Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ŞEHİT SABRİ ERYELER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KUMRU-ORDU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ŞEHİT SABRİ ERYELER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KUMRU-ORDU"— Sunum transkripti:

1 ŞEHİT SABRİ ERYELER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KUMRU-ORDU 2017-2018

2 Okulumuz Hakkında Okulumuz 2014-2015 öğretim yılında Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Elektrik-Elektronik Teknolojisi,Mobilya ve İç Mekan Tasarımı alanlarında İngilizce karma eğitim vermek üzere “Kumru Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” ile bu okula bağlı olarak 170 erkek öğrenci kapasiteli pansiyonlu olarak açılmıştır. Kumru Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ismi Ağustos 2017 tarihinde Şehit Sabri Eryeler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir. Okulumuzun Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, Tesisat ve İklimlendirme Teknolojisi Alanlarına ait atölye binası 2017-2018 öğretim yılında hizmete girmiştir. Yerleşkemiz, 22 dönüm arazi üzerinde dersliklerin bulunduğu Ana Bina, Atölye Binası, Pansiyon Binası ve Yemekhane Binasından oluşmaktadır. Okulumuz ilçe merkezine 1.7 km uzaklıktadır.

3 YERLEŞKEMİZ - ANA BİNA

4 YERLEŞKEMİZ – ATÖLYE BİNASI

5 YERLEŞKEMİZ - PANSİYON

6 YERLEŞKEMİZ - YEMEKHANE

7 YERLEŞKEMİZ – OKUL BAHÇESİ

8

9 MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMLE İLGİLİ KAVRAMLAR ALAN NEDİR: Ortaöğretim kurumlarında ortak özelliklere sahip birden fazla meslek dalını içeren; bilgi, beceri, tutum, davranış ve istihdam imkânı sağlayan programların her biri (BİRDEN FAZLA MESLEK DALINI İÇEREN PROGRAM) ÖRNEK: *Bilişim Teknolojileri *Elektrik-Elektronik Teknolojisi *Hasta ve Yaşlı Hizmetleri

10 MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMLE İLGİLİ KAVRAMLAR DAL NEDİR: Mesleki ve teknik ortaöğretim programlarında uygulanan bir alan altında belirli konularda uzmanlaşmaya yönelik bilgi, beceri, tutum, davranış gerektiren ve istihdam imkânı sağlayan işkollarından her birini, (ALANLARA AİT UZMANLAŞMAYA YÖNELİK İŞKOLU) ÖRNEK: ALAN DAL *Bilişim Teknolojileri-> Web Programcılığı *Elektrik-Elektronik Teknolojisi-> Pano Montörlüğü *Hasta ve Yaşlı Hizmetleri-> Yaşlı Bakımı

11 ALAN VE DAL SEÇİMİ ALANA GEÇİŞ Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında alan seçimi 9 uncu sınıfın sonunda yapılır. ***Alana yerleştirme puanı, öğrencinin ortaokul sınıflarının yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %40’ı ile 9 uncu sınıf yılsonu başarı puanının %60’ı toplanarak belirlenir. Yerleştirme işlemi tercih ve puan üstünlüğü dikkate alınarak yapılır.

12 ALAN VE DAL SEÇİMİ DALA GEÇİŞ Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında dal seçimi ise 10 uncu sınıfın sonunda yapılır. ***Dala yerleştirme işlemleri 10 uncu sınıfın sonunda öğrencinin alan ortak eğitimindeki yetenek ve başarıları, sektörün ihtiyacı, öğrenci ve velilerin talepleri dikkate alınarak ilgili okul müdürlüğünce yapılır.

13 ALANLARIMIZ Bilişim Teknolojileri Alanı Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Elektrik - Elektronik Teknolojisi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı

14 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Okulumuzda “Web Programcılığı” dalı bulunmaktadır.

15 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

16 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Okulumuzda "Erken Çocukluk Eğitimi" dalı bulunmaktadır.

17 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ

18 ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ Okulumuzda «Pano Montörlüğü» dalı bulunmaktadır

19 ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ

20 HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ Okulumuzda «Yaşlı Bakımı» dalı bulunmaktadır.

21 HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ

22 MOBİLYA ve İÇ MEKAN TASARIMI Okulumuzda «İç Mekan ve Mobilya Teknolojisi» dalı bulunmaktadır.

23 MOBİLYA ve İÇ MEKAN TASARIMI

24 TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME Okulumuzda «Yapı Tesisatı» dalı bulunmaktadır.

25 TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME

26 MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDEN MEZUN OLMANIN AVANTAJLARI  Meslekî ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarını bitirenlere 3308 sayılı kanuna göre Ustalık Belgesinin yetki ve sorumluluklarına sahip İŞ YERİ AÇMA BELGESİ verilir.

27 MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDEN MEZUN OLMANIN AVANTAJLARI  Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarından mezun olanlar, 3795 sayılı Kanuna göre TEKNİSYEN unvanı ile istihdam edilirler.

28 MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDEN MEZUN OLMANIN AVANTAJLARI  Ayrıca mezun olan öğrencilerimiz; aldığı ve başardığı modülleri, dersleri ve kredileri gösteren ‘’EUROPASS Sertifika Ekleri’’ ne sahip olmaktadır. Bu belge, meslek sahibi mezunlarımıza; yurt dışı iş başvurularında, eğitim sertifikalarını, diplomalarını sunmaları ve açıklamaları açısından yardımcı olmaktadır. Bu belge, Avrupa Birliği ülkelerinde iş bulmalarına kolaylık sağlamaktadır.

29 MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDEN MEZUN OLMANIN AVANTAJLARI  İnsanların hayatını idame ettirmeleri için mutlaka meslek sahibi olmaları gerekir.  Öğrenci ilgi, istek ve yetenekleri ile kişilik özellikleri doğrultusunda uygun alana (mesleğe) yönlendirilir.  9. sınıflar tüm ortaöğretim türlerinde aynı eğitimi almaktadır.  Alan eğitimine başlayan 10. sınıf öğrencileri iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı devlet tarafından sigortalanır.

30 MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDEN MEZUN OLMANIN AVANTAJLARI  İşletmelerde beceri eğitimi ve staj yapan öğrencilere ücret ödenir. Ödemelerde devlet katkısı sağlanır.  10. sınıfın sonundan itibaren alanlarında kendilerini geliştirmek istediklerinde yaz tatillerinde İŞKUR tarafından uygulanan İşbaşı Eğitim Programlarına katılarak günlük ücret alınabilmektedir.

31 MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDEN MEZUN OLMANIN AVANTAJLARI  Meslek Lisesi mezunlarının yükseköğretime geçişinde alanlarındaki ön lisans programlarına yerleştirme işlemlerinde EK PUAN verilmektedir.  Kendi işini kurmak isteyen mezunlara KOSGEB tarafından 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz kredi sağlanmaktadır.  Çalışarak meslek sahibi olmak istenildiğinde Mesleki Eğitim Merkezine kayıt yaptırarak 11. sınıfın sonunda KALFALIK ve 12. sınıfın sonunda da USTALIK BELGESİ ne sahip olunabilmektedir.

32 SON DÖRT YIL ÖĞRENCİ SAYILARI Öğretim YılıŞube SayısıErkekKızToplam 2014-2015 590- 2015-20168140- 2016-201726309241550 2017-2018 29373281654

33 2017-2018 YENİ KAYIT DURUMU Öğretim YılıŞube SayısıErkekKızToplam 2017-2018 613483217

34 VECİZ SÖZLER  ZANAAT ALTIN BİLEZİKTİR. (Atasözü)  İNSANIN YAPACAĞI İŞİ BULMASI, EŞİNİ BULMASINA BENZER. (Maslow)  MESLEK BİLGİSİ ÖNEMLİDİR; ANCAK MESLEK AHLAKI DAHA ÖNEMLİDİR. (Atatürk)

35 Kurum tipi: A Öğretim Şekli: Normal Pansiyon: Var Pansiyon Kapasitesi: 170 ADRES : Samur Mah. Kandazoğlu Küme Evleri Mevkii 52800 Kumru/ORDU Telefon : 0452 641 41 57 Fax : 0452 641 39 44 E-Posta Adresleri : kumrumeslek@gmail.com 758336@meb.k12.tr WEB: kumrumtal.meb.k12.tr

36 ŞEHİT SABRİ ERYELER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TEŞEKKÜR EDERİZ MUHSİN BAŞ OKUL MÜDÜRÜ


"ŞEHİT SABRİ ERYELER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KUMRU-ORDU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları