Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TOFAŞ Satınalma Direktörlüğü Yan Sanayi Kalite Yöneticiliği

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TOFAŞ Satınalma Direktörlüğü Yan Sanayi Kalite Yöneticiliği"— Sunum transkripti:

1 TOFAŞ Satınalma Direktörlüğü Yan Sanayi Kalite Yöneticiliği FIAT NORMU CQC (Kalite Uygunluğunun Sertifikalandırılması) 10/02/2006 Tarihli revizyonun getirdiği ve uygulamaya hemen alınması gereken değişiklikler.

2 9.01103 –BAŞLICA DEĞİŞİKLİKLER
Bütün imalatçılar (otosertifikasyonlular dahil) emniyetle ilgili karakteristikler ve yasal yükümlülüklerle ilgili olan parçaları için C.Q.C (kalite uygunluk sertifikası) belgesi düzenleyip, sevkiyatlarını C.Q.C belgesi ile teslim edeceklerdir. Hangi hallerde ve hangi karakteristikler için C.Q.C düzenleneceği ekteki tabloda (Ek-1) ayrıca belirtilmektedir. Uygulamada aksaklığa meydan vermemek için normun tamamı dikkatlice incelenerek gerekli yükümlülükler hayata geçirilmelidir. Parçaların herbiri ister numune ve ister seri üretim parçası olsun taşıma kasaları aşağıdaki renkleri ve sembolleri içeren tanıtma etiketleri ile tanımlanacaktır: -CP:Prototip numune- Gri -VP:Proses değerlendirme-Turuncu -PS:Ön seri- Mavi -BE:Benestare parçaları-Yeşil -PI: Integratif prova parçaları-Sarı Formata izlenebilirlik kodunun konulması Yeni C.Q.C formu (Ek-2) İzlenebilirlik kodu oluşturma listesi(Ek-3) Örnek

3 Ek-1

4 EK-2

5 EK-3

6 ÜRÜN TANIMLAMA KARTI PROSES DOĞRULAMA Proje / Model TOFAS Ambar Sorumlu: Tel: Resim No Parça adı ODM no ve tarihi İmalatçı İmalatçı Sorumlusu Transport döküman no İzlenebilirlik Kodu(Ek-3) Gözlemler: NOT: Şartnamede belirtilen sevkiyat durumları için tanımlanan renklerde ürün tanımlama kaartları hazırlanarak sevkiyatlar Bu kartlar ile tanımlanacaktır.


"TOFAŞ Satınalma Direktörlüğü Yan Sanayi Kalite Yöneticiliği" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları