Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kişisel Hijyen Ne Demektir? Bireylerin yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmek için yaptıkları uygulamalardır!!!

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kişisel Hijyen Ne Demektir? Bireylerin yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmek için yaptıkları uygulamalardır!!!"— Sunum transkripti:

1

2 Kişisel Hijyen Ne Demektir? Bireylerin yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmek için yaptıkları uygulamalardır!!!

3 İshalli hastalıklar Soğuk algınlıkları Cildin mikrobik hastalıkları Cildin mantar, uyuz ve bitlenme gibi parazitlerle oluşan hastalıkları Bazı allerjik hastalıklar Vücut kokusu KİŞİSEL TEMİZLİK İLE PEK ÇOK HASTALIĞIN ÖNÜNE GEÇİLMEKTEDİR

4 Mikroorganizmalar Suda Havada Toprakta Hayvanlarda İ yi yıkanmamı ş sebze ve meyvelerde İ yi pi ş irilmemi ş et ve balıklarda İ yi yıkanmamı ş kaplarda İ nsan ve hayvanların dı ş kılarında bulunur.

5 Mikroorganizmalar Nasıl Bula ş ır? Mikroorganizmalar en çok kirli eller ve kirli sular ile bulaşır

6 SAĞLIĞIN KORUNMASI İÇİN El ve tırnak temizliği ve bakımı Saç temizliği ve bakımı Ağız ve Diş temizliği Banyo yapma ve giysi temizliği Ayak temizliği ve bakımı çok önemlidir.

7 EL VE TIRNAK TEMİZLİĞİ VE BAKIMI

8 Ellerimizi ne zaman yıkamalıyız? Yiyecek/yemek hazırlamadan önce Yemek yemeden önce Yemek yedikten sonra

9 Ellerimizi ne zaman yıkamalıyız? Küçük bebekleri sevmeden önce Dışarıdan eve gelince Tuvaleti kullandıktan sonra

10 Ellerimizi ne zaman yıkamalıyız? Oyundan sonra Öksürüp, hapşırdıktan sonra Hayvanları dokunduktan sonra Hasta bir arkadaşımızla el sıkıştıktan sonra

11 Ellerimizi nasıl yıkamalıyız? Ellerinizi önce su ile ıslatın. Ellerinizi bileklerinize kadar sabunlayıp parmak araları dahil güzelce ovalayın. En son bol su ile durulayıp havlu ile kurulamayı unutmayın.

12 ELLERİMİZİ MUTLAKA YIKAYALIM!!!!!

13 Tırnak Temizliği Haftada bir kez el ve ayak tırnaklarınızı kesin; El tırnaklarınızı kısa ve yuvarlak. Ayak tırnaklarınızı kısa ve düz kesin.

14 Tırnak Temizliği Tırnak uçlarının altına birçok mikrop yerleşip üreyebilir. Bu nedenle, tırnak diplerinin temizliği çok önemlidir!

15 Saç Temizliği ve Bakımı

16 Saç temizliği ve bakımı Saçlarınızı haftada en az 2 kez yıkayınız Saçlarınızı mutlaka tarayınız. Saçlarınızda kepek varsa ılık suyla yıkamaya dikkat Etmeliyiz.

17 Temizlik malzemelerinizi arkadaşlarınızla paylaşmayın! Havlu Tarak Diş fırçası Sabun Tırnak makası

18 Ayrıca kıyafetlerinizi, ayakkabılarınızı ve terliklerinizi de paylaşmamaya dikkat edin. Arkadaşlarınızda bulunan herhangi bir hastalık sizede bulaşacaktır.

19 DİŞ TEMİZLİĞİ

20 Diş Sağlığı Ağız ve diş bakımında amaç; birikmiş yiyecek artıklarının temizlenmesidir.

21 Diş Sağlığı Dişlerinizi günde en az 2 kez 3 dakika süre ile diş macunu ile fırçalayın. Dişlerinizin arasında kalan yemek parçalarını diş ipleri ile temizleyin!

22 Diş Sağlığı Dişlerinizi yemeklerden sonra 20 dakika içerisinde fırçalamaya özen gösterin. Eğer dişlerimize fırçalamazsak dişlerimiz çürür ve ağzımızda kötü bir koku oluşur.

23 BANYO YAPMA VE GİYSİ TEMİZLİĞİ

24 Banyo yapma ve giysi temizliği Her gün duş almaya çalışın. Eğer mümkün değilse su ve sabunla terleyen bölgeleriniz silin. Giysilerinizi sık sık değiştirin.

25 AYAK TEMİZLİĞİ

26 Ayak Temizliği Ayaklarınızda yaralar oluşmaması ve kötü kokmaması için her gün mutlaka yıkayın. Yıkadıktan sonra özellikle parmak aralarını havlu ile iyice kurulayın. Çoraplarınızı sık sık değiştirin. Dar ve sıkan ayakkabılar giymeyin.

27

28 Mikroorganizmalar Suda Havada Toprakta Hayvanlarda İ yi yıkanmamı ş sebze ve meyvelerde İ yi pi ş irilmemi ş et ve balıklarda İ yi yıkanmamı ş kaplarda İ nsan ve hayvanların dı ş kılarında bulunur.

29


"Kişisel Hijyen Ne Demektir? Bireylerin yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmek için yaptıkları uygulamalardır!!!" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları