Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EĞİTSEL OYUNLAR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EĞİTSEL OYUNLAR."— Sunum transkripti:

1 EĞİTSEL OYUNLAR

2 EĞİTSEL OYUN NEDİR??? Öğrenilen bilgilerin pekiştirilmesini ve daha rahat bir ortamda tekrar edilmesini sağlayan bir öğretim tekniğidir.

3 EĞİTİMDE OYUNUN ROLÜ NEDİR?
Bireysel yetenekleri ortaya çıkaran, geliştiren; takım oyunlarında, yarışma hırsı kazandırarak, kuralları uymayı, sevinci ve üzüntüyü paylaşmayı öğreten, oynarken eğitmeyi amaçlayan bir araçtır.

4

5 EĞİTSEL OYUNLARIN YARARLARI
Çok kullanıcılı oyun ortamları sayesinde öğrenciler arasındaki işbirliğini destekler Yaparak öğrenmeye imkan sağlar Ders içeriğinin zevkli hale gelmesi ve öğrenmenin kalıcıdır Öğrencinin çok yönlü gelişimini sağlar.

6 EĞİTSEL OYUNLARIN YARARLARI
Öğrenciye neşeli ve rahat ortam sağlanmakta, sınıf içi çalışmalara da değişiklik getirmektedir. Konular oyuna dönüştürülerek ilgi çekici duruma getirilir. En pasif öğrencinin bile bu etkinliğe katılması sağlanabilir

7

8 EĞİTSEL OYUNLARDA OLMASI GEREKEN ÖZELLİKLER
Hedefe yönelik olma Dikkat dağıtmama Bireysel ve grup çalışmalarına uygunluk Öğrenci seviyesine uygun kullanım Eğlenerek Öğrenme Problem Çözme Kritik Düşünme Kavram Öğretimi Strateji Geliştirme

9 ÖĞRETMENİN ROLÜ Oyunu sürekli kontrol etmesi ve ilgi göstermesidir.
Oyun oynarken zayıf öğrenciler hata yaptığı zaman üzerinde durulmaması ve herkesin etkin olarak oyuna katılımı sağlanmalıdır.


"EĞİTSEL OYUNLAR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları