Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Spathiphyllum bitkisi Türkçe adı: barış bitkisi Ben bu bitki üzerinde 2 tane çalışmam olacak çalışmama başlamadan önce bu bitkinin nasıl büyüdüğünü ve.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Spathiphyllum bitkisi Türkçe adı: barış bitkisi Ben bu bitki üzerinde 2 tane çalışmam olacak çalışmama başlamadan önce bu bitkinin nasıl büyüdüğünü ve."— Sunum transkripti:

1 Spathiphyllum bitkisi Türkçe adı: barış bitkisi Ben bu bitki üzerinde 2 tane çalışmam olacak çalışmama başlamadan önce bu bitkinin nasıl büyüdüğünü ve hangi oda koşul yeşerdiğinden bahsedeyim.

2 *Güneş ışığını gören kısımlar ışığa doğru bir eğilimde bulunur. Bu eğilmeleri engellemek için çiçeğin gölgede kalan kısımlarını belirli aralıklarla değiştirmeliyiz. *Doğrudan güneş ışığı istemeyen bu bitki dolaylı ışıklardan da yararlanabilir. *Çok fazla soğuk ve sıcak havada bırakmak çiçeğin yapraklarına, çiçeğine ve köklerine zararlıdır.

3  Beyaz Yelken ve Barış Çiçeği olarak bilinen, Plantae amelinden gelen, Liliopsida sınıfından olan bu bitkinin doğa ortamında 36 çeşit türü bulunmaktadır.  Bazı çeşitleri, Spathiphyllum Mauna Lao, Spathiphyllum Wallisli, Spathiphyllum Blandum, Spathiphyllum Florumundum, Spathiphyllum Cochlearispathum’dur.

4 *Süs bitkisi olarak evlerde kullanılan dayanıklı ve gösterişli olanları birkaç doğal türden oluşturulmuş hibritler ve onların kültivarlarıdır.o doğal türlerden başlıcaları şunlar: Spathiphyllum wallisii,Spathiphyllum floribundum,Spathiphyllum frieedrichsthalii.bunlardan oluşturulmuş olan küçük yapılı, orta ve büyük yapılı ama yaprak ve çiçek şekilleri az farklı birkaç hibrit ve kültivarları var. Bazıları 20cm aşmazken bazıları 60cm, bazıları 1.20m kadar büyük olabiliyor. En büyük kültivar sensation dur. Gerektiği gibi bakılırsa 1.5m yüksekliğinde olup ve bir o kadar da alan kaplar. Aynı özellikli sensation mini 90cm büyüyebilir Spathiphyllum cannaefolium hibrit veya kültivar değil, gerçek türlerdendir.45cm-90cm aralarında gelişir. Bunun yapraklarında çok belirgin veısık Olukçular var. Yapraklar bulunduğu yerin ısı ve ışık şartlarına göre çok fazla koyu yeşil olabiliyor. Kara barış çiçeği denebilir

5  -Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak çok az sulanmalıdır.  -Su toprağın her tarafına ulaştırılmalıdır.  Spathiphyllum bitkisinin uygun ortam sıcaklığı 10-28 derece arasıdır. Sıcak havalarda bitkinin toprağı sürekli nemli tutulmalıdır.

6 Burda spathipyllum bitki verdiğim oda koşulu 23.9 derece %51 nem oran baktım.

7  İlk deneyim resimde belliydi bitkimizi bir yaprağına poşet geçirmiştim bakalım o yaprak oksijensiz ortamda fotosentez yapar mı sorusuna cevap olacaktı poşeti taktığım gün:18.12.2017 Pazartesi günü taktım ve sonuç bekliyorum  Sonuç: olumsuz…

8

9  Burada çiçeğin gövdesine yerleştirdiğimiz manyetik alanı ucu metal olan bir tornavidayla kontrol edildiği gözlemlenmektedir.  Bu kontrolde manyetik alana maruz kalan metal uçlu tornavidanın tirediği his edilerek deney kurulumunun başarılı olduğuna inanılarak deney başlatılmıştır..  25.12.2017 tarih saat:20:53

10

11 Burada deneyde kullanmış olduğumuz malzemeleri izlemekteyiz. Bunlar 1 adet 220 volt giriş 24 volt çıkışlı alternatif akım trafosu 1 adet 220 volt (çiçeğe takılan) ince sarımlı manyetik alan bobini.

12

13  Az önce anlatmış olduğumuz düzeneğin çiçeğin gövdesine yerleştirilmiş halini izlemekteyiz  Bu deney deki amaç elde etmiş olduğumuz manyetik alandan bu çiçek gövdesinin ne derece etkileneceği nasıl bir fizyolojik değişikliğe uğrayacağını gözlemlemek.  Bu gözlemlemeyi her gün saat 20:50’de tekrarlamayı düşünmekteyiz.


"Spathiphyllum bitkisi Türkçe adı: barış bitkisi Ben bu bitki üzerinde 2 tane çalışmam olacak çalışmama başlamadan önce bu bitkinin nasıl büyüdüğünü ve." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları