliklerle oluşturulan grup çalışmalarının ardından profesyonelliğe adım atacakları takım çalışmalarına geçilir. Gruplarda yavaş yavaş gelişen biz duygusu artık takımda oturtulmaya başlar. Oluşturulan takımlarla birkaç haftalık proje çalışmaları yapılabilir. Çocukların takım içindeki arkadaşlarını tanımları, görev paylaşımı yapmaları, hedeflerini çizmeleri, uygulama esnasında birbirlerini desteklemeleri öğretilir.

11 TAKIM ÇALIŞMASI Takımları kısa süreli oluşturulmaz. Takımlar arası mücadeleden ziyade proje çalışmaları için takımlar kurulmalıdır. Birlikte yapacakları bir bina, şekil ve ürün çalışması birkaç deneme sonunda güzel bir sonuç ortaya çıkmalıdır. Oluşturulan takımlara verilen hedefleri en iyi şekilde anlamaları sağlanır. Konu iyi anlatılır. Yol haritası çizilir. Zamanı nasıl kullanacakları, görev dağılımları, yardımlaşma, dayanışma gibi konularda eğitimci önemli yol göstermelidir.

12 ADI SOYADI PAYLAŞIMCI İŞBİRLİĞİNE AÇIK İLETİŞİMİ GÜÇLÜ MÜCADELECİ ÖĞRENCİ X 2. ÖĞRENCİ 3. ÖĞRENCİ 4. ÖĞRENCİ

13 PROJE KURMA Proje çalışmaları sonlara doğru yapılacak çalışmalardır.
Önce çocukların yeterli eğitimi almış olmaları gerekir. Kurallara uymayı motivasyonu, planlamayı, sonuca ulaşmayı, alternatif yöntem uygulamayı gördükten sonra proje çalışmalarına geçilir. Projede çocuk sıra dışı eser yapmalıdır. Proje çocuğun ufkunu açacak özelliklere sahip olmalıdır. Böylece hayallerini ve öğrendiklerini esere dönüştürsün.


"GRUP OLUŞTURMA Proje grupları Yarışma grupları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları