Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

-ZELİHA KARS-DUYGU AKBULUT-FAZLI KEREM YILMAZ-BÜLENT EFE ÇALIŞKAN-

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "-ZELİHA KARS-DUYGU AKBULUT-FAZLI KEREM YILMAZ-BÜLENT EFE ÇALIŞKAN-"— Sunum transkripti:

1 -ZELİHA KARS-DUYGU AKBULUT-FAZLI KEREM YILMAZ-BÜLENT EFE ÇALIŞKAN-

2  Yirminci yüzyılın ikinci yarısından başlayarak yaşanan hızlı sanayileşme ve buna bağlı ekonomik gelişme ve kentleşme olguları, büyük boyutlarda yaşadığımız “çevre”de başka bir deyişle “yaşam alanı”mızda sınırlı kaynakların tüketimini ve yerkürenin hoyratça kullanılması sonucu, çevre sorunlarını gündeme getirmiştir.

3  DSİ’nin raporunda Ergene Havzasında ekonomik olarak olarak sulanabilecek alanın 500.000 hektar olduğu bildirilmiştir. Bu alanın ancak 123.828 hektarı sulanmaktadır. Sulanan alanda kullanılan su miktarı 1.202.380.000 m3/yıl’dır. Ergene Havzasının yeryüzü şekilleri ve jeolojik yapısı, gölet yapımına son derece elverişlidir. Ergene Nehrinin 152 kilometrelik kısmında yatak ıslahı öngörülmüştür.

4  Ergene Havzasının kuzeyinde Kuzey Trakya dağlık kütlesi, güneyinde Güney Trakya tepelik arazisi ile Güney Trakya dağlık kütlesi yer almaktadır.Havzanın %72’sini tarıma elverişli topraklar oluşturmaktadır. Geri kalan %27’sini ise ormanlar, fundalıklar, kayalıklar, yerleşim yerleri, sanayi alanları ve göl yüzeyleri teşkil etmektedir. Büyük ölçüde dağlık ve platoluk bir alan görünümünde olan havzada toprakların % 20’si dağlık, %13’ü ova, %65’i dalgalı yapıda ve %0.14’lük çok küçük bir bölümü ise yayla karakterli alanlardır.

5


"-ZELİHA KARS-DUYGU AKBULUT-FAZLI KEREM YILMAZ-BÜLENT EFE ÇALIŞKAN-" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları